• Informacje na temat:

    gazpacho

Artykuły na temat: gazpacho
  • Gazpacho

    ...blenderem na mus. Dopraw cukrem, solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Gazpacho przelej do miseczek, posyp odłożonymi warzywami.

  • Gazpacho z ziołami

    ...i pokrój ogórek. 5. Wszystkie warzywa zblenduj, ale niech masa nie będzie gładka. Gazpacho jest smaczniejsze, jeśli są w nim małe cząstki warzyw. 6. Dopraw zupę do smaku oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 7. Umyj bazylię lub natkę. 8. Mocno chłodzone gazpacho podawaj z paluszkami chlebowymi, twarożkiem lub jogurtem, posypane obficie zieleniną. Zobacz także:

  • Gazpacho

    Z kuchni hiszpańskiej.

  • Gazpacho andaluzyjskie

    Jest pożywny, orzeźwia i świetnie smakuje.

  • Hiszpański chłodnik gazpacho

    Zupa powinna się chłodzić min. 4 godziny w lodówce. Jeżeli nie masz tyle czasu, użyj mniej wody, za to dorzuć kilka kostek lodu.

  • Gazpacho

    Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych...

  • Chłodząca zupa z ogórków i awokado z miętą i dukką

    Z nadejściem upałów tęsknię za zupami jak za dawno niewidzianymi przyjaciółmi. W tym roku postanowiłam wymyślić dla ochłody coś nowego poza moim ukochanym gazpacho i opracowałam ten niewiarygodny przepis.

  • Pyszna kuchnia  w 25 minut

    Minimuffinki z dynią i polewą z białej czekolady, klopsiki w stylu indyjskim, a może gazpacho? Te i ponad 60 innych prostych, inspirujących...

  • Pasterski przysmak

    Dawno temu w Andaluzji pasterze bydła, wybierając się na wiele dni poza swoje domostwa, zabierali ze sobą najbardziej czerstwe bułki, jakie można sobie wyobrazić, butelkę oliwy z oliwek i wędzoną paprykę w proszku. Z tych składników powstawał najlepszy chłodnik świata, czyli gazpacho.

  • Chłodnik litewski przygotowuje się na bazie zakwasu chlebowego. Jego nieodłącznym elementem jest ugotowana botwina. Podaje się go ze świeżym ogórkiem, jajkiem ugotowanym na twardo i pęczkiem świeżych ziół: szczypiorkiem i koperkiem. Sekretem hiszpańskiego gazpacho są dojrzałe pomidory, ogórki, papryka, oliwa, czosnek i ocet. Pozostałe dodatki serwowane są w osobnych miseczkach. Chłodnik do picia...

Wideo na temat: gazpacho
Dyskusje na temat: gazpacho
  • Re: chłodniki

    Witaj, proponuję gazpacho wg mojego przepisu. Pyszna, lekka zupka.

  • Re: Gazpacho polane pesto

    gazpacho ma w skladzie swiezego ogorka, z chlebem jest salmorejo...

  • Re: Kuchnia hiszpańska

    Bylam w hiszpani 2 razy, co do ich kuchni rewelacyjna!!! Jesli moge Ci poradzic tanie i z przekasek to ich tradycyjna zupa podawana na zimno jest gazpacho(pomidorowa), zajadalam sie pancakes polanymi sosami,Ty mozesz podac je z dzemem:)salatka z salatami kruchymi plus paluszki krabowe, groszek, kukurydza skropione oliwa z oliwek...jak sobie przypomne jeszcze to napisze;)

  • Re: Gazpacho z rabarbarem i mozzarellą

    Gazpacho https://youtu.be/jYk7_NABWCc

  • Re: Nazewnictwo dań.

    Też uważam,że używanie nazw znanych potraw do jakichś "wynalazków"to profanacja.Prosty przykład-znalazłem w Smakerze dwa przepisy na spaghetti alla carbonara-jeden dość bliski oryginału,drugi...szkoda komentarza.Zresztą dużo można podawać takich przykładów-w zeszłym roku na przykład,nad morzem,w nieźle wyglądającym barze zamówiłem Gazpacho(w karcie był dopisek-zupa hiszpańska) Moje zdumienie nie

  • Re: Zielone gazpacho dla ochłody i zdrowia

    Gazpacho https://youtu.be/YDJ-sET_g9w

  • Re: chlodniki

    Pewnie na chłodnki jest już trochę za zimno, ale gdyby naszła Was ochota, to polecam Gazpacho z oliwkami :) Składniki: pomidory 1kg ogórek 1 szt. duża papryka (czerwona lub zielona) 1 szt. cebula 1 szt. ząbek czosnku 1 szt. chleb 2 kromki garść hiszpańskich zielonych oliwek hiszpańska oliwa z oliwek hiszpański ocet winny z Jerez sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Chleb drobimy na kawałki

  • Re: Gazpacho

    Ja też uwielbiam to gazpacho ale z golonki!

  • Re: Gazpacho polane pesto

    A coz to za dziwolag: hiszpanskie gazpacho z wloskim pesto i grecka feta. Jeszcze posypcie to natka pietruszki. A pani Daria niech juz lepiej nic nie robi bo laczenie swiezych pomidorow z ryba to gwarancja katastrofy kulinarnej. Najlepiej co jej wychodzi to tatuaze i pazurki w kolorze blue.

  • Re: Gazpacho

    Na tych zdjęciach rzeczywiście jest coś paskudnego. Na pewno nie jest to gazpacho a autorka dzieła nie umie gotować.