• Informacje na temat:

    farsz do pierogow

Artykuły na temat: farsz do pierogow
  • Farsze do pierogów na szybko

    Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.

  • Chińskie pierogi

    ...dalej, aż będzie gładkie. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. Mięso podsmaż na oleju, dodaj posiekany czosnek, por, szczypiorek, pieprz i imbir. Do farszu wlej sos sojowy i wymieszaj.  Ciasto rozwałkuj i wytnij kwadraty. Na środek każdego nałóż porcję farszu, a brzeg ciasta posmaruj wodą. Sklej rogi, formując coś w rodzaju sakiewki. Pierogi gotuj na parze przez 10 minut, aż ciasto będzie...

  • Pierogi lwowskie

    ...wystudzoną cebulę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Szklanką wytnij krążki. Na środek każdego nałóż farsz, dokładnie...

  • Pierogi z gruszką

    ...łyżkę owocowego farszu i sklej.  Doprowadź w garnku wodę do wrzenia, wsyp po łyżce soli i cukru. Wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną.  Danie podawaj polane słodką śmietaną i udekorowane listkami mięty...

  • Jeśli chcesz wzbogacić smak tradycyjnych pierogów z kapustą i suszonymi grzybami, dodaj do farszu ugotowane na twardo jajko oraz około 1/2 szklanki drobno...

  • Manti -   tureckie pierogi

    ...rozwałkować i pokroić na kwadraty  (5x5 cm), nakładać farsz, brzegi smarować białkiem, składać po przekątnej i sklejać. Następnie skleić rogi pierogów (jak uszka). Gotować 5 minut w osolonym wrzątku...

  • Pierogi z serem

    Bryndzę połącz ze startym na drobnej tarce oscypkiem i twarogiem. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i dodaj do sera. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Farsz wymieszaj. Do mąki dodaj(...). Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

  • Pierogi ruskie z cebulką

    ...z przeciśniętym przez praskę twarogiem. Dodaj pokrojoną i zeszkloną cebulę, dopraw. Na kółko ciasta połóż porcję farszu. Zlep brzegi. Pierogi wrzuć na osolony wrzątek i gotuj na małym ogniu przez 2 min...

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ..., jest to kółko lub kwadrat z ciasta, którego bok nie powinien przekraczać 5 centymetrów. Ciasto robi się z mąki i wody, rozwałkowuje i kraje. W każdy kwadrat lub kółko wkłada się farsz złożony z mięsa, kapusty, grzybów, co kto woli. Brzegi ciasta zagina się tak, żeby można je było szczelnie zlepić. Na koniec taką właściwie paczuszkę z ciasta wrzuca się do gotującej wody i gotuje, zależnie od farszu...

  • Pierogi z kaszą i serem

    ...i szklimy cebulę. Przekładamy do miski, dodajemy zmielony ser, ostudzoną kaszę, natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem, solą, majerankiem i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Gdyby farsz był za suchy, dodajemy 2-3 łyżki oleju i odstawiamy na kilka minut. Z ciasta pierogowego odkrawamy kawałek i w miarę cienko rozwałkowujemy. Wycinamy krążki, nakładamy porcję farszu i dokładnie zlepiamy. Z pozostałego...

Wideo na temat: farsz do pierogow
  • Prosty przepis na nietypowy farsz do pierogów

    Nowe oblicze pierogów w wykonaniu Łukasza Konika. Kucharz "Pytania na śniadanie" zaprezentował przepis na zdrowe pierogi z ciecierzycą, tuńczykiem, cebulką i dodatkami.

  • Jak zrobić pierogi ruskie?

    Jak się robi pierogi ruskie? Choć zajada się nimi cała Polska (i nie tylko!), wielu z nas nie wie, jak przygotować pierogi ruskie w domu, skazując się na nieprzyjemne substytuty ze sklepów. By przyrządzić w domu pierogi ruskie, nie trzeba poświęcić całego dnia! Sekret tkwi nie tylko w tym, jak zrobić odpowiednie ciasto na pierogi, ale również w farszu do pierogów ruskich, którego sekret tkwi we

  • Jak zrobić pierogi ruskie?

