• Informacje na temat:

    jajka w majonezie

Artykuły na temat: jajka w majonezie
  • Wybieramy majonez

    .... Uwaga na majonezy light. Mają mniej kalorii, ale i tak wciąż sporo. Ponadto im mniej w majonezie tłuszczu, tym więcej chemii i wody. Tłuszcz zwykle zostaje zastąpiony innymi zagęstnikami. Stąd lepiej...

  • Jajka przepiórcze z komosą ryżową i domowym majonezem

    ..., gotuj 10-15 minut (powinna być al dente, lekko chrupiąca). Gdy ostygnie, wymieszaj ją w misce z majonezem. Obierz ugotowane jajka, wrzuć do komosy. Twój STYL 04/2016

  • ...w majonezie tłuszczu, tym więcej chemii i wody. Tłuszcz zwykle zostaje zastąpiony innymi zagęstnikami. Stąd lepiej zjeść mniej tradycyjnego majonezu, niż sięgać po wersję light.

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • Majonez wyborny Amino

    Majonez w naszej kuchni zajmuje szczególne miejsce - gości na polskich stołach niezwykle często. W czasie świąt wspaniale podkreśla smak jajek, podczas rodzinnych spotkań wzbogaca smak sałatek i wędlin, a na co dzień urozmaica kanapki czy tosty.

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI O SMAKU CHRZANOWYM

    MAJONEZ O SMAKU CHRZANOWYM charakteryzuje się ostrzejszym smakiem i kremową, gładką konsystencją. Doskonale komponuje się z jajkami, wędlinami, przystawkami i innymi daniami na zimno. Majonezy smakowe SPP MAJONEZY Kętrzyn  to niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych –w tym przypadku chrzanowego – oraz przypraw, dzięki którym potrawy domowe  nabierają nowego...

  • Faszerowane kolorowe jajka

    Żeby jajka dobrze się obierały, należy je po ugotowaniu zalać zimną wodą i lekko obtłuc o ścianki garnka.

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przekrój je na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki jajek odłóż na bok, a żółtka rozdrobnij widelcem. Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i podsmaż, aż woda z nich odparuje. Podsmażone pieczarki wymieszaj z żółtkami, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem. Nałóż...

  • Jajka trzeba jeść

    Czy warto je jeść na co dzień, czy tylko od święta? Odpowiedź jest prosta. Jajka trzeba jeść regularnie. Są uważane za produkt prawie doskonały. Zawierają ponad 600 różnych substancji odżywczych(...) jak luteina i zeaksantyna. Jajka to także źródło pełnowartościowego białka. Za najsmaczniejsze uważa się obecnie jajka od kur zielononóżek. Kury te są chowane wyłącznie w naturalnych warunkach...

  • Jajka na liściach szpinaku

    Jajka faszerowane idealne na wielkanocne śniadanie.

Wideo na temat: jajka w majonezie
  • Co powinno znaleźć się w majonezie?

    Jak wybrać najlepszy majonez? Jak wiadomo, święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a bez tego dodatku nie wyobrażamy sobie świątecznych sałatek czy jajek na twardo. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" była Agnieszka Piskała. Dietetyk zdradziła, z czego powinien składać się dobry majonez i jak po etykiecie sprawdzić, czy wybraliśmy dobry produkt. (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: jajka w majonezie
  • Re: jaka przystawka moglaby byc taka typowo polska???

    no jak to co, sledzik, salatki, miesa na zimno, jajka w majonezie, galaretki miesne, rybne. polska kuchnia slynie z dan na zimno...

  • Re: przepisy w stylu "CHLOPSKIE JADLO"

    " seta i galareta " :) Ja na każdą większą imprezkę podaję galaretę z golonki, goście się nią zajadają - mąż uwielbia, oprócz tego tradycyjna sałatka jarzynowa i jajka w majonezie, śledziki własnej roboty i ..., mogłabym wymieniać tak jeszcze długo. Ale Ty sama najlepiej znasz smaki swojego " chłopa ", najważniejsze, żeby wszystko było smacznie zrobione i ładnie podane. Życzę powodzenia :)

  • Re: komunia

    Stawiam na sałatkę jarzynową - nizawodna na każdej imprezie, śledzie, tort, coś na ciepło - standart - kotlet ze schabu lub piersi z kurczaka lub kotlet de'volay plus buraczki i marchewka duszona; do tego wędliny, parę rodzajów sera żółtego, pomidory z cebulą, ogórki zielone, jajka w majonezie czy w sosie tatarskim, może krokiety, bigos - może coś pomogłam. W mojej rodzinie te rzeczy się zawsze

  • Re: Jajka trzeba jeść

    No właśnie! Przed chwilą znalazłam informację, że łyżka oleju to 88 kcal, całe żółtko ma 60 (ale przecież w łyżce majonezu nie ma całego żółtka!), więc skąd w majonezie przybywa drugie tyle?

  • Re: komunia

    Stawiam na sałatkę jarzynową - nizawodna na każdej imprezie, śledzie, tort, coś na ciepło - standart - kotlet ze schabu lub piersi z kurczaka lub kotlet de'volay plus buraczki i marchewka duszona; do tego wędliny, parę rodzajów sera żółtego, pomidory z cebulą, ogórki zielone, jajka w majonezie czy w sosie tatarskim, może krokiety, bigos - może coś pomogłam. W mojej rodzinie te rzeczy się zawsze

  • Re: 5 powodów, dla których warto jeść jajka

    Ciekawe co takiego trującego w majonezie? Żòłtko?? Olej?! A może musztarda... chyba że zjadasz słoik dziennie albo chemiczny produkt majonezopodobny. Prawdziwy nie musi mieć nawet konserwantów.

  • urodziny na ok. 10 osob

    Witam szanownych kucharzy!!!!!!mam maly problem i prosze o pomoc :)a mianowicie w sobote planuje zrobic urodziny na ok. 10 os.i niemam pomyslu od czego zaczac.chcialbym miec z 2 rodzaje sledzika,z 2 salatki z dwa dania na cieplo.wiadomo jakas wedlinka moze jajka w majonezie itd.cos zeby pasowalo do wodeczi;) bede mial malo czasu bo tylko piatek po pracy i sobote od rana .a mam tylko dwie rece

  • Re: Mistrzowska jajecznica

    a ja lubie jajecznice,sadzone,w koszulkach ,fritate,tortelini,jajka,faszerowane jajka w saaltce na twardo,jajka w majonezie,pasty jajeczne,jak tez jako dodatek do past rybnych warzywnych mniammmm,i jajaka na miekko