• Informacje na temat:

    czerwone mieso

Artykuły na temat: czerwone mieso
  • Gdzie te czerwone

    ..., które wiąże tlen z płuc i dostarcza go do wszystkich tkanek. W każdej krwince czerwonej jest około 280 mln cząsteczek hemoglobiny. Obliczono, że gdyby jej nie było, to aby zaopatrzyć wszystkie tkanki(...). surówkę z kiszonej kapusty i wypić szklankę soku z pomarańczy lub wody z cytryną.  Wiedzą oni również, że aby organizm miał szansę wytworzyć nowe czerwone krwinki, oprócz żelaza potrzebuje jeszcze kwasu...

  • Czerwone wino zmiękczy mięso

    Gdy zostanie po przyjęciu trochę wina, nie wylewaj go! Przelej resztki do jednej butelki i trzymaj w lodówce. Gdy będziesz miała zamiar dusić, piec lub...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mięso, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty oraz...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mię- so, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mię- so, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty...

  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory zdrowotne, jest spożywana na całym świecie.

  • Sajgonki z mięsem

    .... Następie wyjmij i równo rozłóż na desce do krojenia mięsa. Na środku każdego placka połóż trochę kapusty, parę kawałków czerwonej cebuli, kiełków bambusowych i około 4 łyżek mięsa. Krawędzie placka...

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek...

  • Polska "miss mundialu" w kontrowersyjnym stroju

    Kiedy okazało się, że dzięki „występom” na dużych turniejach piłkarskich można zrobić karierę, nie brakuje chętnych do tytułu „miss mundialu” czy „miss euro”.

Zdjęcia na temat: czerwone mieso
Wideo na temat: czerwone mieso
Dyskusje na temat: czerwone mieso
  • Re: Co z ananasa?

    salatka zkurczaka z ananasem: pieczony kurczak( nie musi byc tylko piers ,czerwone mieso jest w salatce bardzo smaczne.)pokroic w kostke ( 1,5 cm- 2 cm),ananas pokroic, suszone cranberry, uprazone orzechy wloskie troche majonezu zeby to skleic . doprawic grubo mielonym pieprzem.

  • Re: I co z tym mięsem?

    TO JEST TAK JAK ZE SREDNIA KRAJOWA WIEKSZOSC POLAKOW NIEWIDZIALA TAKIEJ PENSJI NA OCZY CZERWONE MIESO JEST DROGIE MOZE ZDROWE ALE ZNOWU NIE TAKIE SMACZNE CZASEM ZJEM

  • Re: pasztet

    sie boi ich uzywac. zauwaz jedno, ze mieso swieze, nie bede wnikal w antybiotyki, proteiny itd, jest rozowe lub czerwone, biale tez z kurczaka i ryb, kazde mieso mrozone jest sine.... przy tym suche(...)myszko nie mam nic przeciwko smakowi itd. Poprostu nie rozumiem ludzi, ktorzy mroza mieso, dostepne caly rok na okraglo, to tylko moja rada, dwa mrozenie pozbywa wartosci odzywczych i smaku, o ile

  • Re: Jakie ryby wybierać

    "Im bardziej pomarańczowy łosoś, tym mniej zdrowy." - Bzdura, alaskanski sockeye salmon ma mieso prawie czerwone. Losos pacyficzny ma mieso pomaranczowe ze wzgledu na rodzaj pokarmu, ktorym sie zywi. Dla lososia hodowlanego szykuje sie karme z barwnikami. Nie kolor jest wazny tylko miejsce pochodzenia ryby.

  • Re: sarnina

    mieso pozostaje soczyste. Pozniej wystarczy dziczyznę zabejcować, (wytrawne czerwone wino,włoszczyzna, ziarna jałowca, rozmaryn, listek laurowy, kolendra) na 24 h i do gara. Czasem do bejcy tesciowa uzywa

  • Re: Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    https://www.youtube.com/watch?v=s12SliaHRfs http://zdrowie.dziennik.pl/nowotwory/artykuly/400729,czerwone-mieso-wywoluje-raka-naukowcy-wiedza-dlaczego.html

  • Re: Jaka dieta dla przyszłej mamy?

    tunczyka ktory zyje dosc dlugo i zatrzymuje w sobie metale ciezkie, owoce i warzywa w kazdej postaci, jak najbardziej czerwone mieso

  • Re: Obniż poziom swojego cholesterolu

    Jajka tak ale te z wolnego wybiegu tak zeby kurki sobie same uzupelnily mineraly i inne skladniki. Wino czerwone jest dobre jak sie je mieso albo sery. Ale nie za duzo. Podobno dobra jest slonina ale swini karmionej naturalnym pokarmem z chwastami jak komosa.

  • Re: Ukryta chemia w jedzeniu

    Powinno zawsze jesc sie to co sezonowe. W lecie truskawki w zimie pomarancze, nie na odwort. tak dla przykladu. Duza ilosc antyoksydanwo czyli maliny, borowki, pomidory, szpinak brokuly, papryka winogrona ciemne, wino czerwone, badz (tabletki resveratrolu). Mieso biale, kurczak indyk( ( duza zawartosc protein0, watrobla duzo zelaza i czasem, tylko czasem czerwone meiso.Ryby tylko morskie, makrela

  • Re: Gulaszowa węgierska

    Do prawdziwej zupy gulaszowej nie daje sie boczku,tylko mieso,pokrojone w drobna kosteczke miesa wolowe.Poza tym w tym przepisie brakuje mielonego kminku,tory jest bardzo wazny ,liscia laurowego i zoltej paparyki.Zamiast ziemniakow ,mozna dodac grzyby(np.pieczarki).No i zbyt duzo tymianku,a wino powinno byc czerwone.