• Informacje na temat:

    faszerowanie cukinii

Artykuły na temat: faszerowanie cukinii
  • Cukinia faszerowana

    Przygotowanie: Chleb namoczyć w mleku na 15 min. Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na wysokości 1/3. Miąższ delikatnie wydrążyć, pokroić. Bazylię i natkę umyć, osuszyć, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę, szynkę pokroić w paski. Chleb odcisnąć, dokładnie wymieszać z serem, jajkiem, olejem, ziołami (zostawić trochę do dekoracji), czosnkiem, miąższem cukinii, szynką. Doprawić solą i pieprzem...

  • Cukinia faszerowana

    Farsz możesz wzbogacić ugotowanym ryżem (białym lub brązowym) albo kuskusem.

  • Faszerowana cukinia

    ...i osusz. Odetnij z nich kapelusze, odłóż je na później. Środki cukinii wydrąż łyżeczką, miąższ pokrój w kostkę. Mięso umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, wrzuć mięso. Obsmaż na rumiano. Przełóż do miseczki. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę oraz miąższ z cukinii. Mieszając smaż około 5 min. Na...

  • Faszerowana cukinia

    ...i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Z cukinii zetnij daszki. Następnie za pomocą łyżeczki wydrąż środek z pestkami. Do każdej nałóż farsz i przykryj odciętymi daszkami. Wstaw do piekarnika i piecz w 190

  • Faszerowana cukinia

    ...solą oraz pieprzem. Z cukinii zetnij daszki. Następnie za pomocą łyżeczki wydrąż środek z pestkami. Do każdej nałóż farsz i przykryj odciętymi daszkami. Wstaw do piekarnika i piecz w 190°C przez...

  • Faszerowana cukinia w sosie

    ...1. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Z umytych cukinii wykrawamy wzdłuż, np. dużą obieraczką do warzyw, 16 pasków. Resztki cukinii kroimy w niedużą kostkę.  2. Na patelni rozgrzewamy trzy(...) prowansalskimi. Dusimy około 15 minut, aż sos zgęstnieje.  3. Mięsem z pomidorami smarujemy paski cukinii i zwijamy. Roladki układamy ścisło w naczyniu żaroodpornym i zalewamy pozostałym sosem. Wierzch...

  • krój , mieszaj i zapiekaj .

  • Cukinia

    ...wrzątkiem, usuń skórkę, pokrój w kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Wydrążony z cukinii miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij od czasu do czasu mieszając. Dodaj pokrojone pomidory, miąższ cukinii oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż na średnim ogniu ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Przestudź. Do miski włóż ostudzoną kaszę oraz...

  • Faszerowane łódeczki

    ...w kostkę.  Twarożek miksujemy z 4-5 łyżkami oleju, jajem, odciśniętym chlebem i miąższem z cukinii na gładką masę. Doprawiamy pieprzem, solą, dodajemy pokrojoną szynkę i 3/4 natki i bazylii, mieszamy.  Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Cukinie wypełniamy masą serową. Układamy w naczyniu, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy ok. 25 minut w 180ºC. Łódeczki z cukinii przekładamy na półmisek...

  • Faszerowane pomidory

    Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.

Wideo na temat: faszerowanie cukinii
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan jest coraz popularniejszy w Polsce - i dobrze! To przepięknie wyglądające warzywo jest niezwykle zdrowe i z powodzeniem może zastępować choćby cukinię, której pełno w naszym menu! Bakłażan świetnie smakuje grillowany czy pieczony, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że kapitalnie nadaje się do przyrządzania go w wersji faszerowanej. Mamy dla was prostą propozycję na bakłażana faszerowanego - w kilka chwil przygotujecie przepyszne danie, które posmakuje wszystkim!

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)