• Informacje na temat:

    jagniecina

Artykuły na temat: jagniecina
  • Jagnięcina po prowansalsku

    Przygotowanie: Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej 4 łyżki oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z 3 ząbkami czosnku....

  • Jagnięcina w sosie miętowym

    Jeśli nigdy nie próbowałaś dań z baraniny, zacznij od jej łagodniejszej wersji. Zdecyduj się na mięso jagnięce.

  • Wielkanocna jagniecina

    Jak kaze tradycja, na moim wielkanocnym stole goscila pieczona jagniecina z wiosennymi warzywami. O tej porze roku jest najdelikatniejsza i najsmaczniejsza,...

  • Jagnięcina w sosie czekoladowym z suszonymi śliwkami

    Na wyjątkowe okazje.

  • Jagnięcina w ziołach i w pistacjach

      Jagnięcina jest tradycyjnym mięsem podawanym w okresie wielkanocnym we Francji, jak i na same Święta. Właśnie wiosną jest na nią sezon, jest też najdelikatniejsza...

  • Noga (z koscia) -4szt 3srednie pory 3srednie marchewki 1 duza cebula ( lub najlepiej szalotki -szt10) 175g kaszy jeczmiennej 600ml wywaru warzywnego/rosolowego...

  • Mój urodzinowy obiad w 2* Michelin, w Zamku Cordeillan-Bages 2

    Nasz deser: ciasto orzechowe, mus z mango, purée z dyni, bita smietana kasztanowa. A na zdjeciu tytulowym nasze danie glowne: jagniecina z suszonymi pomidorami...

  • Mięso mielone najlepiej jest przygotowywać samemu w domu. Wybieraj do tego nietłuste gatunki, jak np. drób, jagnięcina czy wołowina. Najlepiej unikaj...

  • 1 Najlepszy do pieczenia będzie niezbyt chudy kawałek, np. karkówka, udka drobiowe, żeberka, rostbef, jagnięcina. Jeśli pieczesz chude gatunki mięsa, owiń...

  • Moja baranina

    Jagnięcina jest mięsem delikatnym i jako takie nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Z baraniną sprawa już jest nieco bardziej skomplikowana. Moją pierwszą baraniną była pieczeń, przyrządzana przez mamę.

Zdjęcia na temat: jagniecina
Wideo na temat: jagniecina
  • Ciasto z kurczakiem, szpinakiem i rydzami. Jak je przygotować?

    Artur Chmielewski i Marcin Duda to uczestnicy konkursu Mistrz Smaku. W kuchni "Dzień Dobry TVN" towarzyszył im kucharz Andrzej Polan. Na stole pojawiły się dania takie, jak: jagnięcina, kotlety wieprzowe z kremowym jarmużem i sałatką z fenkuła i moreli oraz ciasto z kurczakiem, szpinakiem i rydzami. (DDTVN/X-news)

  • Kruszonka do ciasta i do mięsa według Ani Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach zdradziła przepis na słodko-słoną kruszonkę, którą można dodać do różnych dań. Powstały takie oto potrawy: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcina pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką z pestkami dyni i słonecznika.

Dyskusje na temat: jagniecina
  • Re: bogracz

    Teraz widze jagniecina na tapecie , konina sie juz przejadla???

  • Re: Chili z jagnięciną i białą fasolą

    a może cos z naszych realiów!! jagniecina,haha!!!

  • Re: Mięta

    polecam zaparzyc herbatke ze swiezej miety, nic w porownaniu z mieta z torebki. a jak ostygnie podawac z lodem w gorace dni. mieta rowniez swietnie komponuje sie z jagniecina ;) a jesli chdozi o przechowywanie, to mozna oberwac listki i zamrozic.

  • Re: Kwestia kultury

    Jagniecina to bardzo smaczne mieso, ale Polacy wola wieprzowine

  • Re: Pytanie mniej kulinarne,bardziej organizacyjne.

    jak ludzi...opanujcie sie,potrzebuje konstruktywnych dorad...a WY w kolo-jagniecina,ozory jeszcze zamrazalka,garaz i inne...posluchajcie sie...co WY macie do powiedzenia!??? JEst szansa jeszcze na

  • Re: Kwestia kultury

    to napisz madralo co to jest jagniecina,jagnie ?

  • Re: MAJ

    rekinie, czego nie da sie ugrillowac nalezy wyrzucic(tradycyjne miesa surowe). jesli przyjac, ze jestes grillerem to nalezy wrzucac wszystko co ma deko tluszczu. surowa kielbasa biala, krupnioki, karkoweczka we wszelkich marynatach, boczeik i zeberka podobnie, rybke i owoce morza, te ostatnie musza byc naprawde swieze, jagniecina, baranina, cielecina, wolowina.kurczaki. jako dodatek swiezynki

  • Re: Kwestia kultury

    Jagniecina jest tlusta trzeba dlugo obrabiac termicznie i sakramecko droga dlatego nie popylarna

  • Re: Kwestia kultury

    Ja w WSI nie pracowałem, Towarzyszu Januszu. U was w KGB może w bufecie była jagniecina...

  • Re: Kwestia kultury

    Jagniecina to mieso z owieczki a nie baranina z owcy barana tak samo jak wolowina i cielecina