-
Informacje na temat:
jabłka faszerowane
-
-
-
-
-
-
Na drugie śniadanie i na podwieczorek jedz surowe jabłka albo przygotuj z nich błyskawiczną przekąskę. Oto nasze pomysły! Sałatka z 2 jabłek, 4 pomidorków koktajlowych, rukoli, 1 łyżeczki rodzynek, skropiona sokiem z cytryny. Koktajl jabłkowo-pietruszkowy (2 jabłka zmiksowane z natką pietruszki z dodatkiem wody mineralnej). Mus jabłkowo-gruszkowy (2 jabłka zmiksowane z gruszką), posypany...
-
Przekąski: na surowo! Na drugie śniadanie i na podwieczorek jedz surowe jabłka albo przygotuj z nich błyskawiczną przekąskę. Oto nasze pomysły! Sałatka z 2 jabłek, 4 pomidorków koktajlowych, rukoli, 1 łyżeczki rodzynek, skropiona sokiem z cytryny. Koktajl jabłkowo-pietruszkowy (2 jabłka zmiksowane z natką pietruszki z dodatkiem wody mineralnej). Mus jabłkowo-gruszkowy (2 jabł ka zmiksowane...
-
Do mięsa możemy dodać różne rodzaje warzyw. Obok popularnej marchewki,...
-
-
.... 2. Jabłko pokrój w cienkie plasterki, posyp tymiankiem i skrop oliwą. 3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty 5 x 5 cm. 4. Na środku każdego kwadratu połóż łyżkę konfitury, 2-3 plasterki jabłka i plaster sera. 5. Ułóż tarty na blasze na papierze do pieczenia. Ich brzegi posmaruj żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Faszerowane bakłażany Połówki...
-
Blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaprezentowała ciekawe dania z różnymi rodzajami kaszy: risotto z kaszy z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliową kaszą manną z jabłkami, paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną oraz pudding z kaszy manny i czekolady. - Kasza może być pyszna, zdrowa, szybka do przyrządzenia, lubią ją dzieci i dorośli, może być na słodko i na wytrawnie
-
sposób i przy użyciu jakich chemikaliów produkuje się dziś żywność. Przeciętny sadownik, uprawiający na Zachodzie Europy np. jabłka, zanim zbierze plon, stosuje na ogół 32 preparaty chemiczne(...) okolicznych szkół i przedszkoli, jako produkty przeznaczane na obiady dla dzieci. Produkty zdrowe, bo ekologiczne, a na dodatek świeże i nie faszerowane utrwalaczami, bo transportowane z najbliższej okolicy