• Informacje na temat:

    dania chinskie na ostro

Artykuły na temat: dania chinskie na ostro
  • Jak świat długi i szeroki, kolendrę rozsławiły kuchnie azjatycka i meksykańska. Poznaj jej walory smakowe, bo w magiczny wręcz sposób odmienia najprostsze dania. Wspomina się o niej w Biblii(...) temperatura znacznie obniża walory smakowe tego zioła i powoduje jego ciemnienie. Przyprawiaj nim więc dania tuż przed podaniem na stół.

  • Na świecie uprawia się ponad 1000 jego odmian. Do Polski dociera ich zaledwie kilka. Jest owocem uniwersalnym i zaskakuje wieloma kulinarnymi wcieleniami.

  • Wielki chiński horoskop na rok 2014

    ...zamiast polegać na swoim sprycie, skoncentruje się na konkretnych zadaniach. Wszystko, co uda mu się osiągnąć w roku Konia, zawdzięczać będzie pracy, nie zaś korzystnym zbiegom okoliczności i życzliwym ludziom. Praca Już od początku lutego Szczur musi zabrać się ostro do roboty. Nie dla niego wolny rozruch i błogie lenistwo. Oprócz wypełniania swoich obowiązków, niech zadba o relacje ze...

  • Horoskop chiński na rok Wodnego Węża

    ...relacjach z kopytnymi przedstawicielami chińskiego zodiaku i często działa na ich niekorzyść, dlatego w kwestiach uczuciowych musisz zachować szczególną ostrożność. Ani znak Węża, ani żywioł wody nie...

  • Ostro i po turecku

    ...do oglądania zdjęć pod palmą i na plaży. Gotowanie w gronie znajomych to doskonała zabawa, szczególnie gdy każdy przyniesie własną propozycję kulinarną. Ucztujmy więc jak polska tradycja nakazuje(...) zupełnie inna historia niż nasze mrożonki z hipermarketu. Opowieści o Norwegi szybko zmieniają się we wspomnienia kulinarne i już lepszej rekomendacji tego zimnego kraju nie potrzeba. Magda na ostro...

  • Dania z drobiu dla liczących kalorie

    Wiosną nabieramy chęci, by zadbać o linię. Wypróbujmy te lekkie a sycące drobiowe przysmaki.

  • Bazylia tajska. Ostrzejsza od zwykłej. W smaku ma nuty anyżu, lukrecji oraz mięty. – Najczęściej używana jest do szybko smażonych dań z woka, tzw. stir-fry, i sałatek, np. z kurczakiem na ostro. Pasuje też do zielonego curry oraz jako dodatek do drinków – mówi Filip Kosiń. Trawa cytrynowa. Smakuje jak cytryna, jednak nie jest tak kwaśna. Do gotowania używa się białych części łodyg. Tworzy zgrany...

  • Przepisy na dania kuchni azjatyckiej często wykorzystują chili. Pamiętajmy, że potrawa z dodatkiem chili staje się tym ostrzejsza, im dłużej ją gotujemy. Krótko smażona, będzie bardziej aromatyczna i mniej ostra.

  • .... Podawaj je z warzywami gotowanymi na parze lub z sałatką. Ze szczyptą Orientu Jeśli lubisz orientalne dania, spróbuj uzyskać smak Dalekiego Wschodu. Pomocny będzie anyż oraz pasta z bobu i chili(...) koniec dodajemy łyżkę ostrego gulaszu. W wersji na słodko Anyż wspaniale smakuje w daniach na słodko, ale można też dodać go do chleba. Chlebek robimy tradycyjnie, mieszając mąkę chlebową...

  • Dymka z twarożkiem Dymka to młoda żółta cebula. W smaku mniej ostra, choć wyrazisty jest szczypior. Dobrze komponuje się z twarożkiem i jajkami na twardo....