• Informacje na temat:

    ciasto z kalafiorem

Artykuły na temat: ciasto z kalafiorem
  • Sześć powodów, dla których warto jeść kalafior

    Ten krewniak kapusty chroni nasz organizm przed szkodliwym wpływem zatrutego środowiska i wspomaga dobry sen. Wielu osobom przeszkadza jego zapach, ale i na to znajdzie się sposób!

  • Księga smaków: Brokuły

    Spokrewnione z kalafiorem należą do rodziny roślin kapustnych, które słyną ze swych fantastycznych wartości odżywczych. To istny koktajl witaminowo-minerałowy!

  • Kwiaty na talerzu

    ​Bukiet na stole? Tak, ale tym razem nie w wazonie, lecz na talerzu. Kwiaty jemy na co dzień: kalafior, brokuł, karczoch to przecież kwiaty. A jadalne są także: bratki, stokrotki, nasturcje, cukinie, kwiaty lawendy, a nawet róże.

  • Aby dłużej cieszyć się świeżym ciastem, do miejsca, w którym odkroiłaś jego kawałek, przyłóż grubą kromkę chleba. Przymocuj ją wykałaczkami – ochroni ciasto przed wyschnięciem.

  • Jak jeść kwiaty?  Bez obaw i z apetytem!

    ...postaci dodać do sałatek lub oprószyć nimi ciasto lub deser. Mniszek lekarski, a zwłaszcza jego młode i niewielkie żółte kwiatowe płatki, zachwyci nas swoim delikatnym miodowym smakiem. Do potraw można...

  • Bukiet jarzyn

    ...piwo. Dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za rzadkie - dodaj odrobinę mąki, jeśli za gęste - dolej nieco więcej piwa. 4. W dużym rondlu...

  • Przegrzebki w tempurze. Ceviche z makreli hiszpańskiej

    Przygotowanie przegrzebków w tempurze z kalafiorem i musem z prażonych nerkowców: 1. Oczyść przegrzebki i pokrój je na talarki. 2. Posiekaj cebulę, por i czosnek. Następnie, rozdrobnij(...) przekładaj na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż przez kilka sekund. W ten sposób wydobędziesz smak z przegrzebków, które zachowają odpowiednią konsystencję. 5. Przygotuj ciasto na tempurę. Wymieszaj...

  • Naleśniki z warzywami

    ...1. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko, olej oraz szczyptę soli. Wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto odstaw na około 15 min. Na rozgrzaną patelnię wylewaj ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej patelni. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor.  2. Z pora...

  • Kuchenne triki – wypróbuj je

    Naleśniki z butelki Nie potrzebujesz miksera, aby przygotować ciasto na naleśniki. Zrobisz je szybko i bez brudzenia wielu naczyń. Potrzebna ci będzie butelka po wodzie mineralnej i lejek. Przez lejek wsyp do butelki mąkę, dodaj jajko, mleko i trochę oleju. Zakręć butelkę i mocno nią potrząsaj tak długo, aż wszystkie składniki się połączą i uzyskasz jednolite ciasto o konsystencji gęstej...

  • Goście, goście!

    .... Pokrojoną kolorową marchew ugotuj al dente w małej ilości wody. Udekoruj nią krem przed podaniem. Smażony pstrąg z ryżem i pieczonym kalafiorem  (dla 4 osób) Czas przygotowania: ok. 1 godziny(...). W rondelku rozgrzej pozostałe masło, polej nim ryż i wymieszaj go z natką pietruszki. Pstrągi podawaj z ryżem, gorącym kalafiorem i ćwiartkami cytryny. Pęczak z burakami i serem Emilgrana  (dla...

Dyskusje na temat: ciasto z kalafiorem
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    żaroodpornym, które zmieści się do kombiwaru. Kalafior zalać sosem beszamelowym i posypać bułką tartą z serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 1500C aż kalafior będzie złotawy. Jeśli blacha z kalafiorem(...)) Zamrożone filety posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp. 250 stopni przez ok. 25 minut. CIASTA PIZZA ciasto na pizz« w proszku, ser twardy 50g, woda 190g, przecier pomidorowy