• Informacje na temat:

    dynie

Artykuły na temat: dynie
  • ...z dyni. Świeże dynie przechowuj w ciemnym i przewiewnym miejscu, w temp. 10-15°C nie dłużej niż 6 miesięcy. Pokrojone warzywo trzymaj w lodówce owinięte folią spożywczą. Zjedz w ciągu 5 dni. Idealne do ciast i deserów Kabaczki, dynie oraz patisony mają delikatny i na tyle neutralny smak, że możesz doprawiać je cukrem, miodem oraz cynamonem i podawać na słodko. Ciasto z dyniowym nadzieniem...

  • Oryginalny wazon : Zetnij górną cześć. Wybierz miąższ z pestkami. Wstaw naczynie z wodą np. słoik. Przestrzeń między naczyniem, a dynią...

  • Całą dynię możesz przetrzymywać nawet do sześciu miesięcy w temp. 10°C, najlepiej w ciemnym i przewiewnym miejscu. Warzywo źle znosi bardzo wysokie i...

  • To, czy dynia jest gotowa, zależy od jej odmiany. Są takie, które mogą trafić do naszych domów już w sierpniu. Owoce dyni zbieramy...

  • Jak kroić dynię?

    Rozprawienie się z dynią nie jest prostym zadaniem, zwłaszcza jeśli jest ona sporych rozmiarów. Dlatego warto postępować według kilku wskazówek.

  • To warzywo można jeść na wiele sposobów. Aby zrobić z niej piure, najpierw dynię upiecz.

  • Cała dynia może być przechowywana do 6 miesięcy w temperaturze 10° C, w ciemnym i przewiewnym miejscu.

  • Pękata dama to wdzięczna bohaterka eksperymentów w kuchni. Daj się ponieść swojej kulinarnej wyobraźni.

  • Łatwo ją przechowywać. W całości wytrwa kilka tygodni, a nawet miesięcy bez lodówki. W zastosowaniu...

  • Zwyczajna Ma okrągły lub podłużny kształt, kolor skórki od zielonkawego do ciemnożółtego, a miąższ – żółty lub pomarańczowy. Bardzo delikatna w smaku,...

Wideo na temat: dynie
  • Kto powinien jeść dynię?

    Dlaczego jesienią warto jeść dynię? O tym w „Studiu Active” rozmawiali kucharz Piotr Grajewski oraz dietetyk Martyna Grzybek. - Dynia jest bogactwem wszelkich witamin – powiedziała Grzybek. - Możemy wykorzystać ją na wszelki sposób, przede wszystkim w ochronie układu sercowo-naczyniowego, podwyższeniu odporności i przy diecie odchudzającej – dodała. (Studio Active / TVN Meteo Active/x-news)

  • Sześć powodów, dla których warto jeść dynię

    Dynia to niewątpliwie królowa jesiennych dań. Jest tania, ale przede wszystkim bardzo zdrowa. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje pracę jelit. Pestki szczególnie polecane są mężczyznom, bo zapobiegają rozrostowi i zapaleniu prostaty, ale też dzieciom, gdyż działają pasożytniczo i nie można ich przedawkować. Dlaczego jeszcze warto ją jeść? Odpowiedź znajdziecie w tym materiale. Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

  • Królowa jesiennych potraw. Dlaczego warto jeść dynię?

    Dynia to niewątpliwie królowa jesiennych dań. Jest tania, ale przede wszystkim bardzo zdrowa. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje pracę jelit. Pestki szczególnie polecane są mężczyznom, bo zapobiegają rozrostowi i zapaleniu prostaty, ale też dzieciom, gdyż działają pasożytniczo i nie można ich przedawkować. Dlaczego jeszcze warto ją jeść? Odpowiedź znajdziecie w tym materiale.

Dyskusje na temat: dynie