• Informacje na temat:

    dania w jednym garnku

Artykuły na temat: dania w jednym garnku
  • Dwa w jednym

    ...garnku lub w wolnowarze. Dodaj czosnek, seler, tymianek, pieprz oraz 2 l bulionu drobiowego. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny, a po wrzuceniu porów jeszcze 30 minut (lub wszystkie(...) żaroodporne Dwie godziny przed przygotowaniem dania wymieszaj mięso z ziołami, czosnkiem i dwiema łyżkami oleju, odstaw w chłodne miejsce. Po tym czasie w dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju i przesmaż...

  • Dania z patelni

    ..., posiekać. W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać soczewicę oraz listek laurowy. Wlać bulion. Gotować ok. 15 minut, aż soczewica wchłonie płyn. Zdjąć ją z ognia i odstawić do...

  • Dania z dynią

    .... Cebulę, marchewki i ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę. Por drobno pokroić. Chili oczyścić z pestek, posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa, smażyć na dużym płomieniu 1-2 minuty. Zalać winem(...) z soku. Przełożyć do miski, dodać twaróg, ubite jajka, kwaśną śmietanę i razem wymieszać. Wszystkie trzy części ciasta rozwałkować na wielkość blachy. Formę do pieczenia natłuścić. Wylepić jednym...

  • Z jednego garnka

    To świetna propozycja dla tych z nas, którzy nie mają zbyt wielu... naczyń kuchennych. W jednym garnku też ugotujesz pyszny posiłek!

  • Pamiętam jedną z takich chwil, kiedy poczułam się w Niemczech naprawdę obco.

  • Jeden za wszystkich

    .... W ten sposób propagowano ideę taniej i zdrowej diety. Co najczęściej gotowano wtedy w jednym garnku? Zupę z groszku ze szpekiem... Ale na szczęście w poetyce piatto unico mieści się także węgierski(...) wyczekiwałam tego dania: boczek wędzony gotowany z parówkami, ziemniakami i kapustą. Plus zestaw sosów, od najostrzejszych jak chrzan czy angielska musztarda do łagodnych i słodkich jak purée z renet...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    Paella jest jednym z najtrudniejszych dań jakie znam.

  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    .... 200 ml wywaru z gotowania warzyw. 3. W garnku stopić masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć, nie rumieniąc. Wlać oba wywary oraz śmietanę. Stale mieszając, gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić...

  • Potrafią z najprostszego dania uczynić wyjątkowo wykwintną potrawę. Już kilka listków ziół sprawi, że makarony, mięsa czy zupy, a nawet ciasta i desery nabiorą wyrazu i niebywałego aromatu.

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.