• Informacje na temat:

    jagniecina

Artykuły na temat: jagniecina
  • Jagnięcina w sosie miętowym

    Jeśli nigdy nie próbowałaś dań z baraniny, zacznij od jej łagodniejszej wersji. Zdecyduj się na mięso jagnięce.

  • Chili z jagnięciną i białą fasolą

    Solidne, bogate, lekko pikantne danie z całą pożywnością chili, ale smakiem udoskonalonym dzięki jagnięcinie i białej fasoli.

  • Wielkanocna jagniecina

    Jak kaze tradycja, na moim wielkanocnym stole goscila pieczona jagniecina z wiosennymi warzywami. O tej porze roku jest najdelikatniejsza i najsmaczniejsza,...

  • Jagnięcina w sosie czekoladowym z suszonymi śliwkami

    Na wyjątkowe okazje.

  • Jagnięcina w ziołach i w pistacjach

      Jagnięcina jest tradycyjnym mięsem podawanym w okresie wielkanocnym we Francji, jak i na same Święta. Właśnie wiosną jest na nią sezon, jest też najdelikatniejsza...

  • Noga (z koscia) -4szt 3srednie pory 3srednie marchewki 1 duza cebula ( lub najlepiej szalotki -szt10) 175g kaszy jeczmiennej 600ml wywaru warzywnego/rosolowego...

  • Mój urodzinowy obiad w 2* Michelin, w Zamku Cordeillan-Bages 2

    Nasz deser: ciasto orzechowe, mus z mango, purée z dyni, bita smietana kasztanowa. A na zdjeciu tytulowym nasze danie glowne: jagniecina z suszonymi pomidorami...

  • Mięso mielone najlepiej jest przygotowywać samemu w domu. Wybieraj do tego nietłuste gatunki, jak np. drób, jagnięcina czy wołowina. Najlepiej unikaj...

  • 1 Najlepszy do pieczenia będzie niezbyt chudy kawałek, np. karkówka, udka drobiowe, żeberka, rostbef, jagnięcina. Jeśli pieczesz chude gatunki mięsa, owiń...

  • Moja baranina

    Jagnięcina jest mięsem delikatnym i jako takie nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Z baraniną sprawa już jest nieco bardziej skomplikowana. Moją pierwszą baraniną była pieczeń, przyrządzana przez mamę.

Zdjęcia na temat: jagniecina
Wideo na temat: jagniecina
  • Ciasto z kurczakiem, szpinakiem i rydzami. Jak je przygotować?

    Artur Chmielewski i Marcin Duda to uczestnicy konkursu Mistrz Smaku. W kuchni "Dzień Dobry TVN" towarzyszył im kucharz Andrzej Polan. Na stole pojawiły się dania takie, jak: jagnięcina, kotlety wieprzowe z kremowym jarmużem i sałatką z fenkuła i moreli oraz ciasto z kurczakiem, szpinakiem i rydzami. (DDTVN/X-news)

  • Kruszonka do ciasta i do mięsa według Ani Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach zdradziła przepis na słodko-słoną kruszonkę, którą można dodać do różnych dań. Powstały takie oto potrawy: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcina pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką z pestkami dyni i słonecznika.

Dyskusje na temat: jagniecina
  • Re: bogracz

    Teraz widze jagniecina na tapecie , konina sie juz przejadla???

  • Re: Chili z jagnięciną i białą fasolą

    a może cos z naszych realiów!! jagniecina,haha!!!

  • Re: Mięta

    polecam zaparzyc herbatke ze swiezej miety, nic w porownaniu z mieta z torebki. a jak ostygnie podawac z lodem w gorace dni. mieta rowniez swietnie komponuje sie z jagniecina ;) a jesli chdozi o przechowywanie, to mozna oberwac listki i zamrozic.

  • Re: Śmierdziel ukochany

    jagniecina? ja mozna zjeść takiego małego baranka lub cieleczka :(

  • Re: Pytanie mniej kulinarne,bardziej organizacyjne.

    jak ludzi...opanujcie sie,potrzebuje konstruktywnych dorad...a WY w kolo-jagniecina,ozory jeszcze zamrazalka,garaz i inne...posluchajcie sie...co WY macie do powiedzenia!??? JEst szansa jeszcze na

  • Re: Cielęca delikatność

    A gdzie jest jagniecina??? gdzie mieso z krolika?? tylko ciagle swina i krowa!!

  • Re: MAJ

    rekinie, czego nie da sie ugrillowac nalezy wyrzucic(tradycyjne miesa surowe). jesli przyjac, ze jestes grillerem to nalezy wrzucac wszystko co ma deko tluszczu. surowa kielbasa biala, krupnioki, karkoweczka we wszelkich marynatach, boczeik i zeberka podobnie, rybke i owoce morza, te ostatnie musza byc naprawde swieze, jagniecina, baranina, cielecina, wolowina.kurczaki. jako dodatek swiezynki

  • Re: Masz babo gulasz!

    Ty nie nazywaj parowek baranich /te byly bez kartek/ jagniecina :) osiolku !!

  • Re: Mięsna dieta dla twojego zdrowia

    Jagniecina... To jest mięso do jej, Enix a nie baranina. Nie wiem kto napisał ten artykuł.

  • Re: Dwa w jednym

    Wolowine trzeba gotowac minimum 4-5 godz zeby byla miekka. 8 godzin, to moze troszeczke za dlugo, ale te 6 godzin to tak pewnie optymalnie. Tak samo jest z jagniecina. 2kg udziec z owcy gotuje przez okolo 7godz. Mieso wtedy samo odchodzi od kosci i sie rozpada w ustach.