• Informacje na temat:

    gotowanie pieczarek

Artykuły na temat: gotowanie pieczarek
  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Zaletą pieczarek jest nie tylko ich grzybowy aromat, ale też wartości odżywcze. Są źródłem witamin: C, D, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 oraz minerałów: wapnia, fosforu, potasu, żelaza, sodu i cynku(...) kalorie w 100 g). Chronią komórki przed wolnymi rodnikami. Porcja (ok. 80-100 g) pieczarek ma nawet 5 miligramów silnego przeciwutleniacza - ergotioneiny. Zmniejsza on uszkodzenia komórek powstałe...

  • Księga smaków: Pieczarka

    ...w kostkę ziemniak. Gotuj 20 minut. Zmiksuj, wlej śmietanę i posyp natką pietruszki. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu pieczarek? - Świeże pieczarki mają zamknięty kapelusz i lekko wilgotną...

  • Roladki indycze z pieczarkami

    Przygotowanie: Pieczarki oczyścić. Rozdrobnić w malakserze 1/3 grzybów, resztę pokroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pokroić w kostkę 1/3 korniszonów. Trochę natki zostawić do dekoracji, resztę posiekać. 2 Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć na nim posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Kiedy wyparuje prawie cały płyn, dołożyć drobno pokrojone korniszony. Zdjąć z ognia...

  • Potrawka z pieczarkami

    Kurczak i warzywa.

  • Zapiekanka z pieczarkami

    Ta zapiekanka jest zdrowa i, co najważniejsze, zasmakuje każdemu!

  • Zupa krem z pieczarek

    ..., a następnie śmietankę. Zagotować, nie przerywając mieszania, (by się nie przypaliła). Zupę przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. 3. Rozlać do miseczek, do każdej włożyć po porcji usmażonych pieczarek...

  • .... Gotuj 20 minut. Zmiksuj, wlej śmietanę i posyp natką pietruszki. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu pieczarek? Świeże pieczarki mają zamknięty kapelusz i lekko wilgotną, napiętą skórkę, także na...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    ...minut. Zmiksuj, wlej śmietanę i posyp natką pietruszki. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu pieczarek? Świeże pieczarki mają zamknięty kapelusz i lekko wilgotną, napiętą skórkę, także na brzegach...

  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    Jeżeli zależy nam, aby omlet był bardziej pulchny, dobrze jest dodać do rozbitych jaj łyżkę lub dwie mleka albo śmietanki. A dla smaku – nieco startego żółtego sera.

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    Aby liście kapusty dobrze się zwijały, należy ściąć ich twardą część i nakładać nadzienie od strony łodygi. Gołąbki można obwiązać nitką, ale koniecznie białą, bo inne mogą farbować!

Zdjęcia na temat: gotowanie pieczarek
Dyskusje na temat: gotowanie pieczarek
  • Re: Jak uprościć sobie gotowanie-wasze sposoby.

    sasza 78 w malakserze (chyba to miałas na mysli ) mozna zrobic ciasto na placki ziemniaczane od a -z,dodajac wszystkie składniki.Czasem mnie ponosi i dorzucam co tam jeszcze mam i wychodzą fajne smaki np.placki cukiniowo -ziemniaczane,dyniowo-ziemniaczane,z dodatkiem papryki ,pieczarek,wszelkiej zieleniny,wędliny..zgłodniałam od tej wyliczanki :)

  • Re: wkrotce swieta....

    Ja też uwielbiam to zamieszanie, sprzątanie, gotowanie przed świętami :) U mnie w domu jest raczej tradycyjnie czyli jajka, śledzie - dwa rodzaje, schab pieczony, sałatka itd. Mama mojego chłopaka robi pyszniutkie jajka nadziewane pastą z pieczarek. Też je kiedyś zrobiłam i za pierwszym razem mi wyszły więc trudne nie są. Jak zrobię je jeszcze raz to dodam przepis :)