• Informacje na temat:

    cukinia faszerowana

Artykuły na temat: cukinia faszerowana
Wideo na temat: cukinia faszerowana
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan jest coraz popularniejszy w Polsce - i dobrze! To przepięknie wyglądające warzywo jest niezwykle zdrowe i z powodzeniem może zastępować choćby cukinię, której pełno w naszym menu! Bakłażan świetnie smakuje grillowany czy pieczony, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że kapitalnie nadaje się do przyrządzania go w wersji faszerowanej. Mamy dla was prostą propozycję na bakłażana faszerowanego - w kilka chwil przygotujecie przepyszne danie, które posmakuje wszystkim!

  • Kuchnia Mikołaja Reya i cukinia w roli głównej

    Mikołaj Rey w kuchni programu "Dzień dobry TVN" przygotował pyszne i proste leczo z dużą ilością warzyw oraz faszerowane cukinie. A jak zrobić prawdziwe ratatouille?

Dyskusje na temat: cukinia faszerowana
  • Re: faszerowane jarzyny.

    Najpyszniejsze - faszerowana cukinia i kalarepki, choć te drugie nieco kłopotliwe. Poza tym faszerowane pomidory. Mniam. Natomiast paprykę robiłam kilka razy i, niestety, choć farsz był smaczny, to sama papryka nieco gorzkawa. Czy jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam.

  • Re: Faszerowana cukinia

    W przepisie użyte są okrągłe cukinie, więc odcinamy kapelusz, czyli górę cukinii - jak pomidora np. Na obrazku są podłużne cukinie i je po prostu tniemy w pół.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Właśnie teraz mam piękne cukinie w ogródku ,ale żadna nie nosi kapelusza i jaka stara jestem nie widziałam cukinii w kapeluszu.Może coś przeoczyłam???

  • Re: Faszerowana cukinia

    Na zdjęciu są faszerowane podłużne cukinie, a w przepisie mowa jest o okrągłych. W okrągłych już łatwiej sobie kapelusz wyobrazić, to zapewne ta część co się odkraja z ogonkiem , jak się cukinie wypatroszy i zapełni ponownie to się tym "kapeluszem" przykrywa by wyglądało efektowniej. Jak nie widzieliście okrągłej cukini to polecam google. Proporcjami podobna do papryki.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Dokładnie, to o czym pisze nie kumaty autor to raczej patisony nie cukinie a na foto wyraźnie widać cukinie które do tej zapiekanki nadają się idealnie.

  • Re: Faszerowana cukinia

    Co innego na zdjęciu (podłużne cukinie), co innego w przepisie (okrągłe, którym należy odciąć górną część, czyli ten nieszczęsny kapelusz, choć jak dla mnie to bardziej wygląda na beret z antenką). Nie ma w przepisie ani słowa o widocznych na cukinii pomidorach i papryce, za to kuskusu na fotce nie uświadczysz - wtopił się w farsz. Wkurzają mnie tacy internetowi oszuści, którzy nie zrobią zdjęcia swojej potrawy, tylko kradną z internetu - widocznie danie nie nadawało się ani do zdjęcia, ani...

  • Re: Faszerowana cukinia

    To osoba która podał ten przepis jest nieqmata..

  • Re: Faszerowana cukinia

    Moze mi ktos wytłumaczyc jakie to kapelusze . w jakim celu sie nimi przykrywa te połowki cukini ,bo tak wynika z przepisu i w koncu po co przykrywac tymi ''kapeluszami'' jak i tak w celu nieprzesuszenia farszu nalezy posypac serem ..? Chyba jestem nieqmata..??!

  • Re: Faszerowana cukinia

    danie ma stary rodowód. W latach 80 używano zamiast kuskus kaszy jęczmiennej bądź ryżu. Też dobre. Upiekłam danie, jak z obrazka - syn 7 lat zjadł - pytam smakowało? Mama, nadzienie dobre ale ta łupina nie bardzo... :D

  • Re: Cukinia faszerowana

    Pies jak by to zjadł to by się wściekł .