• Informacje na temat:

    golabki z miesem

Artykuły na temat: golabki z miesem
  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    Aby liście kapusty dobrze się zwijały, należy ściąć ich twardą część i nakładać nadzienie od strony łodygi. Gołąbki można obwiązać nitką, ale koniecznie białą, bo inne mogą farbować!

  • Fioletowe gołąbki

    1.  Kapustę umyć,  wyciąć głąb, obgotować ją 10 min w wodzie z octem, odcedzić, ostudzić. Delikatnie oddzielić 8 największych liści. Zgrubiałe części odciąć...

  • Szybkie gołąbki z rybą

    Gołąbki najlepiej podgrzać na parze.

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Bakłażany jak gołąbki

    Przygotowanie: Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, wnętrza skropić sokiem z cytryny. Wycięty miąższ pokroić w kostkę, skropić sokiem cytrynowym...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Przepis Jana Kuronia: Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki z kaszy jaglanej, bez mięsa.

  • Gołąbki w winogronowych liściach

    Farsz słodko-ostry.

  • Gołąbki z serem typu feta i papryką

    Gołąbki możesz zrobić z różnym farszem, ale dobrze, jeśli jego składniki są zmielone. Na nadzienie dobrze sprawdza się też np. kasza.

  • Jedni preferują białą, inni włoską. Którąkolwiek wybierzemy, na gołąbki trzeba ją rozebrać. Krok 1: Z główki kapusty zdejmujemy uszkodzone wierzchnie...

Wideo na temat: golabki z miesem
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Składniki na 12 sztuk: ~ 1 główka kapusty ~ 500 g zmielonego mięsa, najlepiej łopatki lub karkówki wieprzowej ~ 100 g suchego ryżu ~ 50 g boczku ~ 1 duża cebula ~ olej lub smalec do smażenia ~ 1 łyżka majeranku ~ sól ~ świeżo zmielony czarny pieprz ~ ½ szklanki bulionu lub wody

Dyskusje na temat: golabki z miesem
  • Re: Robie golabki.

    moim zdaniem golabki z kapusty wloskiej sa lepsze , kapuste sie tylko zaparza ,jak wytniesz srodek to liscie same odchodza , a sosy pasuja wszystkie . ja robie golabki z miesem smazonym jest lepsze od gotowanego

  •  Re:  Pomóżcie proszę.

    ja w parowarye robie np golabki, fasole po bretonsku i kapuste na wszelkie sposoby. Ale nAjszybciej mozna zrobic ziemniaki z miesem i warzywami. Pokroic ziemnaki w plastry i marchew i pietruche i seler i por i mieso podsmazyc na patelni *tez plastry*. A potem prxekladac na pzyemian posypujac sola i pieprzem.

  • Re: Gołąbki z dorszem

    Lubie rybe i lubie galabki, ale golabki to z miesem lub miesno-ryzowe; A takie danie to ryba zawinieta w kapuste, ostatecznie mozena powiedziec ryba w kapuscianej kopercie

  • Re: Gołąbki z dorszem

    wlasciwie to nie lubie golabkow,ale moze jutro zrobie tradycyjne ,z miesem i ryzem,tanie, i duzo,a co tam ten tydzien moge wymeczyc te obrzydliwe golabki,a niech sie poswiece ze lzami w oczach to ze lzami

  • Re: Przepisy na młodą kapustę

    hahaha, kapusta z miesem mielonym alez mi rarytas !! tak b. smakowite!!ale bez przesady ,ze raz w miesiacu nie mozesz zrobic kapuste faszerowana czyli (golabki) inaczej mowiac, ale na komp. i int. cie stac!!

  • Re: 10 pomysłów na szybki obiad

    Nie przepadam za ryzem, dlatego tez szukalam smacznego i zdrowego zamiennika i ... znalazlam! Wszystko ( golabki, farsze do papryki czy innych warzyw ) wypelniam soczewica z miesem, pieczarkami, cebula, czasem pol na pol z kasza gryczana. Pychotka:)

  • Re: Pieczone golabki co leca same ?

    Ooo Luciu, gołąbki to ja bardzo bardzo :) ale że jestem z tych gospodyń co to cały czas kombinują, jakby tu najszybciej z kuchni zwiać, robię wersję przekładaną: kapusta- farsz-kapusta i zapiekam w piekarniku. Odpada cała zabawa z zawijaniem a smak ten sam :) Pewnie, ze i tak pyszne. Ja podobnie robie kapuste wloska faszerowana miesem. Wkladam miedzy liscie, zawiazuje czastki ( kapusta na

  • -

    -

    Roos... golabki z miesem czy grzybami ???

  • Re: Klasyczne gołąbki

    No wlasnie,musze wyprobowac.Jeszcze nigdy sama nie robilam golabkow,musze sie wreszcie odwazyc.I, co najwazniejsze, do tych golabkow nie dodaje sie ryzu.Ja z dziecinstwa pamietam golabki z samym miesem.