• Informacje na temat:

    dania jednogarnkowe z miesem

Artykuły na temat: dania jednogarnkowe z miesem
  • Dlaczego warto robić potrawy jednogarnkowe?

    Dania jednogarnkowe są sycące, pożywne i łatwo się je przyrządza. I nie ma po nich dużo zmywania. Są też zdrowe!

  • Kanadyjski gulasz z indykiem

    Danie jednogarnkowe.

  • Polędwiczki w pachnącym sosie

    Danie jednogarnkowe.

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    ...podawać na stół w naczyniu, w którym się gotowała, czy dusiła. Wtedy każdy nabierze sobie smakowitego dania, ile będzie chciał. A co zostanie, na ogół znakomicie nadaje się do odgrzania.

  • Soczewica. Co warto o niej wiedzieć?

    .... Tworzy udane duety z miętą, oregano, kolendrą, tymiankiem czy majerankiem. W daniach warzywnych dobrze łączyć ją pomidorami, cukinią, zielonym groszkiem, marchewką, brokułem, pieczarkami, dynią...

  • Katarzyna Bosacka: Jem modnie

    Badacze przyszłości twierdzą, że za kilkadziesiąt lat będziemy jeść dania wyłącznie ze specjalnie wyhodowanych roślin bogatych we wszystkie składniki odżywcze.

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    .... Przepełniona lodówka, niezjedzony obiad, pozostałe po ostatnim gotowaniu kawałki warzyw - już teraz wiesz co z nimi zrobić! Z całego serca zachęcamy: serwuj dania jednogarnkowe! Zawijaj gołąbki...