• Informacje na temat:

    czekolada z zurawina

Artykuły na temat: czekolada z zurawina
  • Domowa czekolada z orzechami i żurawiną wg Konrada Gacy

    Zbilansowana dieta to też desery, pod warunkiem, że będą przyrządzone własnoręcznie i w wersji fit. Na przepisy, które przygotowałem, możemy sobie pozwolić bez wyrzutów sumienia.

  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą

    Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i jajkami na gładki krem. Gorzką i mleczną czekoladę pokrój w drobne kawałki. Owoce suszonej żurawiny opłucz i odsącz....

  • Pyszne mięso na słodko

    ...przelej do rondla, włóż do niego usmażonego królika razem z szalotkami i duś do miękkości mięsa. Następnie pozostały wywar połącz ze startą czekoladą i podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Sos...

  • Piernik marchewkowy z polewą serową

    Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka porządnie ubij. Dodaj do nich połowę cukru i w dalszym ciągu ubijaj,  powstanie sztywna piana.  Żółtka...

  • Waniliowy placek owocowy

    Ciasto możesz ozdobić lukrem cytrynowym.

  • Tego o płatkach nie wiedziałaś

    Płatki zwykłe owsiane produkuje się z całego obłuszczonego ziarna, a górskie - z krojonego lub łamanego. Płatki błyskawiczne są najcieńsze i najdrobniejsze.

  • Herla Luxury Body

    Skóra zimą potrzebuje pomocy w pozbywaniu się martwych komórek. W tej kwestii doskonale sprawdzą się mechaniczne peelingi, które pomogą ją zregenerować i odżywić, a także będą wsparciem w walce z cellulitem, rozstępami i drobnymi przebarwieniami.

  • Płatki zbożowe Lubella

    Lubella prezentuje linię innowacyjnych płatków zbożowych.

  • Trzy pomocne rady na… problemy z nietrzymaniem moczu

    ...go do oddawania moczu. Są to m.in.: cytrusy (także pod postacią soków), żurawina, pomidory, kiełbasa typu pepperoni, kawa i herbata, napoje gazowane (zwłaszcza słodzone aspartanem) oraz czekolada...

  • Wcale nie musi bazować na menu z paluszkami słonymi w roli głównej, jak w pamiętnej scenie z filmu „Kogel mogel”. Oto, co możesz wyczarować last minute, jeśli pomogą ci bliscy. • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego • musztarda • kilka plasterków boczku wędzonego lub kindziuka • szczypiorek do dekoracji Ciasto rozmroź i rozwiń. Każdy płat posmaruj musztardą ok. 2 cm od brzegów, żeby można było je skleić. Na warstwę musztardy wyłóż plastry boczku lub kindziuka (cienkie plasterki...