• Informacje na temat:

    farsz do pierogow

Artykuły na temat: farsz do pierogow
  • Farsze do pierogów na szybko

    Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.

  • Chińskie pierogi

    ...dalej, aż będzie gładkie. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. Mięso podsmaż na oleju, dodaj posiekany czosnek, por, szczypiorek, pieprz i imbir. Do farszu wlej sos sojowy i wymieszaj.  Ciasto rozwałkuj i wytnij kwadraty. Na środek każdego nałóż porcję farszu, a brzeg ciasta posmaruj wodą. Sklej rogi, formując coś w rodzaju sakiewki. Pierogi gotuj na parze przez 10 minut, aż ciasto będzie...

  • Jeśli chcesz wzbogacić smak tradycyjnych pierogów z kapustą i suszonymi grzybami, dodaj do farszu ugotowane na twardo jajko oraz około 1/2 szklanki drobno...

  • Pierogi z serem

    Bryndzę połącz ze startym na drobnej tarce oscypkiem i twarogiem. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i dodaj do sera. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Farsz wymieszaj. Do mąki dodaj(...). Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

  • Pierogi z ziemniakami lub kaszą

    ...1. Przygotuj farsz ziemniaczany. Obrane ziemniaki ugotuj. Następnie dodaj masło i rozgnieć na purée. Odstaw do wystygnięcia. 2. Cebule obierz, poszatkuj i zeszklij na patelni na oleju. Wymieszaj z purée, dopraw solą, pieprzem 3. Przygotuj farsz gryczany. Do garnka wlej 2 szklanki wody, posól i zagotuj. Wsyp kaszę, lekko zamieszaj, zmniejsz gaz i gotuj ok. 15 min. Gotową kaszę dopraw cukrem oraz...

  • Pierogi z kapustą i mięsem

    ...  Do mąki wbij jajko, dodaj 1/2 szklanki wody i trochę soli. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Mięso zmiel w maszynce do mielenia. Kapustę odciśnij i posiekaj, zalej wodą, wsyp przyprawy. Następnie gotuj do miękkości. Cebule podsmaż na oleju i dodaj kapustę. Przypraw i dołóż zmielone mięso. Ciasto rozwałkuj, wykrój kółka, wypełnij farszem i zlep. Gotuj we wrzątku, aż wypłyną na...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...świąteczne z rybą czy makiem. Kiedyś pierogi nie były daniem codziennym, ale na specjalne okazje, np. kurniki z farszem drobiowym na wesela, knysze z kapustą, kaszą i grzybami na stypy. Znane są(...) z dodatkiem jajek i to bezjajeczne. Wybrałam to drugie. Ciasto powinno być cienkie i delikatne, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony. Jeśli nie nadamy mu charakteru...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...parmezanem. 3. Ciasto na pizzę wyjmujemy z opakowania i lekko rozwałkowujemy. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę, a następnie farsz szpinakowy. Sklejamy boki ciasta. Kiedy pieróg będzie gotowy...

  • Pierogi z kaszą gryczaną

    ...środku rozkładać po 1 łyżeczce farszu, dokładnie zlepić brzegi, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 2-3 min od wypłynięcia.

  • Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

    ...posiekaj szpinak na farsz, włóż do miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na minutę lub dwie, po czym odsączaj starannie na sicie, dociskając widelcem. Wrzuć z powrotem do miski, dodaj fetę, sok z cytryny...

Wideo na temat: farsz do pierogow
  • Prosty przepis na nietypowy farsz do pierogów

    Nowe oblicze pierogów w wykonaniu Łukasza Konika. Kucharz "Pytania na śniadanie" zaprezentował przepis na zdrowe pierogi z ciecierzycą, tuńczykiem, cebulką i dodatkami.

  • Jak zrobić pierogi ruskie?

    Jak się robi pierogi ruskie? Choć zajada się nimi cała Polska (i nie tylko!), wielu z nas nie wie, jak przygotować pierogi ruskie w domu, skazując się na nieprzyjemne substytuty ze sklepów. By przyrządzić w domu pierogi ruskie, nie trzeba poświęcić całego dnia! Sekret tkwi nie tylko w tym, jak zrobić odpowiednie ciasto na pierogi, ale również w farszu do pierogów ruskich, którego sekret tkwi we

  • Jak zrobić pierogi ruskie?

