• Informacje na temat:

    faszerowana dynia

Artykuły na temat: faszerowana dynia
  • DYNIA FASZEROWANA BULGUR I BURACZKAMI

    Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące! Zaspokoi nawet takiego amatora dyni, jak ja! :)

  • ...jest bardzo cienka, dzięki czemu dynię łatwo się obiera. Wyśmienita jest pieczona, faszerowana, sprawdza się też w zupach i gulaszach. Śmiało można jej używać do słodkich wypieków. 3. Bezłupinowa(...) piaskowego, tym dynia jest bardziej dojrzała, a jej miąższ ma bardziej pomarańczowy kolor. Nadaje się na przetwory, zupy, do zapiekanek i gulaszy.

  • Dynia niejedno ma imię

    Najbardziej popularna jest dynia olbrzymia, zwana też zwyczajną. A która jest najlepsza i do czego? Ja polecam cztery wyjątkowe odmiany.

  • Dynia faszerowana wołowiną

    Z chleba odkroić skórkę, miąższ namoczyć w wodzie, odcisnąć, rozkruszyć. Pomidora sparzyć, zalać zimną wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w...

  • Dynia dla początkujących i zaawansowanych

    .... Uformuj małe wałeczki. Po ugotowaniu dyniowe kopytka posyp ostrym serem i dodaj kawałeczki suszonego pomidora. Smacznego! Wypróbuj nasze przepisy z dynią: Zupa dyniowa ze śmietaną Dynia faszerowana(...)Najczęściej kojarzymy ją z zabawą w Halloween, tymczasem to pomarańczowe warzywo może miło cię zaskoczyć w kuchni. Nie tylko pięknie wygląda, ale jest naprawdę zdrowe. Dynia na zdrowie Zawiera...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Patison na talerzu

    Mniejszy brat dyni, kabaczka i cukinii. Warto go posmakować - patison jest bardzo smaczny i długo zachowuje świeżość.

  • Sprawdzone sposoby na kotlety

    Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych

  • Bucatini jest podobny do spaghetti, ale z dziurką w środku. Podaje się go z sosami serowym, maślanym, jajami i rybami z puszki. Orzo kształtem i wielkością...

Wideo na temat: faszerowana dynia
  • Krem z dyni i dynia faszerowana, jesienne przepisy Jana Kuronia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Jan Kuroń przygotował aromatyczne jesienne dania z różnymi rodzajami dyni w roli głównej. Na stole pojawiły się: dynia faszerowana pęczakiem, wędlinami i ziołami, smażony sandacz na purée z dyni z czarnuszką i emulsją z natki pietruszki oraz krem z dyni i wędzonych śliwek podany z bekonowymi chipsami. (źródło: x-news/ Dzień Dobry TVN)

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak czosnek, czy papryka, to przemieniają się cudownie – dodała. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Dyskusje na temat: faszerowana dynia