• Informacje na temat:

    crostini

Artykuły na temat: crostini
  • Crostini z tuńczykiem

    Pyszna przekąska w kilka minut.

  • Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą

    Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą.

  • Nowy zdrowy rok

    ...różowy. 4. Podawaj z kawałkami bagietki i dipem przygotowanym z jogurtu i harissy. Crostini z ucieraną ricottą i pieczoną dynią Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 10

  • Potrawy wloskie czyli menu weselne

    ...pomidorkami pokrojonymi na cwiatreczki i posypane rukola. 2. Crostini e voule vant Crostini to byla po prostu grzanka w ktorej przewazal nad innymi skladnikami smak swiezej oliwy z oliwek i ostra...

  • ...... zjedz i potem opowiedz.         Ja podparlam sie kuchnia z Toskanii i skomponowalam Ci menu charakterystyczne dla tego regionu ... a wiec ... na przystawke ( antipasto ) crostini di...

Wideo na temat: crostini
  • Crostini z tuńczykiem

    Doskonała przekąska.

  • Cristina Catese to nauczycielka gotowania, która podczas podróży po Toskanii zdradziła, jak zrobić sałatkę panzanellę. W kuchni programu przygotowała dania takie, jak: cantucci - włoskie ciasteczka z migdałami, pici all'etrusca - toskańską pastę oraz crostini rossi alla chiantigiana - czerwone grzanki z Chianti.

  • Włoskie antipasti, czyli przekąski dobre nie tylko na lato

    Crostini, caponata, minisałatka caprese i zupa szparagowa to dania, które zaserwował w "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz podjął wyzwanie przygotowania włoskich przekąsek, czyli popularnych antipasti. Dlaczego kuchnia słonecznej Italii jest taka atrakcyjna? - Prostota, dobre składniki i oliwa - wyjaśnił w trzech słowach Kucharski. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

Dyskusje na temat: crostini
  • Re: Crostini z tuńczykiem

    Pieknie ktos kroi

  • Re: Akcja kolacja

    oj tam oj tam -crostini z pastą grzybow na papierowej torebce -tez im letko nie jest ;)no ni ma trufli tylko pieczarki ;)

  • Re: Akcja kolacja

    Menu powinno byc proste-pisze autorka a następnie podaje przykład:"1) półmisek włoskich wędlin i polskich serów, 2) crostini (małe grzanki) z pastą z kurzych wątróbek i prawdziwków, 3) sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego, 4) cykoria pieczona z bryndzą i ziarnami słonecznika, 5) sałatka z zielonej soczewicy z granatem, 6) gravlax (czyli surowy łosoś marynowany w soli, cukrze i ziołach) z sosem