• Informacje na temat:

    jajka po francusku

Artykuły na temat: jajka po francusku
  • Francuska tarta

    ...do tortownicy o średnicy 35 cm.  3. Ciasto posypać bułką tartą, ułożyć plasterki kiełbasy. Na nią wyłożyć podduszoną kapustę.  4. Ubić śmietanę z jajkami, dodać mąkę kukurydzianą, majeranek, sól...

  • Tarta na francuskim cieście

    ...1. Formę o wymiarach nieco mniejszych niż ciasto francuskie posmaruj masłem. Wyłóż ciastem (dno i boki). Przykryj je pergaminem i obciąż suchymi ziarnami fasoli. Podpiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Zdejmij obciążenie, spód piecz jeszcze przez 5 minut. 2. W misce wymieszaj mleko ze śmietanką, jajkami, startym serem i garścią posiekanego majeranku. Dopraw solą. Wyłóż na podpieczony...

  • Francuskie z boczkiem

    Faszerowane ciasto francuskie to sposób na szybką przekąskę, gdy goście już stoją w drzwiach. Ciekawy smak - podczas pieczenia, można uzyskać, dodając do potrawy szczyptę suszonych owoców (np.: śliwki, żurawinę lub rodzynki).

  • Po francusku, czyli z umiarem

    ..., 1 szklanka wrzątku, 3/4 szklanki brązowego cukru, 3/4 szklanki cukru, masło, miękkie, do formy, 8 łyżek (10 dag) masła roztopionego, 2 jajka, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...) wymieszaj cukier ze stopionym masłem. Dodaj jajka i ubijaj, aż całość dokładnie się połączy. Mieszając, dodaj jogurt i ekstrakt waniliowy i odstaw na bok. W innej misce połącz mąkę z proszkiem do...

  • Ciasto francuskie z parówką

    Przygotowanie: Arkusz ciasta pokrój w podłużne 7-centymetrowe paski. W miseczce wymieszaj musztardę z keczupem i posmaruj na środku kawałki ciasta, rozłóż...

  • Polędwica w cieście francuskim

    Takich polędwiczek jeszcze nie jedliście. Przepis dedykowany dla czterech osób.

  • Quiche - czyli francuski przysmak

    ...nagrzanym przez 15 minut w temperaturze 70°C.  4. W tym czasie jogurt ubij mikserem z jajkami, dopraw szczyptą soli, pieprzem i bazylią. Dodaj fasolkę oraz starty parmezan. 5. Na podpieczony spód...

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    ..., wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. 2. Ciasto wyjąć z lodówki, odłożyć na 10 min. Masło roztopić, posmarować nim papier do pieczenia. Płat ciasta rozwałkować, ułożyć na papierze. Na ciasto wyłożyć farsz szpinakowy, na to jajka jedno za drugim. Zwinąć ciasno w rulon, posmarować masłem. Piec 35 min w temp. 180°C. 3 Pomidory obrać ze skórki...

  • Ciasto francuskie z morelami

    W razie nieoczekiwanych gości warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Zawsze coś na szybko wyczarujesz.

  • Legendy francuskich knajpek

    ...stron. Gdy nabiorą złotej barwy, zdjąć je z patelni. Równolegle na drugiej patelni usmażyć 4 jajka sadzone. Gdy ładnie się zetną, ułożyć je na grzankach. Zobacz także:

Zdjęcia na temat: jajka po francusku
Wideo na temat: jajka po francusku
Dyskusje na temat: jajka po francusku
  • AIDS w Afryce

    około półtora tysiąca “sidaików”, czyli chorych na SIDA, jak po francusku określa się AIDS. Tutaj, z dala od stołecznych szpitali i wykształconych za granicą profesorów medycyny, personel medyczny musi(...) chorzy, ma teraz negatywne wyniki testów. - Krew z kury, zmielona skorupka jajka i sproszkowane zioła - zdradza sekrety cudownych receptur. Jego miejsce pracy to duży dom przy bocznej uliczce Bertoua