• Informacje na temat:

    dania z porow

Artykuły na temat: dania z porow
  • Należy do rodziny warzyw czosnkowatych, tak jak czosnek i cebula. Ma tak samo dużo jako one cennych właściwości zdrowotnych, ale łagodniejszy i słodszy...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Mintaj w porach

    To propozycja na pyszny i łatwy do zrobienia rodzinny obiad.

  • Pora letnich wyprzedaży

    Zaczynają się letnie wyprzedaże, także w sklepach internetowych oraz za granicą.

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    I jak wykorzystać ich dobroczynne właściwości?

  • Pora zrobić coś dla siebie

    Życie toczyło się codziennym rytmem zajęć, pracy, opieki nad dziećmi. Aż przyszedł taki moment, że albo dzieci podrosły i nie wymagały już tak intensywnej opieki, albo potrzeba wykrojenia dla siebie kawałka świata stała się tak silna, że Ewa i Anna znalazły mimo natłoku zajęć czas na własne pasje. Dziś zgodnie mówią, że było warto, a ich życie stało się dzięki temu szczęśliwsze.

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny luksusu rozsmaruj na talerzu trochę kalafiorowej skordalii i udekoruj ravioli startymi truflami.

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    Zetrzyj na tarce 2 surowe czerwone cebule. Odciśnij z nich sok. Wmasuj go w skórę głowy, by w naturalny sposób wzmocnić cebulki i przyspieszyć porost...

  • Maja Bohosiewicz: Do tej pory trzęsą mi się ręce

    Aktorka wraz z rodziną przebywa na wakacjach w Tajlandii. Była świadkiem bicia dzieci przez austriackiego turystę.

Wideo na temat: dania z porow
  • Sałatka grecka, wątróbka z fondue i pita, czyli przez żołądek do serca teściowej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rej przygotował pyszne dania z okazji Dnia Teściowej. Na stole programu pojawiły się takie dania, jak: elegancka sałatka grecka, pita z porem, fetą i jajkiem, wątróbka cielęca z fondue z szalotek oraz jogurt jak milion dolarów.

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie przepis, dowiecie się, co przygotować i jak długo piec faszerowane pieczarki.

  • O czym pamiętać przed wyjazdem w tropiki?

    Tylko połowa turystów wyjeżdżających do krajów tropikalnych trafia do ośrodków medycyny podróży. Mimo że odpowiedni dobór szczepień przez lekarza jest podstawą bezpiecznej egzotycznej wyprawy. Brak obowiązku szczepień w danym kraju nie jest równoznaczny z brakiem ryzyka zachorowania, a to właśnie zalecane szczepionki, a nie obowiązkowe, chronią przed większością groźnych egzotycznych chorób. Ich wybór zależy nie tylko od kraju podróży, lecz także od regionu, pory roku czy stanu zdrowia turysty.