• Informacje na temat:

    dania w jednym garnku

Artykuły na temat: dania w jednym garnku
  • Dwa w jednym

    ...garnku lub w wolnowarze. Dodaj czosnek, seler, tymianek, pieprz oraz 2 l bulionu drobiowego. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny, a po wrzuceniu porów jeszcze 30 minut (lub wszystkie(...) żaroodporne Dwie godziny przed przygotowaniem dania wymieszaj mięso z ziołami, czosnkiem i dwiema łyżkami oleju, odstaw w chłodne miejsce. Po tym czasie w dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju i przesmaż...

  • Dania z patelni

    ..., posiekać. W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać soczewicę oraz listek laurowy. Wlać bulion. Gotować ok. 15 minut, aż soczewica wchłonie płyn. Zdjąć ją z ognia i odstawić do...

  • Dania z dynią

    .... Cebulę, marchewki i ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę. Por drobno pokroić. Chili oczyścić z pestek, posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa, smażyć na dużym płomieniu 1-2 minuty. Zalać winem(...) z soku. Przełożyć do miski, dodać twaróg, ubite jajka, kwaśną śmietanę i razem wymieszać. Wszystkie trzy części ciasta rozwałkować na wielkość blachy. Formę do pieczenia natłuścić. Wylepić jednym...

  • Z jednego garnka

    To świetna propozycja dla tych z nas, którzy nie mają zbyt wielu... naczyń kuchennych. W jednym garnku też ugotujesz pyszny posiłek!

  • Sekrety najlepszej Paelli

    Paella jest jednym z najtrudniejszych dań jakie znam.

  • Garnek z kurczakiem i tortellini

    ...zostawić w całości, resztę posiekać.  5. Potrawę pod koniec duszenia doprawić solą, papryką i curry. Dodać posiekaną bazylię, wymieszać. 6. Posypać startym serem, od razu podawać w garnku, w którym...

  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    .... 200 ml wywaru z gotowania warzyw. 3. W garnku stopić masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć, nie rumieniąc. Wlać oba wywary oraz śmietanę. Stale mieszając, gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić...

  • Kulinarny hit sezonu. Sheet pan dinner

    Sheet pan dinner ma szansę zostać z nami na dłużej. Polacy kochają dania jednogarkowe, a nowa propozycja może nie zmieści się w jednym garnku, ale za to na jednej blaszce już tak. Jak to zrobić? To dziecinnie proste. Wyjmij blachę z piekarnika, ułóż na niej mięso, dodaj ulubione warzywa, przyprawy i polej odrobiną tłuszczu. Piecz, dopóki składniki nie będą miękkie i rumiane. Brzmi banalnie...

  • Potrafią z najprostszego dania uczynić wyjątkowo wykwintną potrawę. Już kilka listków ziół sprawi, że makarony, mięsa czy zupy, a nawet ciasta i desery nabiorą wyrazu i niebywałego aromatu.

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.