    Jak się robi pierogi ruskie? Choć zajada się nimi cała Polska (i nie tylko!), wielu z nas nie wie, jak przygotować pierogi ruskie w domu, skazując się na nieprzyjemne substytuty ze sklepów. By przyrządzić w domu pierogi ruskie, nie trzeba poświęcić całego dnia! Sekret tkwi nie tylko w tym, jak zrobić odpowiednie ciasto na pierogi, ale również w farszu do pierogów ruskich, którego sekret tkwi we

Dyskusje na temat: farsz do pierogow
  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    A jak doprawiasz ten farsz z soczewicy...bo ona ma dosc specyficzny aromat...

  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    Bardzo dobry farsz jest z białej kapusty z dodatkiem smażonej na złoty kolor cebulki i białego sera. Kapuste się szatkuje obgotowuje ,studzi.Trzeba odcisnac z wody.Cebulke podsmazyc na złoty kolor dożucic obgotowaną kapuste i dusic do miekkości.Przyprawic solą i pieprzem wg uznania . Wystudzic.Do wystudzonej kapusty i cebulki dodac biały ser.Ja go nie miele w maszynce tylko krusze na drobno.Ma go

  • Re: Pierogi leniwe

    Czytajac ten temat mam do zalozycielki pytanie , czy chodzi Ci o samo ciasto na pierogi ,? czy farsz do pierogow ?? po wypowiedziach mam odczucia ,ze pytasz o farsz .Zalozycielce chyba chodzi jednak o ciasto , ktore sie przykleja do stolnicy ...chociaz sama nazwa pierogi leniwe to za duzo powiedziane jesli pytasz o ciasto ??

  • Re: Farsze do naleśników

    3.nalesniki z ziemniakami i serem bialym-farsz jak do pierogow rouskich 4.nalesniki z nadzieniem z jaj ugotowanych,ale je przygotowuje jak krokiety w dalszej obrubce. 5.nalesniki z miesem z kurczaka,serem(...)Robie z wieloma farszami i na slodko i na ostro,bo moja rodzina jest zdecydowanie nalesnikozerna i jest to jedna z niewielu potraw ktora smakuje wszystkim tak samo mocno:) Moje propozycje na ostro

  •    Re:  Małe pytanko dotyczące pieczareczek!

    ja polecam pieczarkami faszerowac mieso-poprostu je podsmazyc z cebulka doprawione sola i pieprzem i nafaszerowac nimi np pierś z kurczaka lub kotlety schabowe opanierowac i usmazyc na oleju naprawde pyszne swietnie smakuja z nowymi ziemniakami i buraczkami -naprawde polecam a takze pieczarki w ten sam sposob zrobione polecam jako farsz do pierogow i pozniej zjadac z barszczykiem -hmmm pychotka

  • -

    -

    Ziemniaki dodaje się do ruskich pierogow- jako farsz. Leniwe robi się " na oko".Na wszelki wypadek sprawdzilam w książce- na pól kilo sera- 3 jajka, 6 lyżek maki. Ser zemleć, wymieszać z jajami, dodać make, szczyptę soli. Wylożyć na stolnicę posypaną mąką, utoczyć walek, splaszczyć nożem, pokroić kluski dlugości 2-3 cm.Wrzucić do wrzącej i osolonej wody i gotować okolo 3 minut od wyplynięcia

  • Re: burak..

    kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami duszone do nalesnikow. zupa. tarta. do makaronu jako sos. Jolie,a na kabaczka masz patent? Bo mnie tylko faszerowany do głowy przychodzi. Randka fajna rzecz,podobno,bo ja to juz nie pamietam jak to bywało na

  • Re: burak..

    Mojemu sąsiadowi obrodziły kabaczki i cukinie wiec mnie obdarowuje,wczoraj zapiekanke z cukini z mozzarella i pomidorami robiłam,jutro moze tego kabaczka czyms nadzieje.Jak ja kocham lato i takie potrawy:))) kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami