• Informacje na temat:

    czekolada po meksykansku

Artykuły na temat: czekolada po meksykansku
  • 12 kwietnia - Dzień Czekolady

    Czekolada ma wiele zalet, o czym nie wszyscy wiedzą. W czekoladzie znajdziemy wiele witamin, m.in. witaminy A, B1, B2, B3, E i PP. Ze względu na zawartość kofeiny działa pobudzająco, wzmaga(...) czekolada jest kaloryczna - zatem szybko daje nam uczucie sytości, co w niektórych sytuacjach jest bardzo ważne. Dobrze jest mieć ją w plecaku np. podczas górskich wycieczek. Oczywiście...

  • Gorąca czekolada: Blisko nieba i ziemi

    ...tyle modny, że wywołał teologiczną dyskusję, czy napicie się czekolady przerywa post, czy nie?  We Francji czekolada odnosi sukces podczas panowania Ludwika XIV, zwłaszcza po jego ślubie(...) Nowym Świecie 64. "Czekolada jako pożywka dla nerwów pobudza inteligencję i wzmaga wrażliwość" - pisał Artusi. Skoro tak, to jak nie pić? Zobacz także:

  • W sobotę cały świat powinien "bezkarnie" zajadać się czekoladą...

    Mleczna, biała, gorzka, z bakaliami albo nadziewana. Czekolada, bo o niej mowa, to nie tylko jeden z ulubionych słodkich przysmaków dzieci, ale też "pocieszycielka" i "uzależnienie" wielu dorosłych. W sobotę przypada Światowy Dzień Czekolady.

  • Łyk czekolady

    ...czekoladowy można przygotować samodzielnie: 100 ml wody gotujemy z 100 g cukru na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodajemy 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady i mieszamy, aż czekolada się rozpuści(...) brandy, 20 g masła. Ze śmietany odlewamy 100 ml. Resztę doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną mleczną i gorzką czekoladę oraz nugat. Mieszamy, aż czekolada i nugat się...

  • Fiesta Mexicana

    Kuchnia meksykańska jest wyrazista i aromatyczna. Zapraszamy w pyszną kulinarna podróż.

  • Katarzyna Burzyńska: Mama mówi, że jem jak chłop

    W cyklu "Czerwony dywan" przeprowadza wywiady z celebrytami. Tym razem to ona została przypytana. Katarzyna Burzyńska - uwielbia bezę, jest uzależniona od czekolady i robi świetne chili con carne. "Mama mówi, że jem jak chłop" - zdradza prezenterka.

  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Katarzyna Bosacka: Jem modnie

    Badacze przyszłości twierdzą, że za kilkadziesiąt lat będziemy jeść dania wyłącznie ze specjalnie wyhodowanych roślin bogatych we wszystkie składniki odżywcze.

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    Dzięki naszym łatwym trikom nie będziesz miała ochoty na przegryzki, które są wrogiem numer 1 szczupłej sylwetki. Unikniesz więc skoków wagi!

  • Kuchnia polska to jest to! Od kilku lat odkrywamy ją na nowo, szukamy niecodziennych smaków i potrafimy je docenić. Coraz więcej Polaków zamiast zwyczajnego schabowego woli widzieć na talerzu gęś czy dziczyznę, woli jeść mniej, a wykwintniej, zaskakująco i interesująco, ale nadal po polsku.