• Informacje na temat:

    jak przechowywać sery

Artykuły na temat: jak przechowywać sery
  • Sery tzw. żółte przechowuje są w temp. 8-13 °C, owinięte...

  • Jak przechowywać żywność  w lodówce

    W rozlokowaniu zakupów w lodówce pomaga wiedza, w jakiej temperaturze i ile dni mogą być przechowywane.

  • Prawidłowe przechowywanie żywności

    Czy wiesz jak prawidłowo przechowywać żywność?

  • Awaria lodówki - jak przechowywać żywność

    ...w domu. Zarówno wędlina, jak i mięso na pewno nie zepsują się przez 2-3 dni.  Zawiń w liście Narwij liści pokrzywy (rośnie do późnej jesieni), rozłóż na ściereczce skropionej octem spirytusowym i zawiń mięso lub wędliny. W liściach pokrzyw przez kilka dni przechowasz również sery i twarogi. Pamiętaj, aby co dwa dni wymieniać rośliny na świeże. Podobne właściwości ma szałwia. Jeśli uprawiasz ją...

  • Zakupy „na zapas” oszczędzają czas, ale często prowadzą do tego, że jedzenie się psuje. Jak temu zaradzić? Przestrzegaj zasad odpowiedniego przechowywania żywności!

  • Jak przechowywać żywność?

    ...zatrucia pokarmowego! Zarówno przetwory, jak i produkty sypkie (najlepiej przechowywać je w słoikach) powinny być schowane do szafki, do której nie ma dostępu światło. Wybierz więc taką, która ma drzwiczki zrobione z płyty, a nie np. ze szkła. Sery, twarogi oraz sałatki najlepiej jest przechowywać w zamykanych, plastikowych pojemnikach. Ustaw je w lodówce na środkowej półce...

  • ...być w suchym, ciemnym miejscu. Sery Przechowuj je szczelnie owinięte w papier pergaminowy. Biały ser owiń grubym woskowanym papierem, w którym jest sprzedawany – świetnie chroni przed...

  • Jak przechowywać żywność, aby przedłużyć jej trwałość?

    Robiąc zakupy, często zastanawiamy się, jak najdłużej zachować świeżość produktów takich jak wędliny, ser czy mięso. Najczęściej nie nadają się one do spożycia już po kilku dniach. Są jednak skuteczne sposoby na ich przechowanie.

  • Produkty spożywcze nie lubią upałów. Jak je kupować i odpowiednio przechowywać?

    Wysokie letnie temperatury, które sprzyjają naszemu samopoczuciu, niekoniecznie są dobre dla kupowanych produktów spożywczych. Dotyczy to przede wszystkim wędlin i nabiału. Czy wiesz, że pierwsze trudności możemy napotkać już w samym sklepie? Jak rozwiązać problem upałów i jak cieszyć się świeżością nabytych towarów?

  • Bardzo ważne jest to, gdzie i jak układasz produkty w lodówce. Będą dłużej świeże!

Wideo na temat: jak przechowywać sery
  • W czym możemy przechowywać żywność a czego unikać?

    W czym przechowywać wędlinę, mięso, a w czym ser? Jak ustrzec się przed listerią i śluzowcami? O tym, jakie najczęściej popełniamy błędy pakując jedzenie, opowiedziały Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Marzena Pawlicka z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i dietetyk Agnieszka Piskała. Dlaczego niektóre pojemniki do przechowywania żywności są niebezpieczne?  

  • Wszelkie opakowania powinny mieć certyfikat

    W czym przechowywać wędlinę, mięso, a w czym ser? Jak ustrzec się przed listerią i śluzowcami? O tym, jakie najczęściej popełniamy błędy pakując jedzenie, opowiedziały Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Marzena Pawlicka z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i dietetyk Agnieszka Piskała. Dlaczego niektóre pojemniki do przechowywania żywności są niebezpieczne?

  • Folia aluminiowa i spożywcza to najgorsze możliwe rozwiązanie

    W czym przechowywać wędlinę, mięso, a w czym ser? Jak ustrzec się przed listerią i śluzowcami? O tym, jakie najczęściej popełniamy błędy pakując jedzenie, opowiedziały Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, Marzena Pawlicka z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i dietetyk Agnieszka Piskała. Dlaczego niektóre pojemniki do przechowywania żywności są niebezpieczne?