• Informacje na temat:

    jak podawać dziczyzne

Artykuły na temat: jak podawać dziczyzne
  • „Zwierzyna jest rozkoszą naszych stołów” – stwierdził pewien francuski znawca w dziele „Filozofia smaków”. A my nie od dziś wiemy, że dania kuchnii myśliwskiej są prawdziwym rarytasem.

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • ... wolowina po raz pierwszy ...

    ...... no bedzie obiecana wolowina " na dziko " lub " na dzika " ... bo przepis wzial sie z  recepty na dziczyzne wlasnie. Specjalistka w tej dziedzinie...

  • Odkrywamy kuchnię polską ze studiem kulinarnym The Plate

    ...25 września Studio Kulinarne The Plate miało zaszczyt gościć zagranicznych dziennikarzy reprezentujących takie kraje, jak: Chiny, Wietnam, Indie oraz ZEA. Podobno kuchnia jest doskonałym odzwierciedleniem każdej kultury. Z tej okazji przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne – Odkrywamy Kuchnię Polską.

  • Zamiast wołowiny - mięso strusiów i kangurów

    Jakie są najnowsze kulinarne preferencje Belgów? Zaczyna gwałtownie spadać spożycie wołowiny. Belgowie zaniepokojeni możliwością zarażenia się chorobą wściekłych krów coraz chętniej jedzą mięso egzotycznych zwierząt takich jak strusie czy kangury. Coraz modniejsze staje się używanie dawno już zapomnianych gatunków warzyw. Prawdziwą furorę zaczyna robić odmiana ziemniaka w buraczkowym kolorze - to...

  • Dobieramy menu weselne

    Przyjęcie weselne to chyba najważniejszy element każdego wesela. Na co zwrócić uwagę w lokalu, czego dopilnować? Jak dobrać menu, aby zadowolić gusta zaproszonych gości? Jest wiele pytań, które towarzyszą młodej parze podczas przygotowań weselnych.

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Czy warto jeść mięso?

    ...mięso grillowane, mocno przypalone i tłuste, bo sprzyja zaparciom i szkodzi wątrobie. Jakie więc mięso wybrać dla siebie? Poniżej znajdziesz kilka wskazówek. Pamiętaj, że odpowiedni gatunek mięsa(...). Dlatego poleca się go osobom z wysokim cholesterolem i diabetykom. Ma też sporo cynku, który ma wpływ na jędrność skóry i kondycję włosów, dlatego warto go podawać nastolatkom. Zawarte w nim...

  • ..., nadaje im głębi. Kremowa zupa czosnkowa Przygotuj wywar z warzyw jak na rosół i gotuj ok. 45 minut. Na niewielką patelnię wlej olej i smaż na nim ząbki czosnku, aż będą miękkie. Gdy bulion...