    Jak się robi pierogi ruskie? Choć zajada się nimi cała Polska (i nie tylko!), wielu z nas nie wie, jak przygotować pierogi ruskie w domu, skazując się na nieprzyjemne substytuty ze sklepów. By przyrządzić w domu pierogi ruskie, nie trzeba poświęcić całego dnia! Sekret tkwi nie tylko w tym, jak zrobić odpowiednie ciasto na pierogi, ale również w farszu do pierogów ruskich, którego sekret tkwi we

Dyskusje na temat: farsz do pierogow
  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    A jak doprawiasz ten farsz z soczewicy...bo ona ma dosc specyficzny aromat...

  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    Bardzo dobry farsz jest z białej kapusty z dodatkiem smażonej na złoty kolor cebulki i białego sera. Kapuste się szatkuje obgotowuje ,studzi.Trzeba odcisnac z wody.Cebulke podsmazyc na złoty kolor dożucic obgotowaną kapuste i dusic do miekkości.Przyprawic solą i pieprzem wg uznania . Wystudzic.Do wystudzonej kapusty i cebulki dodac biały ser.Ja go nie miele w maszynce tylko krusze na drobno.Ma go

  • Re: Pierogi leniwe

    Czytajac ten temat mam do zalozycielki pytanie , czy chodzi Ci o samo ciasto na pierogi ,? czy farsz do pierogow ?? po wypowiedziach mam odczucia ,ze pytasz o farsz .Zalozycielce chyba chodzi jednak o ciasto , ktore sie przykleja do stolnicy ...chociaz sama nazwa pierogi leniwe to za duzo powiedziane jesli pytasz o ciasto ??

  • Re: Farsze do naleśników

    3.nalesniki z ziemniakami i serem bialym-farsz jak do pierogow rouskich 4.nalesniki z nadzieniem z jaj ugotowanych,ale je przygotowuje jak krokiety w dalszej obrubce. 5.nalesniki z miesem z kurczaka,serem(...)Robie z wieloma farszami i na slodko i na ostro,bo moja rodzina jest zdecydowanie nalesnikozerna i jest to jedna z niewielu potraw ktora smakuje wszystkim tak samo mocno:) Moje propozycje na ostro

  •    Re:  Małe pytanko dotyczące pieczareczek!

    ja polecam pieczarkami faszerowac mieso-poprostu je podsmazyc z cebulka doprawione sola i pieprzem i nafaszerowac nimi np pierś z kurczaka lub kotlety schabowe opanierowac i usmazyc na oleju naprawde pyszne swietnie smakuja z nowymi ziemniakami i buraczkami -naprawde polecam a takze pieczarki w ten sam sposob zrobione polecam jako farsz do pierogow i pozniej zjadac z barszczykiem -hmmm pychotka

  • Re: Pierogi z gruszką

    A moj stryjek jak mial apetyt na pierogi to przygotowal farsz, zrobil ciasto, rozwalkowal je i po namysle stwierdzil, ze nie bedzie lepil kilkudziesieciu pierogow tylko zrobi jeden. Wylozyl farsz i zlepil jednego pieroga "giganta", ktorego ugotowal w wielkim garze. Ponoc smakowal wysmienicie! Teraz ilekroc lepie pierogi to kusi mnie zrobic tak samo .... :) Faktycznie z gruszka jeszcze pierogow

  • -

    -

    Ziemniaki dodaje się do ruskich pierogow- jako farsz. Leniwe robi się " na oko".Na wszelki wypadek sprawdzilam w książce- na pól kilo sera- 3 jajka, 6 lyżek maki. Ser zemleć, wymieszać z jajami, dodać make, szczyptę soli. Wylożyć na stolnicę posypaną mąką, utoczyć walek, splaszczyć nożem, pokroić kluski dlugości 2-3 cm.Wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować okolo 3 minut od wyplynięcia

  • Re: burak..

    kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami duszone do nalesnikow. zupa. tarta. do makaronu jako sos. Jolie,a na kabaczka masz patent? Bo mnie tylko faszerowany do głowy przychodzi. Randka fajna rzecz,podobno,bo ja to juz nie pamietam jak to bywało na

  • Re: burak..

    Mojemu sąsiadowi obrodziły kabaczki i cukinie wiec mnie obdarowuje,wczoraj zapiekanke z cukini z mozzarella i pomidorami robiłam,jutro moze tego kabaczka czyms nadzieje.Jak ja kocham lato i takie potrawy:))) kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami