• Informacje na temat:

    jak podawać cukinie

Artykuły na temat: jak podawać cukinie
  • ...1. Może zrobisz grillowaną cukinię? Młodą, małą (ze skórką) umyj i pokrój na talarki. Rozgnieciony czosnek wymieszaj z oliwą, dodaj sól i pieprz. Cukinie polej marynatą i odstaw. Po kwadransie rozłóż je na kratce grillowej. Opiekaj z każdej strony, aż do zrumienienia. 2. Świetnie smakują też glazurowane marchewki. Obierz je, opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej 3 łyżki...

  • Zupa krem z cukinii

    ...  Obraną cebulę kroimy w piórka, umytą cukinię w kostkę, tak samo jak obrane i umyte ziemniaki. Z gałązki rozmarynu obrywamy listki i siekamy. Z cytryny wyciskamy sok. Plastry łososia oddzielamy i kroimy w paski.  W garnku rozgrzewamy olej i krótko podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy cukinię, ziemniaki i połowę posiekanego rozmarynu, podsmażamy 3-4 minuty, ciągle mieszając. Wlewamy bulion...

  • Cukinia, dynia i spółka

    ...z dyni są lekkostrawne, nie powodują uczuleń. Dlatego można te dania bez obaw podawać niemowlakom, cierpiącym na biegunki i osobom na diecie lekkostrawnej. Jak jeść? Rozgotowana i rozdrobniona(...) kuzynek zawiera niewiele błonnika, jest więc lekkostrawny i dobrze tolerowany. Dlatego dynię i cukinię można podawać już półrocznym dzieciom. Po warzywa dyniowate mogą także sięgnąć rekonwalescenci...

  • Roladki z kurczaka z cukinią

    Myślisz, że drobiowe roladki są nudne? Przygotuj je według naszego przepisu, a zobaczysz jak szybko znikną z talerzy!

  • Księga smaków: Cukinia

    ...na surowo. Świetnie komponuje się z większością serów, mięsem, ziołami, ostrymi przyprawami, pomidorami oraz czosnkiem i cebulą. Pyszna zupa Dwie duże cukinie umyj (nie obieraj), odkrój z nich(...) Cukinię umyj (nie obieraj) i pokrój na patyczki, jak frytki. Rozłóż je na talerzu, posól, pokrop sokiem z cytryny i natrzyj wyciśniętym czosnkiem. Po kilku minutach, gdy warzywo puści trochę soku, posyp...

  • Pieczona rolada z cukinią i rukolą

    ...cukinię, posypać startą mozzarellą, polać sosem z ajwaru i śmietany. Zwinąć jak roladę, posypać z wierzchu startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 10 min. Wyłożyć na półmisek, pokroić w plastry, podawać gorące.

  • Cukinia i jej kuzyni

    ...i przeczyszczające. Łagodzi stres, poprawia koncentrację i jakość snu. Gasi też pragnienie. Doskonały do sałatek owocowych, a także tych z dodatkiem drobiu, owoców morza oraz szynki. Patison Ma delikatny smak, sporo witaminy C, składników mineralnych, głównie potasu. Warto go polecić osobom z nadwagą, otyłym i nadciśnieniowcom. Można go wykorzystać do bigosu warzywnego, faszerować, panierować, podawać jak...

  • Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako(...) aromatycznych przypraw doskonale sprawdzi się przy gotowaniu zarówno zup i kremów warzywnych, jak i różnego rodzaju kasz i makaronów. Dzięki połączeniu klasycznej kostki drobiowej i wyrazistego smaku liścia...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...rodzaje kofty. Nigdzie indziej na świecie nie jadłam tak dobrze przyprawionego mielonego mięsa, jak w krajach arabskich. Kiedy więc zabieram się w domu do przyrządzania klopsików, z szafki(...) rzepakowego sól świeżo mielony czarny pieprz Faszerowane cukinie: 2 cukinie 2/3 szklanki kuskusu 1 dymka sok i skórka z ½ cytryny 1 łyżka oliwy do smażenia lub oleju rzepakowego 1 łyżka...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

Dyskusje na temat: jak podawać cukinie
  • Re:  RATATUJ

    nazwa to : "ratatouille" jak ta bajka :) przepisow jest miliony...moj ulubiony jest anglojezyczny...jak chcesz podesle (nie mam czasu natlumaczenie...a inny szybszy...ale troche malo wyrafinowany w smaku: czas: 30 minut ilosc porcji: 4 skladniki: 500 g dojrzałych pomidorów 2 cebule 2 czerwone papryki 1 duży bakłażan 2 cukinie 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 listki laurowe tymianek sól