• Informacje na temat:

    ciasto na parowki

Artykuły na temat: ciasto na parowki
  • Parówki w cieście

    Sposób przygotowania: Mąkę, jajko, śmietanę, przyprawy i cukier wymieszaj. Wlej drożdże rozpuszczone w podgrzanym mleku i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, posmaruj ją oliwą i włóż do miski. Przykryj ściereczką i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce.  Każdą porcję parówki owiń ciastem i ułóż w natłuszczonej brytfance. Piecz w nagrzanym piekarniku 30 minut w temp. 160°C.  Zobacz także:   

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    Rodzina ma ochotę na parówki, ale te zwykłe – z wody – już jej się znudziły? Nie szkodzi! Pomysłów na pyszne dania mamy wiele!

  • Rodzinka ma ochotę na parówki, ale te zwykłe – z wody – już jej się znudziły? Nie szkodzi! Pomysłów na pyszne dania mamy wiele!

  • ...1. Z kupionego w sklepie ciasta francuskiego zrobisz słodkie bułeczki, rożki, ślimaczki. Wystarczy że pokroisz ciasto w kwadraty...

  • Krucha tarta z łososiem

    Masło posiekać z mąką, 1 jajkiem i 1/2 łyżeczki soli, zagnieść ciasto, chłodzić w lodówce 30 min. Ciasto rozwałkować, wykleić nim formę do tart, spód nakłuć widelcem. Piec w temp. 200°C przez 25 minut. Łososia umyć, posolić, dodać 1 łyżeczkę masła, zawinąć w folię aluminiową, piec 15 min (razem z tartą). Upieczonego rozdrobnić. Fasolkę, szparagi i dymkę oczyścić, pokroić, przesmażyć na maśle...

  • Rogaliki ze szpinakiem

    ...1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzone przecisnąć przez praskę. Połączyć z masłem (zostawić 2 łyżki do smażenia), szczyptą soli i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wyrobić. 2. Na 2 łyżkach masła podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, rozmrożony szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką. Przestudzić i połączyć z serem. 3. Ciasto rozwałkować, pociąć na trójkąty, na każdy...

  • Całkowita eliminacja cukru z diety to poważny błąd

    Nie należy całkowicie eliminować cukru z diety – przekonują eksperci. Bez szkody dla zdrowia i sylwetki można spożywać zwłaszcza cukier naturalnie obecny w owocach i warzywach. Kontrolować trzeba natomiast ilość spożywanego cukru dodanego, który jest obecny w takich produktach jak parówki, wędliny czy keczup. Według WHO ilość cukru dodanego w codziennej diecie nie powinna przekraczać 12 łyżeczek.

  • Soja:  Jeść czy raczej unikać?

    Ziarno sojowe należy do grupy warzyw strączkowych. Z ziaren produkuje się wiele innych produktów, np. mleczko sojowe (zwane oficjalnie napojem sojowym), serki sojowe np. tofu, tempeh, miso, a także makarony, kotleciki, pasztety, parówki, a nawet batony, budynie i wiele innych.

  • Z gotowych placków tortilli lub naleśników wykrój szklanką małe kółka. Wypełnij nimi foremki. Ciasto posmaruj ketchupem, poukładaj plasterki kiełbasy lub parówki. Posyp startym serem. Włóż do pieca i zapiekaj ok. 10 min. …miniomlecików Wyłóż boki foremek plasterkami boczku. Roztrzep trzepaczką lub widelcem jajka z odrobiną soli (jedno jajko na jedną foremkę). Piecz 10–15 min...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...przygotowaną pizzę włóż do piekarnika i poczekaj aż rozkoszny sos całkowicie stężeje, a ciasto na brzegach stanie się chrupiące. Gdy tylko zasmakujesz kruchego, czekoladowego placka od razu pokochasz jego...

Wideo na temat: ciasto na parowki
Dyskusje na temat: ciasto na parowki
  • Re: ciasto drożdżowe

    polecam ciasto jak na pizze spokojnie mozesz go zrobic dzien wczesniej , tylko nastepnego dnia wyjmij go kilka godz. wczesniej z lodowki .moje dzieci lubia parowki z serem w takim ciescie

  •    Re:  Pomysły na coś z niczego?

    wiesz ja zawsze robie ciastio z majonezem i nie odchodzi mi od parowek -najlepiej jest pokroic parowki w plasterki i cale wymieszac z ciastem i samzyc je jak takie placuszki i wcale nie na duzej ilosci oleju normalnie jak placki ziemniaczane lub racuchy- ja tak wlasnie robie i nie odchodzi mi ciasto od parowek-smacznego