• Informacje na temat:

    grzyby z papieru

Artykuły na temat: grzyby z papieru
  • Na grzyby!

    Prawdziwki, podgrzybki, kurki... Jesienią w kuchni królują grzyby. To one sprawiają, że nawet najprostsze dania zyskują wyjątkowy smak!

  • .... Suszone grzyby przechowuj w szczelnym blaszanym, drewnianym lub plastikowym pudełku wyłożonym papierem. Wrzuć do środka kilka listków laurowych, które zapobiegną pojawieniu się moli.

  • Czy to prawda, że trujące grzyby są zawsze gorzkie w smaku? To nieprawda. Najbardziej niebezpieczny muchomor sromotnikowy ma przyjemny...

  • Sałatka z awokado i grzybami

    Grzyby, warzywa, owoce aż się proszą, by łączyć je w wykwintne kompozycje. Korzystaj!

  • Po upałach przyjdą w końcu deszcze, a z nimi sezon na grzyby. Zbieraj tylko te grzyby, które znasz.

  • Beef Wellington– polędwica w cieście

    ... Mięso natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż z obu stron na oliwie  z masłem, z dodatkiem ½ łyżeczki rozmarynu. Odłóż do wystygnięcia. Posiekane grzyby oprósz...

  • Czas na kurki

    Te pyszne grzyby pojawiają się w lasach jako pierwsze. Są prawdziwą gratką dla smakoszy.

  • Bezpieczna uczta grzybowa

    Grzyby trzeba długo gotować, dusić czy smażyć, bo zbyt krótko przyrządzane mogą zaszkodzić.

  • ​Celebryci piszą książki

    Książki autorstwa znanych postaci show-biznesu mnożą się jak grzyby po deszczu. Każdy, komu zdarzyło się wystąpić w telewizji, jest przekonany, że społeczeństwo w napięciu czeka na jego wyznania i rady dotyczące życia. Nie trzeba być nawet sławnym, wystarczy mieć kogoś sławnego w rodzinie. Znany mąż, żona, rodzice, rodzeństwo są najwyraźniej gwarantem tego, że książka się sprzeda. Nie każdy...

  • Świąteczny stół u Magdy Gessler

    ...dań na świąteczny stół są mocno osadzone w polskiej tradycji, a sposób przygotowania doprowadzony jest do perfekcji w najdrobniejszych szczegółach. Barszcz wigilijny z uszkami Buraki i grzyby(...). Całość podgrzewaj 15 minut, nie gotuj. Mąkę połącz z żółtkiem, łyżeczką soli i dolewając ciepłej wody zagnieć ciasto. Na reszcie masła zeszklij posiekaną cebulę, dodaj odłożone z barszczu grzyby...