• Informacje na temat:

    jajka w majonezie

Artykuły na temat: jajka w majonezie
  • Wybieramy majonez

    .... Uwaga na majonezy light. Mają mniej kalorii, ale i tak wciąż sporo. Ponadto im mniej w majonezie tłuszczu, tym więcej chemii i wody. Tłuszcz zwykle zostaje zastąpiony innymi zagęstnikami. Stąd lepiej...

  • Sałatka jarzynowa z majonezem

    Przygotowanie: 1. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę umyj (nie obieraj) i włóż do garnka. Zalej wodą, posól i gotuj  pod przykryciem  do miękkości. 2. Odcedź warzywa, ostudź  i obierz  ze skórek. Pokrój  w kostkę. Przełóż do dużej miski.  Dodaj jajka ugotowane  na twardo i posiekane.  3. Ogórki i jabłko obierz  i pokrój w kosteczkę.  Dodaj do reszty składników  razem z zielonym...

  • Jajka przepiórcze z komosą ryżową i domowym majonezem

    ..., gotuj 10-15 minut (powinna być al dente, lekko chrupiąca). Gdy ostygnie, wymieszaj ją w misce z majonezem. Obierz ugotowane jajka, wrzuć do komosy. Twój STYL 04/2016

  • ...w majonezie tłuszczu, tym więcej chemii i wody. Tłuszcz zwykle zostaje zastąpiony innymi zagęstnikami. Stąd lepiej zjeść mniej tradycyjnego majonezu, niż sięgać po wersję light.

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI

    MAJONEZ KĘTRZYŃSKI LEKKI zawiera zmniejszoną zawartość tłuszczu z dodatkiem jogurtu. Ten lekki, delikatny majonez, to doskonała propozycja dla osób dbających o linię, jak i dla prawdziwych smakoszy mazurskich specjałów. Idealnie pasuje do kanapek, mięs, lekkich przekąsek i sałatek. Stanowi także doskonałą bazę do wielu smacznych sosów.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść jedno jajko dziennie. Codziennie!

    Jeszcze kilka lat temu lekarze ostrzegali nas przed zawartym w jajkach cholesterolem. Miał on odkładać się w naczyniach krwionośnych, powodując w efekcie udar i zawał serca. Dziś coraz częściej słyszymy, że jajka to jeden z najzdrowszych produktów i warto jeść je regularnie. Najlepiej codziennie!

  • Majonez wyborny Amino

    Majonez w naszej kuchni zajmuje szczególne miejsce - gości na polskich stołach niezwykle często. W czasie świąt wspaniale podkreśla smak jajek, podczas rodzinnych spotkań wzbogaca smak sałatek i wędlin, a na co dzień urozmaica kanapki czy tosty.

  • MAJONEZ KĘTRZYŃSKI O SMAKU CHRZANOWYM

    MAJONEZ O SMAKU CHRZANOWYM charakteryzuje się ostrzejszym smakiem i kremową, gładką konsystencją. Doskonale komponuje się z jajkami, wędlinami, przystawkami i innymi daniami na zimno. Majonezy smakowe SPP MAJONEZY Kętrzyn  to niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych –w tym przypadku chrzanowego – oraz przypraw, dzięki którym potrawy domowe  nabierają nowego...

  • Półmisek jajek na wesoło

    Przygotowanie: Jajka obierz ze skorupek. Ostrym nożem wytnij część białka tworząc dekoracyjne ząbki. W żółtko wciśnij mały kawałek marchewki (to będzie...

  • Faszerowane kolorowe jajka

    Żeby jajka dobrze się obierały, należy je po ugotowaniu zalać zimną wodą i lekko obtłuc o ścianki garnka.

Wideo na temat: jajka w majonezie
  • Co powinno znaleźć się w majonezie?

    Jak wybrać najlepszy majonez? Jak wiadomo, święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a bez tego dodatku nie wyobrażamy sobie świątecznych sałatek czy jajek na twardo. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" była Agnieszka Piskała. Dietetyk zdradziła, z czego powinien składać się dobry majonez i jak po etykiecie sprawdzić, czy wybraliśmy dobry produkt. (Źródło: TVP/x-news)

Dyskusje na temat: jajka w majonezie
  • Re: jaka przystawka moglaby byc taka typowo polska???

    no jak to co, sledzik, salatki, miesa na zimno, jajka w majonezie, galaretki miesne, rybne. polska kuchnia slynie z dan na zimno...

  • Re: Faszerowane jajka

    kochani nasza służąca robi wyśmienite jajka z kawiorem. uwielbiam. a wy co biedaki będziecie wciskac jajka w majonezie. fuj. jakie to prostackie. całuje

  • Re: przepisy w stylu "CHLOPSKIE JADLO"

    " seta i galareta " :) Ja na każdą większą imprezkę podaję galaretę z golonki, goście się nią zajadają - mąż uwielbia, oprócz tego tradycyjna sałatka jarzynowa i jajka w majonezie, śledziki własnej roboty i ..., mogłabym wymieniać tak jeszcze długo. Ale Ty sama najlepiej znasz smaki swojego " chłopa ", najważniejsze, żeby wszystko było smacznie zrobione i ładnie podane. Życzę powodzenia :)

  • Re: komunia

    Stawiam na sałatkę jarzynową - nizawodna na każdej imprezie, śledzie, tort, coś na ciepło - standart - kotlet ze schabu lub piersi z kurczaka lub kotlet de'volay plus buraczki i marchewka duszona; do tego wędliny, parę rodzajów sera żółtego, pomidory z cebulą, ogórki zielone, jajka w majonezie czy w sosie tatarskim, może krokiety, bigos - może coś pomogłam. W mojej rodzinie te rzeczy się zawsze

  • Re: komunia

    Stawiam na sałatkę jarzynową - nizawodna na każdej imprezie, śledzie, tort, coś na ciepło - standart - kotlet ze schabu lub piersi z kurczaka lub kotlet de'volay plus buraczki i marchewka duszona; do tego wędliny, parę rodzajów sera żółtego, pomidory z cebulą, ogórki zielone, jajka w majonezie czy w sosie tatarskim, może krokiety, bigos - może coś pomogłam. W mojej rodzinie te rzeczy się zawsze

  • Re: Jajka trzeba jeść

    No właśnie! Przed chwilą znalazłam informację, że łyżka oleju to 88 kcal, całe żółtko ma 60 (ale przecież w łyżce majonezu nie ma całego żółtka!), więc skąd w majonezie przybywa drugie tyle?

  • urodziny na ok. 10 osob

    Witam szanownych kucharzy!!!!!!mam maly problem i prosze o pomoc :)a mianowicie w sobote planuje zrobic urodziny na ok. 10 os.i niemam pomyslu od czego zaczac.chcialbym miec z 2 rodzaje sledzika,z 2 salatki z dwa dania na cieplo.wiadomo jakas wedlinka moze jajka w majonezie itd.cos zeby pasowalo do wodeczi;) bede mial malo czasu bo tylko piatek po pracy i sobote od rana .a mam tylko dwie rece

  • Re: 5 powodów, dla których warto jeść jajka

    Ciekawe co takiego trującego w majonezie? Żòłtko?? Olej?! A może musztarda... chyba że zjadasz słoik dziennie albo chemiczny produkt majonezopodobny. Prawdziwy nie musi mieć nawet konserwantów.