• Informacje na temat:

    gotowanie rosółu

Artykuły na temat: gotowanie rosółu
  • Tradycyjny rosół

    1. Mięso dokładnie umyj pod bieżącą wodą i w razie potrzeby oczyść.  2. Obierz i umyj marchew, pietruszkę, seler i por. Cebulę obierz i opal nad płomieniem...

  • Domowy rosół

    Przygotowanie: Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym). Do gotującego się mięsa dodać...

  • Rosół po japońsku

    Jeśli mamy dość polskiego niedzielnego rosołu, warto posmakować jego egzotycznych odpowiedników. Ostatnio najpopularniejszy z nich to ramen.

  • Rosół wegetariański

    Przygotowanie: Wyszoruj warzywa, ale ich nie obieraj. Umyj cebule, obierz, łupiny przełóż do garnka (dodadzą pięknego koloru), a cebule przekrój na pół i każdą podpraż na suchej patelni na złoto. Cebule dodaj do warzyw w garnku. Dołóż łodyżki natki pietruszki, pozostałe składniki wraz z przyprawami i łyżeczką soli. Wlej 2 litry zimnej wody, przykryj i zagotuj. Kiedy woda zacznie wrzeć...

  • ​Rosół z kluskami francuskimi

    Rosół z kluskami francuskimi uświetnił wiele dawnych obiadów, a przygotowanie klusek i dziś nie nastręcza zbytnich trudności.

  • Rosół z natką pietruszki

    Przygotowanie: Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym). Do gotującego się mięsa dodać warzywa...

  • Rosół drobiowy

    Delikatny bulion drobiowy można jeść z makaronem, ryżem lub kluseczkami, albo wykorzystać jako bazę do przygotowania innych zup.

  • Moje dzieci nie przepadają za zupami, ale rosół bardzo im smakuje. Gotując go, pamiętam o kilku radach, które przekazała mi babcia....

  • Kasze można gotować na sypko, półsypko lub gęsto. Podstawą wielu zup jest rosół, czyli wywar z mięsa, jarzyn i przypraw. Ponieważ gotowanie trwa długo,...

  • Podkręcony rosół z kurczaka z minipulpecikami

    Doskonały smak!

Wideo na temat: gotowanie rosółu