• Informacje na temat:

    indyk z piekarnika

Artykuły na temat: indyk z piekarnika
  • Pieczony indyk

    ... W miseczce wymieszaj olej z dużą ilością przypraw. Odstaw na 30 minut do lodówki. Ziołową miksturą dokładnie natrzyj pierś z indyka i odłóż na około 2...

  • Faszerowany indyk z koniakiem

    ...do brytfanny, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz około 2 godz. W czasie pieczenia podlewaj indyka wodą i tworzącym się sosem.  Zobacz także:(...)Sposób przygotowania: 1. Indyka w środku posyp solą i pieprzem, a na zewnątrz natrzyj mieszanką soli, pieprzu, majeranku i drobno posiekanego czosnku. Wątróbkę pokrój na kawałki, a jabłko, szalotki...

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Umytego indyka natrzyj solą. Wątróbkę oczyść z błonek i drobno posiekaj. Żółtka utrzyj z masłem, dodaj wątróbkę, bułkę tartą, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz rodzynki. Do tak przygotowanego nadzienia dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj. Napełnij indyka farszem (miejsce po wolu, a nie jamę brzuszną jaku kurczaka) i ułóż go w brytfannie grzbietem do spodu. Posmaruj roztopionym masłem...

  • Indyk z owocami

    ... W filecie natnij otwór i delikatnie rozbij mięso. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Kieszonkę mięsną nafaszeruj żurawiną (ilość zależy od upodobań). Otwór zszyj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż filet z indyka z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby...

  • Pieczeń z indyka

    Pieczone mięso jest idealne na wyjątkowe, rodzinne uroczystości. Możesz je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Oryginalny indyk w cydrze i jabłkach

    Indyka dokładnie umyj, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Wymieszaj musztardę, miód, ocet jabłkowy, 3 łyżki oliwy z oliwek i listki tymianku. Marynatą natrzyj indyka i odstaw go na ok. 3 godziny. Szalotki pokrój w piórka, marchewki w słupki, przesmaż je na łyżce masła i łyżce oliwy, po czym przełóż do naczynia, w którym będziesz piec indyka. Na pozostałej oliwie zrumień indyka z każdej...

  • Indyk ze szpinakiem

    ...w roladę. 5. Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry szynki, tak aby na siebie zachodziły i tworzyły prostokąt na szerokość rolady. Na brzegu połóż roladę z indyka  i owiń ją plastrami szynki...

  • Cannelloni z mielonym mięsem indyka

    ...wierzch wylej resztę sosu pomidorowego. Posyp startym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Zapiekaj przez 30-35 minut.  Zobacz także:

  • Pieczona pierś z indyka z warzywami

    ...dokładnie natrzyj pierś z indyka. Odstaw na około 2 godziny. W tym czasie umyj jabłka, wytnij gniazda nasienne i pokrój w grubsze plastry. Skrop sokiem z cytryny.  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Ułóż w nim pierś. Opcjonalnie możesz na pierś ułożyć pokrojone w paski masło i polać winem. Pieczeń włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. godzinę, co jakiś czas podlewaj...

  • Nadziewana pierś indyka

    ...nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką. Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną...

Dyskusje na temat: indyk z piekarnika
  • Re: Indyk

    1 godzine). Indyka wstawic do nagrzanego piekarnika,na pierwsze pol godziny pieczenia ustawic temperature na 190 stopni,po pol godzinie zmniejszyc temperature do 180 stopni. Co pol godziny polewac indyka(...) roztopienia na brytwance) 1 litr soku pomaranczowego INDYK PRZYGOTOWANIE: Dzien wczesniej indyka z zewnatrz i wewnatrz skropic sokiem z 3 cytryn, natrzec majerankiem,sola i papryka czerwona

  • Re: pieczony indyk

    rumiano, włożyć do środka indyka i obłożyć go farszem pieczarkowym. Indyka pospinać wykałaczkami. Z wierzchu posmarować miodem, tłuszczem ze smażenia piersi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200(...)* indyk 1 szt * pierś z indyka 2 szt * pieczarki 1 kg * cebula 4 szt * czosnek 4 szt * gruszki 4 szt * ziemniaki 8 szt * borówka 4 łyżki * żurawina 4 łyżki * miód

  • Re: Indyk na Boże Narodzenie?

    Mnie też od dłuższego czasu kusi. Mama zawsze robiła kaczkę, gęś, kurczaki, ale indyka - nigdy. Jedno, co mnie w ostatniej chwili odstrasza - to jak ja zmieszczę takiego wielkiego ptaka do mojego piekarnika?

  • Re: Pilnie Potrzebuje Przepisu na Swiatecznego Indyka!!!:)

    najlepszy i najlatwiejszy indyk to oblozony warzywami, podaje przepis: indyka przygotowujemy dzien wczesniej kroimi w slupki calego selera, kilka zarchewek/w talarki/ , cebule w kostke i mozna dodac pietruszke/korzen/ wszystko ma byc dosc grubo pokrojone napychamy tym farszem indyka/ uprzednio go nacieramy pieprzem i sola mozesz jeszcze dodac vegete/ obkladamy go calego na zewnatrz i do

  • Re: Indyk pieczony

    Pieczony indyk wcale nie bedzie suchy jezeli po wyjeciu z piekarnika "odczeka" 10-15 minut zanim bedzie pokrojony na plastry. To samo radze robic z kazda pieczenia, nie kroic zaraz po wyjeciu z piekarnika.

  • Re: Suszone pomidory

    Ususz je sama Przetnij je na pół i łyżką wydrąż gniazdo nasienne. Posól i włóż do piekarnika o temp. 60°C. Pamiętaj o uchyleniu drzwiczek. Gdy brzegi pomidorów się pomarszczą, a jeszcze nie są suche na wiór, wyjmij je z piekarnika, włóż do miski i posyp ziołami: bazylią, oregano i tymiankiem. Dodaj ocet balsamiczny i czosnek, włóż do słoików i zalej gorącym olejem. Są gotowe już na drugi dzień

  • Re: Gęsina na św. Marcina

    CO TY wypisujesz na temat piekarnika ? uwazasz ze nie zmiesci sie tam 5 kilowa ges? do kazdego w standardowej kuchni gazowej wejdzie INDYK nawet 15 kilogramowy a ty masz problem z gaska 5 kilowa?