• Informacje na temat:

    co jeść aby się nie starzec

Artykuły na temat: co jeść aby się nie starzec
  • Dlaczego warto jeść kalafiory?

    ...​Kalafiory nie bez powodu nazwane są warzywami młodości. Zawierają cenne związki, które chronią nas przed nowotworami, a także odmładzają. Ponadto, są niskokaloryczne, a także bogate w witaminy i minerały. Nic, tylko jeść!

  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    Pod ich grubą skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Banany leczą wrzody żołądka i łagodzą stres.

  • 10 powodów, by jeść kaszę

    Pod względem wartości odżywczych przewyższają makaron, ryż, ziemniaki, dlatego warto po nie sięgać.

  • 10 powodów, by jeść kasze

    Pod względem wartości odżywczych przewyższają makaron, ryż, ziemniaki, dlatego warto po nie sięgać.

  • Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

    Niezależnie od gatunku przedłuża młodość, działa przeciwdepresyjnie i wspiera zdrowie dojrzałych kobiet.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pokrzywę

    ...kwitnieniem (czyli w kwietniu i maju). Jeśli nie zdążysz, zbieraj cztery górne rzędy ze starszych łodyg. Jedz listki w surówkach, sałatkach i mroź na zapas. Uwaga! Aby usunąć parzące włoski z listków(...) dzięki aminokwasowi - tyrozynie. Badania wykazały, że hamuje ona działanie enzymów, które wywołują stan zapalny objawiający się np. dokuczliwym katarem alergicznym. Zapobiega miażdżycy, bo...

  • Co jeść, żeby nie zachorować na raka?

    Codziennie na raka umiera średnio 274 Polaków. Czy odpowiednie odżywianie może uchronić przed "plagą XXI wieku"? Picie zielonej herbaty wpływa na zahamowanie rozwoju komórek nowotworowych, a jedzenie kapusty zmniejsza ryzyko zachorowania na raka piersi. Dowiedz się, co włączyć do swojego menu, a czego unikać.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych...

  • Lubisz słodycze? Możesz je jeść i chudnąć!

    Czekolada, lody, ciasta i ciasteczka - te produkty nie bez przyczyny są uważane za głównych wrogów szczupłej sylwetki. Czy możliwe jest, aby z nich nie rezygnować, a jednocześnie chudnąć? Najnowsze badania mówią, że tak.

  • Jak odzwyczaić się od cukru?

    Nie ma lepszej metody na odzwyczajenie się od cukru, niż wyeliminowanie go z menu, przekonuje dietetyk Elissa Goodman. Generalne porządki w swojej diecie ekspert radzi rozpocząć od wykluczenia z niej żywności przetworzonej.