• Informacje na temat:

    jajka właściwości odżywcze

Artykuły na temat: jajka właściwości odżywcze
  • Jajka trzeba jeść

    ...produktów żywnościowych może zawierać jajka. Są to m.in. makarony, pieczywo, majonez, ciasta, lody. Uwaga! Jajko po ugotowaniu ma mniej właściwości alergizujących, bo wysoka temperatura neutralizuje(...)Czy warto je jeść na co dzień, czy tylko od święta? Odpowiedź jest prosta. Jajka trzeba jeść regularnie. Są uważane za produkt prawie doskonały. Zawierają ponad 600 różnych substancji odżywczych...

  • Czym zastąpić jajka w diecie alergika?

    Jajko kurze jest jednym z najcenniejszych produktów spożywczych ze względu na wysoką wartość odżywczą. Jednak nie każdy może je spożywać, gdyż może wywołać poważne reakcje alergiczne, zwłaszcza u dzieci. Alergicy mogą na szczęście zastąpić jajka zamiennikami. Propozycje posiłków, które je zawierają, przygotowała dietetyk Alicja Kalińska.

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    Jajka są jednym z podstawowych produktów w naszej diecie, składnikiem wielu potraw i ciast, zawierają także dużo witaminy A, D oraz niektóre witaminy z grupy B. Jak je przechowywać, by nie straciły swoich wartości odżywczych i były smaczne?

  • Jajka - czy można je jeść bezkarnie?

    Były uważane za zdrowe i pożywne do lat 70., jednak gdy pod lupę wszedł cholesterol, temat jajek stał się kontrowersyjny. Dietetycy uważali, że można je jeść tylko w niewielkich ilościach. Dziś informacje na temat właściwości jajek na szczęście odbiegają od wcześniejszych teorii.

  • Fakty i mity o jajkach

    ...zupełnie nie ma znaczenia dla wartości odżywczej jajka. Ale faktem jest, że z jajek w białych skorupkach możemy wyczarować ładniejsze pisanki. Jajka są cennym źródłem witamin - FAKT Jajka to(...)Można jeść najwyżej 3 jajka w tygodniu, bo podnoszą nam poziom cholesterolu - MIT Jaja kurze, bo o nich tu mówimy, rzeczywiście zawierają dużo cholesterolu - ok. 180 mg w jednym jajku, a mówiąc...

  • Jajka - źródło witamin i minerałów. Sprawdzone kuracje

    Warto jeść jajka, by być w dobrej formie! Są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów, świetnie przyswajalnych przez organizm.

  • Jajko: Doskonały lek i supertani kosmetyk

    Waży około 55 gramów, składa się ze się ze skorupki, białka i żółtka, kosztuje grosze... Wygląda tak niepozornie, że trudno trudno uwierzyć, jak cenne ma właściwości pielęgnacyjne i zdrowotne. Jajko z powodzeniem zastąpi wiele preparatów!

  • Kokosowy zawrót głowy

    W Azji palmę kokosową nazywa się drzewem życia. Unikalne połączenie kwasów tłuszczowych sprawia, że olej kokosowy ma właściwości odżywcze, a nawet lecznicze.

  • Komosa ryżowa - matka zbóż

    Ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze nazywana jest matką zbóż. Bogata w błonnik, witaminy, sole mineralne i przeciwutleniacze – podbija świat.

  • Księga smaków: Komosa ryżowa

    Ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze nazywana jest matką zbóż. Bogata w błonnik, witaminy, sole mineralne i przeciwutleniacze – podbija świat.

Dyskusje na temat: jajka właściwości odżywcze