• Informacje na temat:

    halibut

Artykuły na temat: halibut
  • ​Gwiazdy wybierają śledzia zamiast halibuta

    ...wyginięciem. Należą do nich m.in. sola, halibut, węgorz, karmazyn czy łosoś bałtycki. Fundacja WWF Polska prowadzi kampanię, w której Olga Bołądź, Magdalena Schejbal i Pascal Brodnicki zachęcają do...

  • ...obaw możemy też sięgać po omułki, ostrygi, ośmiorniczki i przegrzebki. Zanim kupimy dorsza bałtyckiego, halibuta, łososia hodowlanego, pstrąga tęczowego, tuńczyka czy turbota hodowlanego, powinniśmy...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    Czyli propozycja na piatkowy obiad... zamiast halibuta mozna uzyc tez plamiaka, badz inna biala rybe, wedlug uznania. Tyle porcji ryby ile osob Liscie...

  • Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz – mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz rybę mrożoną,...

  • Pstrąg – jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo...

  • Karolina Szostak: Na święta zawsze jest kawior

    ..."Na moim świątecznym stole znajduje się halibut albo łosoś zamiast karpia. Jest też kawior" - zdradziła Karolina Szostak. Ponadto dziennikarka przyznała, że w pierwszy dzień świąt zajada się kutią, która uwielbia, a drugi dzień spędza... na nartach.

  • Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

    Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z makreli, dorsza, czy halibuta.

  • Cudowne właściwości DHA?

    ..., sardynki, halibut), także w orzechach i siemieniu lnianym. Zobacz także:

  • Co zamiast karpia?

    Pstrąg - jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut - jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo zawiera mało ości. Tołpyga - to ryba z rodziny karpiowatych. Jest jednak smaczniejsza od karpia, ponieważ posiada delikatne i kremowe w smaku mięso. Niestety, podobnie jak karp, ma dużo drobnych ości. Sandacz - posiada białe, chude mięso...

Wideo na temat: halibut
Dyskusje na temat: halibut