• Informacje na temat:

    jajka po francusku

Artykuły na temat: jajka po francusku
  • Tarta na francuskim cieście

    ...1. Formę o wymiarach nieco mniejszych niż ciasto francuskie posmaruj masłem. Wyłóż ciastem (dno i boki). Przykryj je pergaminem i obciąż suchymi ziarnami fasoli. Podpiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Zdejmij obciążenie, spód piecz jeszcze przez 5 minut. 2. W misce wymieszaj mleko ze śmietanką, jajkami, startym serem i garścią posiekanego majeranku. Dopraw solą. Wyłóż na podpieczony...

  • Francuskie z boczkiem

    Faszerowane ciasto francuskie to sposób na szybką przekąskę, gdy goście już stoją w drzwiach. Ciekawy smak - podczas pieczenia, można uzyskać, dodając do potrawy szczyptę suszonych owoców (np.: śliwki, żurawinę lub rodzynki).

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ..., 1 szklanka wrzątku, 3/4 szklanki brązowego cukru, 3/4 szklanki cukru, masło, miękkie, do formy, 8 łyżek (10 dag) masła roztopionego, 2 jajka, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...) wymieszaj cukier ze stopionym masłem. Dodaj jajka i ubijaj, aż całość dokładnie się połączy. Mieszając, dodaj jogurt i ekstrakt waniliowy i odstaw na bok. W innej misce połącz mąkę z proszkiem do...

  • Ciasto francuskie z parówką

    Przygotowanie: Arkusz ciasta pokrój w podłużne 7-centymetrowe paski. W miseczce wymieszaj musztardę z keczupem i posmaruj na środku kawałki ciasta, rozłóż...

  • Polędwica w cieście francuskim

    Takich polędwiczek jeszcze nie jedliście. Przepis dedykowany dla czterech osób.

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    ..., wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. 2. Ciasto wyjąć z lodówki, odłożyć na 10 min. Masło roztopić, posmarować nim papier do pieczenia. Płat ciasta rozwałkować, ułożyć na papierze. Na ciasto wyłożyć farsz szpinakowy, na to jajka jedno za drugim. Zwinąć ciasno w rulon, posmarować masłem. Piec 35 min w temp. 180°C. 3 Pomidory obrać ze skórki...

  • Ciasto francuskie z morelami

    W razie nieoczekiwanych gości warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Zawsze coś na szybko wyczarujesz.

  • Legendy francuskich knajpek

    ...stron. Gdy nabiorą złotej barwy, zdjąć je z patelni. Równolegle na drugiej patelni usmażyć 4 jajka sadzone. Gdy ładnie się zetną, ułożyć je na grzankach. Zobacz także:

  • Tost francuski z wędzonym łososiem i jajkiem w koszulce

    Składniki: 5 kromek białego pieczywa 5 plastrów wędzonego łososia 4 jajka 20 ml śmietany 18 proc. Pęczek rukoli Sól do smaku Pieprz czarny 50 ml oliwy z oliwek 4 jajka w koszulce Jajka roztrzep ze śmietaną dopraw do smaku. Pieczywo obtocz w jajku i piecz na złoty kolor, osącz nadmiar tłuszczu. Podawaj z łososiem, rukolą i jakiem w koszulce.

  • Waniliowe kremówki na cieście francuskim

    ...prostokąty. Odłóż do wystudzenia. 2 Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Proszek budyniowy wymieszaj z żółtkami i 1/8 litra mleka (ok. pół szklanki). Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony...

Wideo na temat: jajka po francusku
Dyskusje na temat: jajka po francusku
  • AIDS w Afryce

    około półtora tysiąca “sidaików”, czyli chorych na SIDA, jak po francusku określa się AIDS. Tutaj, z dala od stołecznych szpitali i wykształconych za granicą profesorów medycyny, personel medyczny musi(...) chorzy, ma teraz negatywne wyniki testów. - Krew z kury, zmielona skorupka jajka i sproszkowane zioła - zdradza sekrety cudownych receptur. Jego miejsce pracy to duży dom przy bocznej uliczce Bertoua