• Informacje na temat:

    czerwone mieso

Artykuły na temat: czerwone mieso
  • Czerwone wino zmiękczy mięso

    Gdy zostanie po przyjęciu trochę wina, nie wylewaj go! Przelej resztki do jednej butelki i trzymaj w lodówce. Gdy będziesz miała zamiar dusić, piec lub...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mię- so, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mię- so, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty...

  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • To symbol kuchni meksykańskiej, ale ze względu na walory zdrowotne, jest spożywana na całym świecie.

  • Sajgonki z mięsem

    .... Następie wyjmij i równo rozłóż na desce do krojenia mięsa. Na środku każdego placka połóż trochę kapusty, parę kawałków czerwonej cebuli, kiełków bambusowych i około 4 łyżek mięsa. Krawędzie placka...

  • Witaminowa bomba idealna do mięs

    Aromatyczna czerwona kapusta - wypróbowany dodatek do świątecznych dań.

  • Unikasz mięsa? Uważaj na zęby!

    Co ma wegetarianizm do zębów? Więcej, niż myślimy. Naukowcy twierdzą, że aminokwas występujący m.in. naturalnie w mięsie może zmniejszać odkładanie się płytki nazębnej i w ten sposób przeciwdziałać chorobom dziąseł.

  • Uważaj na mięso!

    ...czerwone. Nie oznacza to jednak, że w ogóle powinniśmy przestać je spożywać. Nadmierne spożycie wędlin, czerwonego mięsa i przetworzonych produktów może przyczynić się do poważnych problemów ze zdrowiem. Jednak wyniki raportu Światowej Organizacji Zdrowia nie wskazują jednoznacznie, że spożycie czerwonego mięsa spowoduje rozwój choroby nowotworowej np. raka jelita grubego. Nie należy więc nadmiernie...

  • Szybki paprykarz z mięsem

    ...z surówkami, np. z kiszonej czerwonej kapusty albo z pora. Zobacz także:

Zdjęcia na temat: czerwone mieso
Wideo na temat: czerwone mieso
Dyskusje na temat: czerwone mieso
  • Re: Co z ananasa?

    salatka zkurczaka z ananasem: pieczony kurczak( nie musi byc tylko piers ,czerwone mieso jest w salatce bardzo smaczne.)pokroic w kostke ( 1,5 cm- 2 cm),ananas pokroic, suszone cranberry, uprazone orzechy wloskie troche majonezu zeby to skleic . doprawic grubo mielonym pieprzem.

  • Re: I co z tym mięsem?

    TO JEST TAK JAK ZE SREDNIA KRAJOWA WIEKSZOSC POLAKOW NIEWIDZIALA TAKIEJ PENSJI NA OCZY CZERWONE MIESO JEST DROGIE MOZE ZDROWE ALE ZNOWU NIE TAKIE SMACZNE CZASEM ZJEM

  • Re: pasztet

    sie boi ich uzywac. zauwaz jedno, ze mieso swieze, nie bede wnikal w antybiotyki, proteiny itd, jest rozowe lub czerwone, biale tez z kurczaka i ryb, kazde mieso mrozone jest sine.... przy tym suche(...)myszko nie mam nic przeciwko smakowi itd. Poprostu nie rozumiem ludzi, ktorzy mroza mieso, dostepne caly rok na okraglo, to tylko moja rada, dwa mrozenie pozbywa wartosci odzywczych i smaku, o ile

  • Re: Gulaszowa węgierska

    Do prawdziwej zupy gulaszowej nie daje sie boczku,tylko mieso,pokrojone w drobna kosteczke miesa wolowe.Poza tym w tym przepisie brakuje mielonego kminku,tory jest bardzo wazny ,liscia laurowego i zoltej paparyki.Zamiast ziemniakow ,mozna dodac grzyby(np.pieczarki).No i zbyt duzo tymianku,a wino powinno byc czerwone.

  • Re: sarnina

    mieso pozostaje soczyste. Pozniej wystarczy dziczyznę zabejcować, (wytrawne czerwone wino,włoszczyzna, ziarna jałowca, rozmaryn, listek laurowy, kolendra) na 24 h i do gara. Czasem do bejcy tesciowa uzywa

  • Re: Musi podreperować zdrowie

    CZERWONE MIESO I MIGOTANIE PRZEDSIONKOW? DZIWNE POLACZENIE. LEKARZYNY NIE ZNAJA SIE W OGOLE.ZRESZTA FACET MA 65LAT A NIE 30....

  • Re: Jaka dieta dla przyszłej mamy?

    tunczyka ktory zyje dosc dlugo i zatrzymuje w sobie metale ciezkie, owoce i warzywa w kazdej postaci, jak najbardziej czerwone mieso

  • Re: Gdy wypadają włosy

    Ja tez mialam problem z ferrytyna i hemoglobina -skutek wpadanie wlosow . 3 miesieczna kuracja zelazem plus zdrowa dieta ( 1 w tygodniu czerwone mieso! ) i wszystko wraca do normy . Trzeba madrze podejsc do tematu pod opieka dobrego lekarza . To problem wielu kobiet anemia itp

  • Re: Ukryta chemia w jedzeniu

    Powinno zawsze jesc sie to co sezonowe. W lecie truskawki w zimie pomarancze, nie na odwort. tak dla przykladu. Duza ilosc antyoksydanwo czyli maliny, borowki, pomidory, szpinak brokuly, papryka winogrona ciemne, wino czerwone, badz (tabletki resveratrolu). Mieso biale, kurczak indyk( ( duza zawartosc protein0, watrobla duzo zelaza i czasem, tylko czasem czerwone meiso.Ryby tylko morskie, makrela

  • Re: Menu na obniżenie cholesterolu

    najlepszy. Jem zwykłe masło ok. 80% - 82%, żadnych margaryn, właśnie smalec (do pieczenia), oliwę z oliwek owszem, sery żółte, mieso czerwone, wątróbka, warzywa i owoce, migdały, orzechy włoskie