• Informacje na temat:

    cordon bleu

Artykuły na temat: cordon bleu
  • Cordon bleu (kotlet szwajcarski)

    Przygotowanie: Mięso przykryj folią spożywczą, rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż plaster szynki oraz sera żółtego....

  • Cordon bleu z ziemniakami puree i pomidorkami

    Zawsze się sprawdza!

  • "Kulisy Kulinarnej Akademii"

    Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie.

  • Damian Kordas wyjeżdża za granicę

    Młody kucharz powiedział, że chce się dalej kształcić i zamierza w tym celu jechać za granicę. - W Polsce nie mamy takiej szkoły kulinarnej, która kształciłaby dorosłych - przyznał. - Są bardzo prestiżowe szkoły w Paryżu Le Cordon Bleu, w Londynie, a w ogóle moim marzeniem jest skończenie Culinary Institute of America ("CIA") w Nowym Jorku - dodał. Źródło:przeAmbitni.pl Dostawca...

  • Jan Kuroń z żoną na pokazie mody

    .... w prestiżowej szkole Le Cordon Bleu w Londynie. Ostatnio natomiast Janka mieli okazję bliżej poznać widzowie stacji TVN. Kucharz wziął bowiem udział w programie rozrywkowym "Agent - Gwiazdy". Razem z innymi...

  • Damian Kordas „Superfood”

    ...przeszkadza mu to w jego kulinarnej pasji. Jego celem jest ukończenie Le Cordon Bleu w Paryżu i odbycie stażu u Gordona Ramseya, bo potem będzie już mógł otworzyć swoją restaurację. Dzięki jego...

  • Ananasowa przekąska w tajskim stylu

    Network. Kanał Polsat Food Network prezentuje szereg inspiracji kulinarnych z różnych stron świat. W ramówce listopadowej znajdziesz program "Marion w Tajlandii". Chef Cordon Bleu, Marion Grasby...

  • Gotuj i pomagaj!

    Wydawnictwo jest zbiorem autorskich przepisów, które z pewnością przypadną do gustu zarówno amatorom sztuki kulinarnej, jak i profesjonalnym kucharzom. Zupa krem z marchewki z marynowanym imbirem, sałatka z krewetek czy cordon bleu z ziemniakami puree i pomidorkami, to tylko niektóre z przepisów, jakie czytelnikom zaproponowali współautorzy książki. Znajdziemy w niej także ciekawe pomysły na...

  • Tanie i szybkie dania

    Anna Starmach, jurorka MasterChefa i absolwentka prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, udowadnia, że szybko i tanio można wyczarować wspaniałe potrawy. I mało tego, nie trzeba być mistrzem kuchni, by tego dokonać. W książce znajdziecie 70 przepisów na potrawy, które wywołają niezapomniane wrażenie na wszystkich, którzy je spróbują. W Niezbędniku odnajdziecie dodatkowo 16

  • Empik zaprasza na spotkanie z Anną Starmach

    Anna Starmach jest absolwentką prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu. W swoich książkach i programie telewizyjnym pokazuje jak tanio i szybko wyczarować kulinarne arcydzieła, nie będąc mistrzem kuchni. W jej dotąd wydanych książkach kucharskich znajdziemy przepisy na dania, które można przyrządzić w czasie nie przekraczającym 25 minut oraz budżecie nie większym niż 25 złotych...

Dyskusje na temat: cordon bleu