• Informacje na temat:

    jak zrobić chinska sałatkę z kapusty

Artykuły na temat: jak zrobić chinska sałatkę z kapusty
  • Natka kolendry fantastycznie aromatyzuje grillowane ryby, owoce morze, mięsa z patelni, sałatki. Przechowuj ją w lodówce, zawiniętą w wilgotną ściereczkę. Ponieważ jej żywot jest bardzo krótki, najlepiej zużyć ją jak najszybciej. Jeżeli dodajesz listki kolendry do potrawy gorącej, pamiętaj, że wysoka temperatura znacznie obniża walory smakowe tego zioła i powoduje jego...

  • Nutritarianizm - najzdrowsza dieta świata?

    Jak daleko jesteś w stanie się posunąć, aby osiągnąć zdrowie i szczupłą sylwetkę?

  • Gdy płoną policzki

    Cichy towarzysz. Odzywa się czasem albo męczy codziennie. Wstyd. Polki znajdują wiele powodów, by się wstydzić. Badania potwierdzają, że jesteśmy najbardziej krytycznymi wobec siebie Europejkami. Każda na nas wypisałaby długą listę. Rzeczy zawinionych i takich, na które nie mamy wpływu. Drobnych, jak obgryzione paznokcie, i poważnych, jak ojciec w SB. Porozmawiajmy bez skrępowania o chwilach, gdy...

  • Dieta na jędrną pupę

    Przeczytaj fragment książki "Piekielnie twarda sztuka": Białka dla kształtów Żeby stać się jędrną, twoja pupa, podobnie jak każda inna grupa mięśniowa, potrzebuje białka. (...) Oto najlepsze ich(...) też smakują. Jeszcze w kwestii żółtek. Zbyt dużo ludzi zafiksowanych na poziomie cholesterolu wyrzuca żółtka jak starą gazetę. Podczas badania przeprowadzonego na Uniwersytecie w Connecticut...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.