• Informacje na temat:

    golabki z sosem

Artykuły na temat: golabki z sosem
  • Fioletowe gołąbki

    1.  Kapustę umyć,  wyciąć głąb, obgotować ją 10 min w wodzie z octem, odcedzić, ostudzić. Delikatnie oddzielić 8 największych liści. Zgrubiałe części odciąć...

  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Gołąbki z łososiem

    Przygotowanie: Połowę ryby zemleć, dodać białko i połowę śmietany, doprawić. Resztę ryby pokroić w kawałki. Kapustę sparzyć, zdjąć 8 liści. Rozsmarować na nich masę rybną, położyć na to łodygi szczypioru i kawałki ryby, zrolować. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do rondla z wrzątkiem, gotować 30 minut. Podawać z sosem: mieszając zasmażyć masło z mąką, dodać bulion, chrzan, śmietanę...

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

    Gołąbki możesz polać sosem pomidorowym z oregano.

  • Gołąbki po chińsku

    Podawaj z dipem jogurtowo--cytrynowym lub słodkim sosem chili.

  • Gołąbki z kaszą

    Do przygotowania gołąbków nie wykorzystuje się całej kapusty. Z części, która pozostanie, można ugotować zdrową zupę jarzynową, dodając ziemniaki, marchew i seler.

  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    ...grzyby pociąć na paski i dodać do ryżu razem z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i szczyptą soli. Zalać wodą i gotować na małym ogniu do czasu, aż ryż wchłonie całą wodę. Ostudzić, a potem doprawić sosem(...) pojedyncze liście i osuszać je papierowym ręcznikiem. Na środku każdego liścia umieścić dużą łyżkę ryżu. Gołąbki ciasno zawinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem pomidorowym i zapiekać przez 15

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...przyrządzone gołąbki polecamy serwować z aksamitnym grzybowym sosem i świeżymi ziołami. Z kolei bałkański przysmak, czyli dołma, jest zawijana w... liście winogron. Brzmi dość egzotycznie? Gwarantujemy, że ich...

  • Gołąbki z grzybami w pomidorach

    Podajmy z puree z ziemniaków.

  • Gołąbki w winogronowych liściach

    ...liście zrolować, formując gołąbki. Pokroić je na połówki. Ułożyć na półmisku. Udekorować marynowanymi paprykami, oliwkami, plasterkami cytryny oraz posiekanymi migdałami. Serwować np. z ostrym sosem...

Dyskusje na temat: golabki z sosem
  • Re: z czym gołąbki z ryżu?????

    Ja tez zawsze robie pomidorowy Ale dodaje jeszcze dodatki do sosu Najpierw podsmazam cebulke pieczarki i papryke czerwona na patelni zalewam szklanka rosolku i dodaje wtedy koncentrat Gotowym sosem zalewam golabki i zapiekam jeszcze w piekarniku Pychotka!!!Pozdrawiam

  • jak mam zrobic GOLABKI??? help

    ale wezme sie, wezme, jak pisalas: kapuste obgotowac, miesko przyprawic, w kapustke obwinac, zalac sosem i zapiec. on zemdleje jak jato zrobie:)

  • Re: Pieczone golabki co leca same ?

    Gołąbki uwielbiam i te z kaszą i grzybami:-) Ja tez Jolek, wole od tych z sosem pomidorowym. zawsze tak mialam. Grzyby przed pomidorami. buziaki

  • Re: Pieczone golabki co leca same ?

    Bakłażany mogłabym jeść codziennie. A do cukini jakoś się zebrać nie mogę. ostatnio robie czesto baklazany a la kotlety. Panierowane w jajku i bulce. Ale mysle, ze jeszcze polane sosem grzybowym bylyby pyszne.

  • Re: Klasyczne gołąbki

    tak to sa golabki ! albo inaczej kapusta faszerowana !, takie robie od 36 lat !!!wlasnie z sosem pomidorowym i to sa najwspanialsze golabki, wiesz co _DRAGON- sam,czy sama jestes jestes smieciem i DEBILEM !jesli tobie sie przepis nie podoba to nie znaczy ze jest zly, o gustach i smakach sie nie dyskutuje !!!!

  • Polska kuchnia

    3grosze - dobre golabki, ladnie podane z dobrym sosem moglyby sie jury spodobac. Tym bardziej, ze zawijane rzeczy sa tu w miare popularne. Nam golabki kojarza sie z micha pelna cieplego zarcia i zapachem kapusty, ktory unosil sie w domu od rana. Mysle, ze polska kuchnie mozna odkryc na nowo i wybrac z niej lekkie rzeczy. Poledwica wieprzowa, wolowa, piersi z kurczaka nie wymagaja dlugiej obrobki

  • Re: Sezon na winogron

    . Liscie winorosli obgotowac3 minuty we wrzatku osolonym. Ulozyc je na desce. Kazdy nadziac lyzeczka farszu i zwnac jak na golabki ale nie za ciasno gdyz ryz podczas gotowania bedzie pecznial. Ulozyc(...) okolo 1 h na wolnym ogniu... pilnowac by sie nie wysuszylo. Podawac cieple z sosem cytrnowym, mozna podawaca do ryb, lub zimne jako przekaske.

  • Re: Sezon na winogron

    . Liscie winorosli obgotowac3 minuty we wrzatku osolonym. Ulozyc je na desce. Kazdy nadziac lyzeczka farszu i zwnac jak na golabki ale nie za ciasno gdyz ryz podczas gotowania bedzie pecznial. Ulozyc(...) okolo 1 h na wolnym ogniu... pilnowac by sie nie wysuszylo. Podawac cieple z sosem cytrnowym, mozna podawaca do ryb, lub zimne jako przekaske. Serdecznie dziękuje postaram się wykorzystać przepis

  • Re: Sezon na winogron

    winorosli obgotowac3 minuty we wrzatku osolonym. Ulozyc je na desce. Kazdy nadziac lyzeczka farszu i zwnac jak na golabki ale nie za ciasno gdyz ryz podczas gotowania bedzie pecznial. Ulozyc lisie na dnie(...) wolnym ogniu... pilnowac by sie nie wysuszylo. Podawac cieple z sosem cytrnowym, mozna podawaca do ryb, lub zimne jako przekaske. Boze, same literowki,za szybko pisze... w garnku przycisnac talerzem