• Informacje na temat:

    ciasto z borowkami amerykańskimi

Artykuły na temat: ciasto z borowkami amerykańskimi
  • Pankejki z borówkami amerykańskimi

    ...mikserem. Do ciasta dołożyć 1/3 borówek. 3. Pozostałe owoce posypać resztą cukru i odłożyć na bok. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać ciasto i formować owalne placki - na kształt...

  • Placuszki borówkowe

    ...1. Jajka wbij do miseczki i wymieszaj mikserem z mlekiem i mąką. Ciasto przykryj spodkiem i odstaw na 20-30 minut. 2. W tym czasie borówki amerykańskie...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Leśne wypieki

    ...wysmarowania formy. Mąkę przesiać ze szczyptą soli na stolnicę. Dodać 50 g cukru i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Składniki posiekać, szybko zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Do miseczki wbić jajko, wymieszać z pozostałym cukrem i śmietaną. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować na okrągły placek (lekko tylko podsypując mąką). Formę...

  • Borówkowe pankejki

    Borówki amerykańskie przebrać, opłukać na sitku, osączyć. Wymieszać mikserem kwaśną śmietanę z cukrem wanilinowym oraz 4 łyżkami mleka. Masło utrzeć z cukrem, szczyptą soli i jajkami. Dodać jogurt grecki i pozostałe mleko. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Szybko wymieszać ciasto mikserem. Wrzucić do niego 250 g borówek. Na patelni porcjami rozgrzewać sklarowane masło. Łyżką...

  • Deser bez kalorii

    ...za długo, bo muffiny będą twarde. W cieście mogą zostać grudki. Dodaj borówki. Wlej ciasto do foremek na muffiny. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Pudding chia...

  • Czarno-niebieska tarta sernikowa

    ...przez około 10 minut, aż ciasto zacznie się zarumieniać. Odstaw do ostygnięcia. Połącz 1/3 szklanki cukru, kwaśnej śmietanki i kremowego serka w misce przy użyciu miksera, aż wszystko dokładnie się...

  • Jak wykorzystać czerstwe pieczywo

    ...). Możesz podać je ze słodkimi lub słonymi dodatkami (dżemem, miodem, wędliną, sałatą, pomidorem). Jeśli nie będziesz ich jeść na słodko, do jajek dodaj zioła (bazylię, lubczyk, cząber). Ciasto...

  • Podwieczorek z owocami

    Racuszki z borówkami Składniki na 4 porcje: 200 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól, 1 jajko, 300 ml mleka, 1 łyżka masła, 150 g borówek amerykańskich, olej do smażenia, syrop klonowy. Mąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Żółtka rozkłócić w mleku. Miksując, dodawać stopniowo sypką mieszankę. Gdy ciasto będzie gładkie, odstawić je na 5-7 minut...