• Informacje na temat:

    dania z porow

Artykuły na temat: dania z porow
  • Należy do rodziny warzyw czosnkowatych, tak jak czosnek i cebula. Ma tak samo dużo jako one cennych właściwości zdrowotnych, ale łagodniejszy i słodszy...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Mintaj w porach

    To propozycja na pyszny i łatwy do zrobienia rodzinny obiad.

  • Pora letnich wyprzedaży

    Zaczynają się letnie wyprzedaże, także w sklepach internetowych oraz za granicą.

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com.

  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com. Książka dostępna w księgarniach Empik na terenie całego kraju oraz na stronie Egmont.pl

  • Ile kalorii spalamy? Zależy od pory dnia...

    Naukowcy z Brigham and Women's Hospital oraz Harvard Medical School w Bostonie dokonali zaskakującego odkrycia. Okazało się, że liczba spalanych przez nas kalorii, nawet w spoczynku, zależy od pory dnia. Na łamach czasopisma "Current Biology" piszą, że późnym popołudniem i wczesnym wieczorem spalamy kalorie przeciętnie 10 proc. szybciej niż rano. Odkrycie potwierdza istotną rolę zegara biologicznego dla naszej przemiany materii, wskazuje dlaczego zmiany czasu snu i posiłków dodają nam...

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    I jak wykorzystać ich dobroczynne właściwości?

  • Pora zrobić coś dla siebie

    Życie toczyło się codziennym rytmem zajęć, pracy, opieki nad dziećmi. Aż przyszedł taki moment, że albo dzieci podrosły i nie wymagały już tak intensywnej opieki, albo potrzeba wykrojenia dla siebie kawałka świata stała się tak silna, że Ewa i Anna znalazły mimo natłoku zajęć czas na własne pasje. Dziś zgodnie mówią, że było warto, a ich życie stało się dzięki temu szczęśliwsze.

Wideo na temat: dania z porow
  • Warzywa nie muszą być tylko nudnymi dodatkami do mięsnych dań. Mogą również tworzyć pełne posiłki. Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: zupa z pora, kukurydzy i krewetek, fasola z warzywami i ananasem oraz czosnkowa ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami.

  • Sałatka grecka, wątróbka z fondue i pita, czyli przez żołądek do serca teściowej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rej przygotował pyszne dania z okazji Dnia Teściowej. Na stole programu pojawiły się takie dania, jak: elegancka sałatka grecka, pita z porem, fetą i jajkiem, wątróbka cielęca z fondue z szalotek oraz jogurt jak milion dolarów.

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie przepis, dowiecie się, co przygotować i jak długo piec faszerowane pieczarki.