• Informacje na temat:

    idealny lukier

Artykuły na temat: idealny lukier
  • Jak zrobić lukier idealny

    Najprostszy przepis na śnieżnobiałą, lśniącą słodką polewą? Mocno schłodzone białko ubij na sztywno, następnie dodaj szklankę cukru pudru i ubijaj dalej, aż lukier stanie się lśniący. Na koniec wciśnij sok z 1/2 cytryny, dokładnie wymieszaj. Dłużej znaczy... lepiej! Bardzo ważny jest czas ucierania lukru – czynność ta powinna trwać nawet 15 minut. Jeśli będziesz robić to krócej, lukier...

  • O macierzyństwie bez lukru

    Macierzyństwo, oprócz chwil niemalże metafizycznych, bywa męczące. Dla wielu wciąż brzmi to jednak jak bluźnierstwo. O radościach i udrękach bycia mamą bez lukru opowiada Dorota Smoleń - mama Piotrusia i Michała, pomysłodawczyni bloga "Macierzyństwo bez lukru", autorka poradnika "Mamo dasz radę".

  • Domowe donaty z lukrem

    ...z tłuszczu. Na samym końcu wrzuć małe krążki powstałe z dziurek i także usmaż je na złoto. Aby zrobić lukier, zmieszaj w misce cukier puder z ½ szklanki zimnej wody, solą i ekstraktem z wanilii, po czym...

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    Lukier pomarańczowy: Wsyp do miseczki, 1 szkl. cukru pudru i wlej sok z połowy pomarańczy. Ucieraj, aż masa stanie się gładka. Na koniec, dla aromatu, dodaj trochę otartej skórki pomarańczowej. Polukruj pączki lub ptysie.

  • Macierzyństwo z lukrem i cukrem, poproszę

    ...siebie i uczyć je świata za dwoje. Zupełnie nie wierzę w bezstresowe wychowanie, bo świat po prostu nie jest idealnym miejscem i mały człowiek musi odkryć sporo reguł nim rządzących. Kochać dziecko...

  • •Nie spiesz się - pozwól ciastu urosnąć. I to kilka razy! •Nie używaj za dużo mąki do podsypywania i wykrawania pączków. Ciasto ma być luźniejsze od zwykłego...

  • O macierzyństwie bez lukru

    Macierzyństwo, oprócz chwil niemalże metafizycznych, bywa męczące. Dla wielu wciąż brzmi to jednak jak bluźnierstwo. O radościach i udrękach bycia mamą bez lukru opowiada Dorota Smoleń - mama Piotrusia i Michała, pomysłodawczyni bloga "Macierzyństwo bez lukru", autorka poradnika "Mamo dasz radę".

  • Ugotowany lukier zdejmujemy z ognia i po lekkim przestudzeniu energicznie ucieramy. Na wszelki wypadek przygotujmy sobie filiżankę gorącej wody. Gdy cukier...

  • Smakowite drożdżówki

    ...kulę, przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce, by urosło, na 60-90 minut. Przygotuj lukier z cukru pudru i wody. Powinien być dość gęsty. Ciasto przełóż na stolnicę delikatnie podsypaną mąką...

  • Ciało bez obróbki

    Co jest potrzebne, by mieć idealne ciało w bikini? Bikini i ciało. Co jest potrzebne, by cieszyć się swoim brzuchem po ciąży? Nasz brzuch. Co jest potrzebne, by mieć talię osy? Zamienić się w osę.

Wideo na temat: idealny lukier
  • Sposoby na udane ciasta

    Przygotowanie ciasta biszkoptowego, kruchego i drożdżowego potrafi sprawić wiele trudności. W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka kulinarna Marieta Marecka pokazała i wyjaśniła, jak zrobić idealne ciasta i ciasteczka. Na stole w programie pojawiły się takie wypieki jak: biszkopt, kruche maślane ciasteczka oraz ciasto drożdżowe z bakaliami i lukrem różanym.

  • Jak pięknie udekorować wielkanocne wypieki? Porady Igi Sarzyńskiej

    Wielkanoc już za chwilę, dlatego warto pomyśleć o przyozdobieniu świątecznego stołu i święconki. W kuchni "Dzień Dobry TVN" cukiernik Iga Sarzyńska pokazała, jak za pomocą lukru ozdobić ciasteczka i babeczki do święconki. Na stole pojawiły się takie słodkości jak: ciastka maślane w kształcie jajek i zająców, babeczki waniliowe idealne do święconki, pierniczki wielkanocne oraz cukrowe tulipany.

Dyskusje na temat: idealny lukier