• Informacje na temat:

    jajka po francusku

Artykuły na temat: jajka po francusku
  • Francuskie z boczkiem

    Faszerowane ciasto francuskie to sposób na szybką przekąskę, gdy goście już stoją w drzwiach. Ciekawy smak - podczas pieczenia, można uzyskać, dodając do potrawy szczyptę suszonych owoców (np.: śliwki, żurawinę lub rodzynki).

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ..., 1 szklanka wrzątku, 3/4 szklanki brązowego cukru, 3/4 szklanki cukru, masło, miękkie, do formy, 8 łyżek (10 dag) masła roztopionego, 2 jajka, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...) wymieszaj cukier ze stopionym masłem. Dodaj jajka i ubijaj, aż całość dokładnie się połączy. Mieszając, dodaj jogurt i ekstrakt waniliowy i odstaw na bok. W innej misce połącz mąkę z proszkiem do...

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    ..., wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. 2. Ciasto wyjąć z lodówki, odłożyć na 10 min. Masło roztopić, posmarować nim papier do pieczenia. Płat ciasta rozwałkować, ułożyć na papierze. Na ciasto wyłożyć farsz szpinakowy, na to jajka jedno za drugim. Zwinąć ciasno w rulon, posmarować masłem. Piec 35 min w temp. 180°C. 3 Pomidory obrać ze skórki...

  • Ciasto francuskie z morelami

    W razie nieoczekiwanych gości warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Zawsze coś na szybko wyczarujesz.

  • Legendy francuskich knajpek

    ...stron. Gdy nabiorą złotej barwy, zdjąć je z patelni. Równolegle na drugiej patelni usmażyć 4 jajka sadzone. Gdy ładnie się zetną, ułożyć je na grzankach. Zobacz także:

  • Tost francuski z wędzonym łososiem i jajkiem w koszulce

    Składniki: 5 kromek białego pieczywa 5 plastrów wędzonego łososia 4 jajka 20 ml śmietany 18 proc. Pęczek rukoli Sól do smaku Pieprz czarny 50 ml oliwy z oliwek 4 jajka w koszulce Jajka roztrzep ze śmietaną dopraw do smaku. Pieczywo obtocz w jajku i piecz na złoty kolor, osącz nadmiar tłuszczu. Podawaj z łososiem, rukolą i jakiem w koszulce.

  • Nie jest trudne, ale bardzo pracochłonne. Najczęściej świeże lub mrożone ciasto francuskie kupuję w sklepie. Rada 1 To ciasto lubi chłód. Rozmrażajmy...

  • Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim

    ...1. Żaroodporne foremki wyłóż kawałkami ciasta francuskiego. Ponakłuwaj je w kilku miejscach wykałaczką i podpiecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.   2. Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.   3. Jajka umyj, rozbij i starannie wymieszaj ze śmietaną. Połącz powstałą masę z warzywami.   4. Ser pokrój w plastry.   5. Wyjmij foremki...

  • Warzywa w cieście francuskim

    1. Pora oczyścić, pokroić w plasterki lub półplasterki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na...

  • Minitarty na cieście francuskim

    ... 1. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć do niej umyte szparagi z odciętymi końcówkami. Gotuj 3 minuty. 2. Odsącz szparagi na sicie i ostudź. Przekrój na pół. 3. Rozwałkuj delikatnie podzielone na kwadraty ciasto francuskie. Oprósz bułką tartą i zawiń z każdej strony ok. 1 cm ciasta do środka, tworząc rant. 4. Wymieszaj w miseczce śmietanę, parmezan i jajka. Dodaj sól i pieprz. 5. Wylej ostrożnie...

Wideo na temat: jajka po francusku
Dyskusje na temat: jajka po francusku
  • AIDS w Afryce

    około półtora tysiąca “sidaików”, czyli chorych na SIDA, jak po francusku określa się AIDS. Tutaj, z dala od stołecznych szpitali i wykształconych za granicą profesorów medycyny, personel medyczny musi(...) chorzy, ma teraz negatywne wyniki testów. - Krew z kury, zmielona skorupka jajka i sproszkowane zioła - zdradza sekrety cudownych receptur. Jego miejsce pracy to duży dom przy bocznej uliczce Bertoua