• Informacje na temat:

    desery z galaretki

Artykuły na temat: desery z galaretki
  • Soczysty deser z galaretką

    Słodko-kwaśne ciasta z cytrusami.

  • Deser malinowy

    Zamiast śmietanki można użyć niesłodzonego mleka skondensowanego. Należy ubijać je mikserem tak długo, aż powstanie pianka.

  • Deser biszkoptowy z marcepanem

    Możesz ozdobić owocami i lukrem.

  • Desery Magdy Gessler

    Przedstawiamy dwa desery według przepisu Magdy Gessler: lody migdałowe i galaretkę z piwa.

  • Desery bez kalorii

    Nie możesz oprzeć się słodyczom, a obawiasz się, że przytyjesz? Przygotuj kolorowe desery niskokaloryczne. Nie mają ani grama tłuszczu (no, prawie nie mają), a są równie pyszne jak ich kaloryczne siostrzyczki.

  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    Co robić, kiedy przyjdzie nam nagle ochota na coś słodkiego, a jednocześnie nie chcemy zapychać się byle czym? Oto przepisy na pyszne, łatwe i zdrowe słodkie przekąski, które małym nakładem sił możemy zrobić same i potem bezpiecznie jeść oraz podawać naszym dzieciom.

  • Deser z truskawek, kefiru i galaretki

    U Was też tak gorąco? Jeżeli tak, to polecam Wam na dziś taki prosty przepis na deser. Jest to w zasadzie galaretka z kefiru z truskawkami. Banalna, ale dość efektowna, przy tym orzeźwiająca . No i nie napracujecie się przy niej z pewnością :)

  • Deser błyskawiczny

    ...napełnij ryżem z bakaliami. Przykryj musem jabłkowym i konfiturą. Zapiekaj ok. 20 min w 170° C. Podawaj na ciepło z sosem waniliowym. Sernik na zimno Składniki na 14 porcji: 2 galaretki wiśniowe lub(...) z kruchego spodu - wtedy wyłóż dno tortownicy folią aluminiową. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki ciepłej wody, starannie wymieszaj i odstaw, by jeszcze przestygła. Obie galaretki zalej wrzątkiem, nieco...

  • Galaretki wracają do łask

    ..., powinnaś włączyć galaretki do swojej diety. Zawarta w nich żelatyna, naturalna substancja pochodzenia zwierzęcego, zawiera cenne białka: kolagen i keratynę, które poprawiają stan twoich włosów i paznokci. Galaretki zalecane są również osobom z podwyższonym poziomem cholesterolu. Zimne nóżki Składniki: 4 nóżki wieprzowe, 2 cebule, 2 marchewki, pietruszka, 5-6 jajek, na twardo, ząbek czosnku...

  • Z kolorową galaretką

    ...żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść(...) proszku do pieczenia, zapach arakowy, łyżka octu, tłuszcz i bułka tarta do formy Na masę śmietanową: 1/2 litra kwaśnej śmietany, 3 galaretki (w różnych kolorach): wiśniowa (lub truskawkowa), agrestowa...

Wideo na temat: desery z galaretki
  • Galaretki w skórkach cytrusów

    Skórki owoców cytrusowych świetnie nadają się nie tylko na przygotowywanie dekoracji w postaci drobno krojonej, kandyzowanej skórki. Wydrążone połówki cytrusów mogą być świetną foremką do przyrządzenia ciekawych deserków - nie tylko dla dzieci! Puste, pozbawione miąższu skórki mogą być ciekawą podstawą do przygotowania galaretek - jako pucharki sprawdzą się znakomicie. Gotowe można również pokroić na plasterki - jako kolorowe plasterki będą świetną dekoracją do każdego deseru. Zobaczcie,...

  • Kolorowy deser dla dzieci

    By wzmocnić kości, warto od czasu do czasu podawać dzieciom galaretki! To świetny sposób na deser, jednak nie każdy niejadek skusi się na zwykłą galaretkę. Dlatego warto przygotowywać trzykolorowy deser z serkiem homogenizowanym - to naprawdę proste! Zobaczcie, jak łatwo odmienić prosty deser!

  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który posmakuje wszystkim!

Dyskusje na temat: desery z galaretki
  • Re: Co lubicie przegryzać w wolnym czasie?

    m&msy, popcorn, paluszki, orzeszki, musli na sucho, ale najbardziej desery galaretki, puddingi i te paradis z bitą śmietaną

  • Re: O pigwowcu

    mniam pigwa... uwielbiam w konfiturze, robie tez z niej galaretki owocowe, i desery...

  • Re: O pigwowcu

    mniam pigwa... uwielbiam w konfiturze, robie tez z niej galaretki owocowe, i desery... Samo zdrowie:}*

  • Re: 1.12.2010 Konkurs na ciasteczka jeszcze aktualny ?

    podobaja mi sie te przepisy tyle ze w 1918 margaryny nie bylo Haniu! MASLO i tyko Maslo... sprobuje cos z tego zrobic ale z maslem! A nie , własnie, że była - długi czas też tak myślałam , ale jednak , co ciekawe był też proszek do pieczenia, powstawały jakieś galaretki , desery w proszkach itp. Oczywiście margaryna nie taka jak dziś . Mam o tym ksiażkę właśnie z 1918 roku pochodzącą z kuchni

  • Re: 1.12.2010 Konkurs na ciasteczka jeszcze aktualny ?

    też proszek do pieczenia, powstawały jakieś galaretki , desery w proszkach itp. Oczywiście margaryna nie taka jak dziś . Mam o tym ksiażkę właśnie z 1918 roku pochodzącą z kuchni doświadczalnej

  • Ciasta i desery z czereśniami

    W obecnej chwili okresowych upałów wykorzystam przepis galaretki czereśniowej z czereśniami,doda mi to trochę ochłody.

  • UWAGA: skład produktów ASPARTAM

    , rozpuszczalne kakao, leki, drinki, coca-cola, pepsi, słodziki (i wszystko, gddzie cukier zastepowany jest ASPARTAMEM), napoje z herbatą, herbaty na zimno w butelkach, polewy, jogurt, galaretki, napoje owocowe i mleczne, rozpuszczalna kawa i herbata, środki przeczyszczające, mrożone desery, napoje kawowe, miętowe, odświeżacze oddechu, płatki, suplementy diety. W małych ilościach organizm sobie z nim

  • Re: 1.12.2010 Konkurs na ciasteczka jeszcze aktualny ?

    A nie , własnie, że była - długi czas też tak myślałam , ale jednak , co ciekawe był też proszek do pieczenia, powstawały jakieś galaretki , desery w proszkach itp. Oczywiście margaryna nie taka jak dziś . Mam o tym ksiażkę właśnie z 1918 roku pochodzącą z kuchni doświadczalnej , znanej firmy , która takie rzeczy produkuje do dzisiaj. Te przepisy też z tej książki pochodzą . Książkę dostałam od