• Informacje na temat:

    galaretka owocowa

Artykuły na temat: galaretka owocowa
  • Galaretka z kawałkami owoców

    ..., znaczy to, że galaretka jest gotowa. Jeśli nie - przedłuż czas gotowania i ewentualnie dodaj pektyny owocowej.  Pozostałe jabłka pokrój w drobną kostkę i dodaj w ostatniej chwili. Podgrzej i gotowe...

  • Miło osłodzić sobie popołudniową kawę pysznym ciastem nawet w upalne dni. Jednak skwar na zewnątrz może nie sprzyjać pieczeniu domowych łakoci. Niezastąpione są wtedy owocowe podwieczorki prosto z lodówki.

  • Zmiksowanymi owocami połączonymi z bitą śmietaną można napełnić pucharki i serwować jako deser. Będą idealne także jako dodatek do biszkoptowych blatów.

  • Owocowy raj

    ...słoneczne lato. Wrzucona do wanny z ciepłą wodą owocowa kula zawierającą sól morską będzie musować i kołysać się na wodzie, uwalniając apetyczny zapach. Sprawi, że ciało zostanie odpowiednio nawilżone i otulone czarującym zapachem płatków wiśni. Potem oczyści je delikatne pachnące mydełko truskawkowe w kształcie serca. Żurawinowa galaretka (Body Fiesta) to deser dla ciała po aromatycznej kąpieli...

  • Owocowy raj

    Czas na papierówki, czereśnie, jagody. Rozkoszujmy się smakiem ciasta z owocami, na które tak długo czekaliśmy.

  • Owocowe leki prosto z lasu

    ...surowo i w przetworach - sokach, dżemach, konfiturach, galaretkach. I oczywiście w pierogach. Zawierają cukry proste, wit. A, PP, C i z grupy B. Dużo potasu, fosforu, wapnia, magnezu i barwników...

  • Znaleźć je można w dżemach, marmoladach, galaretkach, sokach, cukierkach, żelkach, lodach, jogurtach owocowych i warzywach w occie.

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ...też pulpa) krótko gotowanych w cukrze lub syropie. Te, które kupuje się w sklepie, powinny mieć na 100 g produktu co najmniej 30 g owoców. Galaretka zawiera tyle cukru, ile owoców. Nadaje się jako...

  • Bita śmietana bez... śmietany

    Ciasta z owocami, musy, galaretki... Bita śmietana pasuje do wszystkich owocowych deserów. Ale nie każdy może sobie pozwolić na takie kulinarne szaleństwo. Wypróbujmy więc lżejsze wersje.

  • Ciasta z owocami, musy, galaretki... Bita śmietana pasuje do wszystkich owocowych deserów. Ale nie każdy może sobie pozwolić na takie kulinarne szaleństwo. Wypróbujmy więc lżejsze wersje.

Wideo na temat: galaretka owocowa
  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która...

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która...

Dyskusje na temat: galaretka owocowa
  • galaretka owocowa

    Witam Mam pytanie macie sprawdzony sposów wykładania galaretki owocowej na wierzch ciasta aby była taka jak z cukierni równiutka zawsze przelewam już mocno tęzęjącą bo za wodnista przelewała się poprostu:( w efekcie ta tężejąca ma takie jakby lekkie" zaspy "....

  • Re: Nóżki cielęce

    Ale czy ty wiesz, że nie ma żelatyny roślinnej. I że ta twoja galaretka owocowa jest związana żelatyną pochodzenia zwierzęcego?

  • Re: galaretka owocowa

    jezeli to jest ciasto z kremem to zawsze oklejam ciasto folia aluminiowa,dokladnie przyklejam do kremu i wylewam tezejaca galaretke,jak galaretka jest juz twarda na ciescie obkrajam delikatnie nozem folie od kremu i jest gladka

  • Re: Klasyczny karp w galarecie

    Nie dosyć, że karp surowy, to na fotce jakaś galaretka podejrzana(?) chyba owocowa. Karpia do galarety tnie się w dzwonka razem z ośćmi, dodaje się łeb (bez oczu i skrzeli), a następnie jarzyny (bez pora), listek, ziele ang. To wszystko gotuje się na malutkim ogniu (pyk, pyk) 15 minut. Po ugotowaniu i przestudzeniu delikatnie usuwa się ości, a dzwonka układa na półmisku (a nie w salaterce

  • Re: galaretka owocowa

    Tak jak ty wykladam tezejaca, ale zostawiam troche w garnku, znow podgrzewam lekko zeby wrocila do plynnej konsystencji i wylewam na tezejaca galaretke. W ten sposob wierzch powinien byl gladki a tezejaca galaretka pod spodem zapobiec przeciekaniu do ciasta.

  • Re: Ciasteczka patriotyczne. Pomożecie?

    galaretka owocowa będzie najlepsza, tylko zrób dobrze stężoną, najlepiej połowę wody daj niż w przepisie. Pozdrawiam, owocnego pichcenia:)

  • Re: galaretka owocowa

    Adama....to własnie mozna expertymentować tutaj jest fajny efekt bo ciasto jest wysokie prawie jak tort jest biszkopt -masa-biszkopt kokosowomakowy-masa delicje i galaretka to nie ma opcji zrobić na spód galaretkę biszkopty są grubsze plus masa nie wiele by zostało z galaretki:)Jeszcze piekłam to dziecku na jasełka ale tylko przy tym placku tak mi sie faluje :) pozdrawiam

  • -

    -

    Azalio, jeszcze mi 10,5 tygodnia zostalo:) Spali sie spali, zwalszcza ze w delicja galaretka owocowa wiec zdrowa:)

  • Re: galaretka owocowa

    Witam,a ja ciasto z galaretką robię"od tyłu"formę wykładam folią spożywczą/formę posmarować delikatnie olejem to nie będzie się ślizgać/na to daję owoce i wylewam płynną galaretkę/czy bez owoców/.Robię to wcześniej,a po stężeniu smaruję masą,wykładam resztę składników,Potem wszystko przykrywam deską i odwracam,folia ściąga się bez problemu.Też dziwiłam się,że w sklepie zawsze galaretka gładziutka

  • Re: Ciasteczka patriotyczne. Pomożecie?

    galaretka owocowa będzie najlepsza, tylko zrób dobrze stężoną, najlepiej połowę wody daj niż w przepisie. Pozdrawiam, owocnego pichcenia:) lukrogalaretkę spróbuję, moze cos wyjdzie.