• Informacje na temat:

    dania z jezynami

Artykuły na temat: dania z jezynami
  • Paulina Sykut-Jeżyna bierze udział w maratonie

    Choć jakiś czas temu Paulinę Sykut-Jeżynę podejrzewano o to, że jest w kolejnej ciąży, prezenterka przygotowuje się do... maratonu. Dla Sykut-Jeżyny nie będą to pierwsze tego typu zawody, jednak maratoński dystans pokona po raz pierwszy odkąd została mamą.

  • Sykut-Jeżyna: odkąd mam córkę, jestem jeszcze bardziej empatyczna

    "Serce mi rośnie, kiedy mogę pomagać" - mówi PAP Life Paulina Sykut-Jeżyna. Prezenterka, która jest ambasadorką programu wspierającego Akademię Przyszłości, przyznaje, że odkąd została mamą jest jeszcze bardziej empatyczna, zwłaszcza w stosunku do dzieci.

  • Sykut-Jeżyna: Nigdy się nie rozwiodę

    Nie wyobraża sobie życia z innym mężczyzną, niż ukochany mąż. Do szczęścia brakuje jej tylko jednego.

  • Nie daj się bakteriom

    Drobnoustroje to zupełnie naturalni „mieszkańcy” naszych ciał. Flora bakteryjna zdrowego człowieka waży łącznie nawet do dwóch kilogramów! Jednak istnieją też bakterie, które powodują ciężkie choroby. W podobny sposób zagrażają nam wirusy. Najczęściej nieświadomie sami zapraszamy tych niebezpiecznych gości do naszych organizmów. Jak tego uniknąć?

  • Fiolet na talerzu

    Wystarczy do dania głównego dodać  kilka fioletowych elementów. W ten sposób oszukujemy nasz mózg, bowiem już niewielka kompozycja na talerzu  sprawi, że danie będzie wyglądać obficie.  Fiolet w kuchni Oto lista produktów, która idealnie będzie komponowała się z fioletowym jadłospisem.  Otwierają ją owoce i warzywa: śliwki, jagody, winogrona, buraki, czerwona kapusta.  Naszym oczom wystarczy...

  • Ziołowe mikstury w domu

    W​arto poświęcić teraz trochę czasu na przygotowanie domowych mikstur leczniczych.

  • Lipcowe zbiory ziół

    ​O tej porze lata warto zbierać niektóre zioła. Najlepszy do tego jest suchy, słoneczny dzień przedpołudniem.

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...przepisów to dania bezmięsne. Pod nóż poszło siedem zapomnianych lub sporadycznie wykorzystywanych warzyw: burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur.   Paweł Łukasik(...) "Na wolnym ogniu". W maju 2015 roku nakładem Samo Sedno ukazała się w całości przygotowana i opracowana książka kulinarna "Kipi Kasza".   Przykładowe dania (wybrane z rożnych części książki) to...

  • I Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa rozstrzygnięte!

    .... Wystarczyło przygotować danie główne, które swym smakiem zachwyci jurorów. Ale było też małe utrudnienie - wszystkie dania musiały zawierać produkty obowiązkowe określone w regulaminie: polędwicę wieprzową(...), przesympatyczny Paweł Pochwała, a finałowe dania oceniały dwa zespoły jurorskie - jury profesjonalne i jury gwiazd. Oceniane były m.in. mis en place i techniki kulinarne, a także smak i estetyka podania, czyli...

  • Pyszna i zdrowa dieta jagodowa

    ...dziennie. Podziel tę porcję na 3-4 posiłki. Zaczynaj dzień od owoców z płatkami zbożowymi: zyskasz energię i utrzymasz w równowadze poziom cukru we krwi. Na obiad jadaj dania lekkie i bogate w białko, np...

Wideo na temat: dania z jezynami
  • Przepis na drożdżówki z jogurtem i jeżynami

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)

  • Jogurt w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)

  • Ostatnie smaki lata

    Piotr Kucharski przygotował potrawy, które kojarzą się z latem. W kuchni "Dzień Dobry TVN" pojawiły się dania takie jak: konfitura z jabłek, ananasa i imbiru, fasolka z prażonym na maśle sezamem i wędzonym tofu, sznycle z kurkami i szpinakiem, a także maślane ciasteczka z kremem mascarpone, malinami i jeżynami.