• Informacje na temat:

    galaretka z bialego wina

Artykuły na temat: galaretka z bialego wina
  • Malinowo-winny przysmak

    Zamiast białego wina użyjmy różowego.

  • Szampany i inne bąbelki

    Czy prosecco to szampan? Jak podawać szampany i wina musujące? Czy wypada otwierać je z hukiem? I czy winem z bąbelkami łatwej się upić – odpowiada Michał Bardel, mistrz sommelier, autor książki „Korek czy zakrętka? Wszystko, czego chcesz się dowiedzieć o winie, tylko nie masz kogo zapytać”.

  • Nietypowe wymagania Justina Timberlake'a

    12 mercedesów, miód organiczny i Jack Daniel's - to nie jedyne wymagania Justina, jakich nie spodziewali się organizatorzy koncertu.

  • Jabłkami pachnące...

    ..., a kiedy spęcznieje, dodać ją do wina i soku. Wymieszać, odstawić do zastygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć, rozsmarować ją na upieczone, przestudzone ciasto. Tartę odstawić w chłodne miejsce do(...), 1 łyżka żelatyny, 50 ml soku jabłkowego, 1 i 1/4 szklanki białego wina półwytrawnego. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać jajka. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do...

  • Dieta SCD: Dieta Specyficznych Węglowodanów

    ..., wołowina, świeże ryby, jajka, jagnięcina, kurczak, indyk, owoce morza, cielęcina. Warzywa: (w pierwszej kolejności tylko gotowane, natomiast surowe dopiero wówczas, gdy wszystkie warzywa po obróbce termicznej będą tolerowane) szparagi, karczochy, kapusta, brokuły, kalafior, seler, bakłażan, cukinia, jarmuż, por, cebula, grzyby, dynia, rabarbar, botwina, szpinak, pomidory, pietruszka nać, brukselka...

  • Naturalnie smaczne

    ...i delikatnie wyciśnij z nich sok. Dodaj do niego cukier, sok z cytryny i żelatynę. Wlej do naczynia bądź na małą tackę. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała. Polędwicę pokrój w plastry i wyłóż na talerz. Wyjmij galaretkę, pokrój ją w kostkę i łyżeczką połóż na każdym kawałku mięsa. Całość posyp startą czekoladą. Serwuj chłodne. Pamiętaj, że w cieple czekolada i galaretka szybko się rozpuszczą...

  • Gofry gryź!

    ...i pieprzem. Zmiksuj całość na gładką masę. Dodaj śmietankę, resztę masła i znów zmiksuj. Pasztet przełóż do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny. Galaretka: w garnuszku zagotuj porto, zdejmij z ognia(...) kawałki, 330 g drobnego cukru, ziarna z 1 strączka wanilii, drobno posiekana skórka oraz sok z 1 cytryny i 1 pomarańczy, 125 ml wina półsłodkiego, 1 laska cynamonu Sos: rozgrzej piekarnik do 180

  • 10 najbardziej irytujących męskich zachowań

    Kocha, lubi, szanuje. Rozśmiesza, dba, denerwuje. Niezależnie od tego czy jesteście razem od miesiąca czy dekady, macie po 20 czy 50 lat, występuje ogromne prawdopodobieństwo, że twój partner prezentuje przynajmniej część z tych zachowań, które doprowadzają kobiety do szału.

  • Dobre dla serca

    Nadwaga ciągle jeszcze zbyt rzadko kojarzona jest z niekorzystnym działaniem na samo serce. Kilogramów mamy często zbyt wiele, a serce tylko jedno.

  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    ...; marynata: 3/4 szkl. białego wytr. wina, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki oleju, 2 cebule, liść laur., 4 goździki, 6 ziaren pieprzu, łyżka tymianku Przygotowanie: Mięso dokładnie umyj, oczyść z błon, obwiąż białą bawełnianą nicią i ułóż ciasno w kamionkowym naczyniu.  Przygotuj marynatę: cebulę obierz i pokrój w plasterki. Czosnek obierz i 2 ząbki natnij na krzyż. Do wina wlej olej, dodaj plastry...