• Informacje na temat:

    faszerowane ziemniaki

Artykuły na temat: faszerowane ziemniaki
  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy ze skórki, ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Przygotowujemy farsz: Obieramy cebule(...) ser (zostawiając trochę do posypania), czosnek, cebulę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiając ją solą i pieprzem. Nadziewamy masą ziemniaki. Na wierzchu posypujemy resztką...

  • Faszerowane ziemniaki z pieca

    Takie ziemniaki z powodzeniem mogą zastąpić obiad lub kolację. Do sosu możesz dodać 1-2 łyżki gęstego majonezu.

  • Udka faszerowane

    Przygotowanie: Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wsyp ½ łyżeczki soli, zalej zimną wodą. Zagotuj, gdy zaczną wrzeć zmniejsz ogień i gotuj około 10 min. Dodaj brokułowe różyczki, gotuj 10-15 min aż warzywa zmiękną. Odcedź je, włóż do garnka. Dodaj masło oraz mleko. Wymieszaj i rozdrobnij blenderem na purée. Dopraw do smaku gałką...

  • Warzywa faszerowane

    Faszerowane ziemniaki Składniki na 4 porcje : 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Pomidora obrać ze skóry. Razem z cukinią pokroić go w drobną kostkę. Dodać oliwki, olej, doprawić. Ziemniaki dokładnie wyszorować, ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Wnętrze każdego nasmarować masłem...

  • Faszerowane ziemniaki

    ...z zalewy i posiekaj jak najdrobniej. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj olej, dopraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki dokładnie umyj i nie obieraj ich ze skórki. Odkrój w każdym wierzch i wydrąż środek(...) (matową stroną na zewnątrz). Ziemniaki piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200° C. Tuż przed końcem odwiń je do połowy z folii, przykryj każdy plasterkiem sera i zapiecz krótko na złoty kolor...

  • Faszerowane warzywa

    Grzybowe ziemniaczki Składniki po 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 50 dag brokułów, sól, 30 dag boczniaków, 25 dag małych pieczarek, 1 cebula, 20 dag śmietany kremówki, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka bulionu w proszku lub vegety, 2 łyżki błyskawicznej zasmażki, 1 żółtko, biały pieprz, 5 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, trybula do dekoracji. Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 30

  • Cebula faszerowana

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy mleko i 1-2 łyżki masła, tłuczemy aż powstanie gładkie purée. Z cebuli odkrawamy czubki na 1/4 wysokości, z pozostałej części wyjmujemy środek, zostawiając 2-3 warstwy. Wyjęte z cebuli części kroimy w drobną kostkę. Wydrążone cebule gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, osuszamy...

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    Polacy uwielbiają ziemniaki. Jemy je przez okrągły rok - gotowane, smażone czy pieczone. Sprawdź, jak je przyrządzać, by trafiły na talerz w najzdrowszej formie.

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...przesmażamy na rumiano i dodajemy wraz z posiekanymi ziołami do zupy. Podgotowujemy zupę jeszcze 2-3 minuty i podajemy. Ziemniaki faszerowane Składniki na 6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa(...)Pieczone ziemniaki z boczkiem Składniki na 2 porcje: 6 ziemniaków (mniej więcej tej samej wielkości), 6 plastrów wędzonego boczku, sól, mielony czarny pieprz, łyżeczka suszonego rozmarynu, gałka...

  • Czym faszerować warzywa?

    Nadziewane warzywa to idealny pomysł na smaczny obiad zarówno dla wegetarian, jak i dla fanów tradycyjnej mięsnej kuchni. Najlepiej do tego nadają się ziemniaki, papryka, pomidory, bakłażany i pieczarki. Ale czym je faszerować, aby były najsmaczniejsze? Podpowiadamy. Ziemniaki nadziewaj soczewicą lub twarożkiem. Pomidory najlepiej smakują z fetą. Papryka uwielbia mieszane mięso mielone i ryż...

Wideo na temat: faszerowane ziemniaki
Dyskusje na temat: faszerowane ziemniaki
  • ziemniaki faszerowane

    Hej czy ma ktoś przepis na jakieś fajne ziemniaki faszerowane najbardziej chodzi mi o jakiś fajny farsz

  • Re: Ziemniaki faszerowane

    pal licho wegan ale zastanawiam sie czym faszerowac ziemniaki zeby byly smaczne- przepis podany wyzej nie wygra z samym ziemniakiem (smak ziemniaka zdominuje reszte )

  • Re: ziemniaki faszerowane

    a ja ziemniaki faszeruję szpinakiem posypuję serem i zapiekam

  • Re: Ziemniaki faszerowane

    Pycha! Fajne jest to, że do farszu możemy dodać to co lubimy i co nam smakuje :) Ziemniaki zawsze górą!

  • Re: ziemniaki faszerowane

    podobnie jak poprzednie wpisy...gotuje ziemniaki w lupinach, nastepnie przekrajam na pol wydrazam srodki ktore nadziewam podsmazonymi pieczarkami i cebula zapiekam w piekarniku posypane zoltym serem, mozna jeszcze na dno wydrazonego ziemniaka polozyc plasterek wysmazonego boczku:)

  • Re: Faszerowane ziemniaki

    Ja to faszeruje kolezanke z pracy to lepiej Jak kartofle

  • Re: ziemniaki faszerowane

    a ja mam sprawdzony przepis od moich dziadków: ziemniaki w łupinach gotuję, jak ostygną delikatnie ścinam czapeczkę i drążę tak, aby ścianki zostały grube na ok. 0.5-0.7 cm; następnie nadziewam(...), można dodać też kawałeczki kiszonego ogórka; nadziewam, na wierzch pokruszona masa wydrążeniowa i do piekarnika na 20 min. 180C. Można nadziewać surowe wydrążone ziemniaki, wtedy pieczemy ok. 1.5

  • Re: Ziemniaki faszerowane

    Skoro zapiekamy ziemniaki 45minut po co je gotować

  • Re: ziemniaki faszerowane

    Ja gotuje duże ziemniaki w łupinach, potem przekrawam na pół i wyciągam miąższ zostawiając ok O,5 cm brzegu. Miąższ mieszam z kulką sera mozarellą i ketchupem. Potem z powrotem wkładam to do łupinek i polewam ketchupem. Zapiekam ok. 15- 20 min. Do tych ziemniaków super pasuje aksamitny kurczak : piersi kurczaka kroje na mniejsze kawałki, marynuje w maślance, obtaczam w pokruszonych krakersach

  • Re: Faszerowane ziemniaki

    Obyś nie przesolił.