• Informacje na temat:

    halibut

Artykuły na temat: halibut
  • ​Gwiazdy wybierają śledzia zamiast halibuta

    ...wyginięciem. Należą do nich m.in. sola, halibut, węgorz, karmazyn czy łosoś bałtycki. Fundacja WWF Polska prowadzi kampanię, w której Olga Bołądź, Magdalena Schejbal i Pascal Brodnicki zachęcają do...

  • ...obaw możemy też sięgać po omułki, ostrygi, ośmiorniczki i przegrzebki. Zanim kupimy dorsza bałtyckiego, halibuta, łososia hodowlanego, pstrąga tęczowego, tuńczyka czy turbota hodowlanego, powinniśmy...

  • Halibut w ziołach

    Składniki na 4 porcje: - 60 dag płatów halibuta, - 2 ząbki czosnku, - 1/2 cytryny i sok z 1/2 cytryny, - suszony estragon, tymianek, bazylia, - 30 dag czerwonej kapusty, - 1 kwaskowe jabłko(...) kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać...

  • Halibut w lisciach kapusty, z sosem chrzanowym

    Czyli propozycja na piatkowy obiad... zamiast halibuta mozna uzyc tez plamiaka, badz inna biala rybe, wedlug uznania. Tyle porcji ryby ile osob Liscie...

  • Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz – mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz rybę mrożoną,...

  • Pstrąg – jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo...

  • Karolina Szostak: Na święta zawsze jest kawior

    ..."Na moim świątecznym stole znajduje się halibut albo łosoś zamiast karpia. Jest też kawior" - zdradziła Karolina Szostak. Ponadto dziennikarka przyznała, że w pierwszy dzień świąt zajada się kutią, która uwielbia, a drugi dzień spędza... na nartach.

  • Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

    Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z makreli, dorsza, czy halibuta.

  • Co zamiast karpia?

    Pstrąg - jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut - jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo zawiera mało ości. Tołpyga - to ryba z rodziny karpiowatych. Jest jednak smaczniejsza od karpia, ponieważ posiada delikatne i kremowe w smaku mięso. Niestety, podobnie jak karp, ma dużo drobnych ości. Sandacz - posiada białe, chude mięso...

  • 3 sposoby na niższy cholesterol

    ...1. Odpowiednio dobrana dieta   Ogranicz tłuszcze zwierzęce i mięso, ale zastąp je tłustymi rybami! Makrela, łosoś, halibut, śledź są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które obniżają cholesterol. Z tych samych powodów sięgaj też jak najczęściej po zdrowe oleje, zwłaszcza  oliwę z pierwszego tłoczenia, olej rzepakowy i lniany.  2. Napar z hibiskusa    Kwiaty hibiskusa...

Wideo na temat: halibut
Dyskusje na temat: halibut
  • Re: Cała prawda o łososiu

    jeżeli już muszę zjeść to jest to halibut

  • Re: talizman

    smieszniej, to tutaj akurat występują dwie nazwy. Ale spotkałam się, że ta sama ryba przychodziła nam pod 4 nazwami: SOLA-FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA-STRZELICA-HALIBUT (ta ostatnia nazwa mnie zastrzeliła, bo przecież halibut to zupełnie inna ryba!!!) Pozdrawiam

  • Re: Gulasz z jabłkami

    Morszczuk, Karmazyn, Dorsz Atlantycki, Halibut a choby Pstrąg z naszych jezior, gdzie Ty mieszkasz w ,,Nibylandii''

  • Jakie wino do dań rybnych?

    Na dzisiejszy obiad planuję zrobić: http://smaker.pl/przepisy/ryby/przepis/halibut-vera-cruz-z-pieczona-papryka,38402 i zastanawiam się jakie winko najbardziej pasowało by do tego typu dań, czyli rybnych? Możecie polecić jakiś konkretny rodzaj / gatunek? Z czym byście tego halibuta połączyli - surówka (jaka?) ?

  • Re: Po co nam witamina D?

    Halibut tłustą rybą!?:)a to dopiero dobre!!!!!

  •  Re:  Z czym Rybka???

    Do delikatnych rybek (lipień, pstrąg, sandacz, okoń, miętus, sielawa oraz dorsz, węgorz i halibut) polecam gorąco salatkę grecką (pomidor, feta, ogórek, papryka, oliwki, oliwa i bazylia).(+ frytki i białe wino) Kapusty kiszonej osobiście nie toleruję. Kwasowatość kiszonki zabija smak ryby.

  • Re: Dlaczego warto jeść owoce morza?

    Warto dla tych co mają kasę np. krewetki 50 zł,halibut 90 zł." Hołocie" zostaje makrela i śledzie.

  • Re: co jest dobre na odporność?

    AlaAlaKot ja też faszeruje wszystkich w domu zimą rybami. Droga sprawa bo najlepszy jest łosoś, halibut i makrela czyli tłuste rybki. Rzeczywiście działa lepiej niż tran. Mam jednak czasem problem z kupnem. Łatwo dostępne są tylko mrożone...Muszę się nieźle nabiegać żeby dostać świeże. Znasz jakieś sprawdzone źródło w Poznaniu?

  • Re: Jedz to, co daje supermoc!

    Bardzo ciekawe obserwacje mam na sobie. Zjem łososia makrelę czuję się fatalnie zjem czerwone mięso czuję się dobrze. Oczywiście wolę wołowinę, baraninę niż wieprzowe ale jednak. Halibut wchodzi nieźle. Ryby słodkowodne dzikie też,