• Informacje na temat:

    fasola przechowywanie

Artykuły na temat: fasola przechowywanie
  • Przyprawy i spółka Przypraw lepiej nie trzymać w torebkach, w których je kupiliśmy. Przesypane do zamykanych pojemników nie...

  • .... surowe pomidory, truskawki). Do zamrażania nie nadają się sałata, ogórki, a także fasola. Pomidory i tropikalne owoce najdłużej zachowują świeżość w temp. ok. 10 st. C. Najlepiej trzymać je więc...

  • Sprawdzone sposoby na rośliny strączkowe

    ✓Groch, fasolę, ciecierzycę i soczewicę posól dopiero pod koniec gotowania. Gdy zrobisz to wcześniej, wydłuży się czas ich gotowania. ✓Jeśli nie masz czasu...

  • Cała prawda o bobie

    ...należy do strączkowych, podobnie jak fasola czy groch. To, co tak lubimy to spore nasiona mieszczące się w dużym, twardym strąku. Powinny mieć dojrzałość mleczną, a więc jeszcze nie w pełni dorosłe...

  • S O J A -- eliksir na długie życie .

    Roślina pochodzi z Chin . Określenia ,,soja" oznacza ,, dużą fasolę " , prawdopodobnie to mieszkańcy Państwa Środka są ludem , który jako pierwszy ją uprawiał . Zdrowotna wartość soji jest niezwykła , dostarczają bardzo dużo białka pokarmowego i tłuszczu w postaci oleju sojowego wytłaczanego z ziaren . Stosuje się przeciwko chorobom nerek , obrzmieniom , niedokrwistości , skrajnemu wyczerpaniu i różnym chorobom skóry . Znajdują się również w niej substancje podobne do ludzkich hormonów ,...

  • Kiedy wartości odżywcze „ulatniają się” z posiłków?

    ...składników odżywczych. Najlepszym przykładem jest np. fasola, którą właśnie w ten sposób (czyli poprzez długotrwałe namaczanie) zwykło się w Polsce przygotowywać. Od namaczania zdecydowanie lepsze bywa(...) temperatury. W tym celu warto się wyposażyć w termometr kuchenny z sondą, który pozwoli ustalić, czy jego temperatura osiągnęła już odpowiednią wysokość. Złe przechowywanie, wielokrotne podgrzewanie...

  • Przygotowania do świąt – zakupy czas zacząć!

    ...produkty „sypkie”, typu kasza, ryż, groch czy fasola. Zrób też zapasy cukru i mąki – tego nigdy za wiele! To też odpowiedni czas na zakup pakowanych wędlin, czy produktów mrożonych: owoców, warzyw lub gotowych potraw, np. pierogów. W koszyku podczas pierwszych świątecznych zakupów powinny się też znaleźć wszelkie konserwy: fasola, groszek czy kukurydza w puszce oraz „słoiki”, np. ogórki konserwowe...

  • Co zamiast masła?

    Choć ma cenne witaminy i wapń, staraj się jeść nie więcej niż trzy płaskie łyżeczki dziennie. Masło zawiera bowiem sporo cholesterolu. Zastąp je domowymi pastami przyrządzonymi z roślinnych składników.

  • Gdy poziom hormonów ulega wahaniom

    Kiedy wygasa praca jajników, kobiety muszą mierzyć się z kolejną burzą hormonów. Są na nią jednak sposoby.

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    ​Nawet nie zauważysz braku masła, gdy posmarujesz pieczywo pysznym domowym smarowidłem, przygotowanym ze zdrowych roślinnych składników. Zajmie ci to zaledwie kilka minut. Pasta, hummus, pesto, przecier... Wybór należy do ciebie.

Zdjęcia na temat: fasola przechowywanie