• Informacje na temat:

    galaretka miesna

Artykuły na temat: galaretka miesna
  • Renesans zimnych nóżek

    Galaretki mięsne dostarczą glukozaminy, która pełni ważną funkcję w odbudowywaniu uszkodzonej chrząstki.

  • Terina w galaretce

    Jeśli chcesz zabłysnąć, przyjmując gości, podaj im tę wykwintną przystawkę.

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ​Jadłospis powinien obfitować w pełnowartościowe białko - chude mięso (drób, królik, indyk), ryby, sery, twarogi, fermentowane produkty mleczne. By dieta dostarczała kolagenu i pobudzała jego produkcję, jedz wywary z kości - zupy, galaretki, galantyny mięsne.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze smakami i przyrządzić na grillu również wiele nowych, dotychczas nieprzygotowywanych potraw z...

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup, sosów, dań mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Nieważne czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w gotowaniu czy jesteś już kulinarnym ekspertem, MAGGI jest dla wszystkich! Teraz przyprawa dostępna jest z 3 wyjątkowymi, limitowanymi etykietami. Wybierz tę, która...

  • Kalogen. Gdzie go szukać?

    Znajdziesz go w galaretkach mięsnych, rybnych i owocowych. Ale musisz je jeść razem z produktami bogatymi w witaminę C.  Bez niej włókna kolagenu nie powstaną. Galaretę mięsną lub rybną łącz z brokułami, żółtą lub czerwoną papryką, natką pietruszki, brukselką lub jarmużem.  Najlepsze są owocowe: z wiśniami, malinami, porzeczkami, agrestem albo cytrusami.  Zobacz także: 

  • Lecznicze galarety

    ...przy złamaniach kości. A wszystko przez żelatynę, którą produkuje się ze skóry i kości zwierzęcych.  Dzięki niej galaretka wspomaga regenerację stawów. Co więcej - żelatyna ma w swoim składzie(...) stanów zapalnych w obrębie stawów. Kolagen poprawia też kondycję kości, łagodząc m.in. objawy osteoporozy.  Galaretka z nóżek zdecydowanie jednak nie jest dietetyczna - porcja ważąca 100 g dostarczy...

  • Zdrowie na talerzu

    Przygotowana z wywaru drobiowego dostarczy niewiele kalorii i tłuszczu: 100 g to 50 kcal i 3 g tłuszczu. Wzbogaca menu w pełnowartościowe białko potrzebne do wzmocnienia i regeneracji organizmu, np. po zabiegach operacyjnych.