• Informacje na temat:

    jajka z parowkami

Artykuły na temat: jajka z parowkami
  • Parówki w cieście

    Kombinacji dań z parówkami jest wiele i zazwyczaj są to bardzo szybkie dania. To danie zajmie odrobinę więcej czasu, ale z pewnością dzięki mieszance przypraw i obecności ciasta drożdżowego będzie nieco inne, niż te z najbardziej popularnych przepisów.

  • Parówki de lux

    Uwielbiane przez wszystkich, ale krytykowane przed dietetyków parówki nie muszą być nudnym, tłustym daniem śniadaniowym. Jeśli wybierzesz te, które zawierają mięso z drobiu lub szynkę i dodasz nieco kulinarnej wyobraźni - wyczarujesz z nich wyśmienite dania.

  • Pieczeń z fasolką i marchewką z ziołami

    Żeby pieczeń po pokrojeniu na plastry miała ciekawy wygląd, można do niej włożyć np. gotowane warzywa, jajka, podroby czy parówki. Czasem dodaję nawet owoce.

  • Krucha tarta z łososiem

    .... Przełożyć na podpieczony spód tarty, dodać łososia. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkami, doprawioną solą, pieprzem i gałką. Posypać serem. Zapiec 20 min w temp. 200°

  • 5 sposobów na ułatwienie życia singla

    W Polsce mieszka 5 milionów singli. Ta grupa nie musi się już przejmować tym, z kim pójdzie na rodzinną imprezę oraz kto zaopiekuje się ukochanym zwierzakiem, gdy nagle będą musieli wyjechać. Specjalnie dla nich powstają dedykowane usługi oraz opakowania popularnych produktów, zawierające mniejsze porcje, np. 2 parówki lub 3 jajka. Wybór jest naprawdę szeroki. Prezentujemy najpopularniejsze...

  • Dieta dla alergika

    Gdy maluch ma alergię pokarmową, musisz przestrzegać pewnych zasad i unikać uczulających produktów, np. mleka, jajek czy mąki. Ale bez nich też przygotujesz pożywne posiłki.

  • ...i zapiekaj ok. 10 min. …miniomlecików Wyłóż boki foremek plasterkami boczku. Roztrzep trzepaczką lub widelcem jajka z odrobiną soli (jedno jajko na jedną foremkę). Piecz 10–15 min, aż jajka się zetną.

  • Jeśli sałata zwiędła, nie musimy jej wyrzucać. Po wyjęciu z lodówki trzeba odkroić korzonek i całą sałatę zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie. Na pękające podczas gotowania jajka powinna pomóc łyżeczka soli dodana do wrzątku. Jeśli mimo to jajko pęknie, a my nie chcemy by białko wypłynęło, dolejmy jeszcze trochę octu. Olej, na którym było smażone, będzie zdatny do ponownego użycia, gdy wrzucimy...

  • ​Makaronowy recykling

    Wyrobienie drożdżowego ciasta na pizzę to dla wielu osób wyszcza kulinarna szkoła jazdy. Tą "pizzę" możesz zrobić nawet bez większych umiejętności a makaron i jajka, mleko i trochę warzyw zawsze(...), pieprz, suszone oregano, 1/4 litra mleka, 2 małe pomidory, 4 jajka, ser mozzarella. Przyrządzanie: Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Połówki pieczarek i plasterki cukinii...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?