• Informacje na temat:

    halibut pieczony

Artykuły na temat: halibut pieczony
  • Katarzyna Bosacka: Pan karp

    ...strony? Mięso karpia, tak jak niemal każdej ryby, jest zdrowe. Ma stosunkowo niewiele kalorii, bo tylko 110 w 100 gramach (dla porównania: łosoś - 200, halibut - 186). Karp to dobre źródło łatwo(...) wigilijnym stole. Karp pieczony z cebulą, chrzanem i wędzonymi śliwkami Karpia umyć, natrzeć solą. Cebule pokroić w piórka, śliwki w paseczki. Od wewnątrz natrzeć rybę chrzanem, włożyć trochę...

  • ​Pascal Brodnicki "Kuchnia z pomysłem"

    ...wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60

  • Witamina odporności. Która to?

    Dieta. O tej porze roku 3 razy w tygodniu jedz bogate w witaminę D tłuste ryby morskie (np. łososia, halibuta, makrelę, sardynki). Dzienną dawkę witaminy D dostarczysz też, jedząc szklankę pokrojonych i podduszonych pieczarek. Codziennie dodawaj do sałatek łyżkę oliwy z oliwek. Pij łyżkę tranu. Sama dieta jednak nie dostarczy organizmowi niezbędnej porcji tej witaminy. Tabletki. W chłodne...

  • Masz nadciśnienie? Uważaj na wędzone ryby

    ...podpiekaniem. Tym sposobem przygotować można nie tylko makrelę, szprotki czy łososia. Do tego typu obróbki nadają się też takie ryby, jak np. dorsz, głowacica, halibut, jesiotr, karp, leszcz, lin...

  • ..., podana z pary lub piekarnika. Wszystkie zdrowe osoby powinny wybierać tłuste ryby morskie: np. łososia, halibuta, makrelę i śledzia. Są one najbardziej wartościowe pod względem zawartości kwasów omega...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ..., morszczuk czy halibut. Każdego dnia jedz produkty mleczne o obniżonej zawartości tłuszczu, zwłaszcza jogurty i kefiry. Jedz orzechy i nasiona. Szczególnie migdały, orzechy włoskie, poza tym siemię...

  • Tłuszcze w diecie

    ...płuc. Dlatego ryby morskie jedzmy przynajmniej 2 razy w tygodniu. Wybierajmy łososia, dorsza, morszczuka, halibuta, solę, płastugę, miecznika, makrelę oraz śledzia. W kwasy omega-3 bogate są: pestki...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    .... Wieprzowina i kurczak też zawierają tłuszcze trans, ale w mniejszej ilości. Warto je zastąpić produktami ze zdrowym tłuszczem. Jego źródła to: ryby z zimnych mórz (łosoś, makrela, halibut, śledzie), oliwa...

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...cieplnej, dlatego im krótszy czas i niższa temperatura smażenia, tym wyższa wartość odżywcza ryb. W większości są produktem niskokalorycznym (z wyjątkiem halibuta, łososia i śledzia), zalecanym...