• Informacje na temat:

    ciasto na biszkopcie

Artykuły na temat: ciasto na biszkopcie
  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Sekrety biszkoptu

    Aby biszkopt był pulchny, nie wsypuj od razu całej mąki na powierzchnię ubitej na sztywno piany z białek. Dodawaj ją po trochu, wsypując na boki naczynia i delikatnie mieszaj. Pulchność biszkoptu zależy od wtłoczonego w ciasto powietrza, a duża ilość mąki wsypanej jednorazowo na pianę spowoduje zniszczenie jej struktury. Poza tradycyjną metodą "na zimno" biszkopt możesz przygotować poprzez...

  • Najlepszy biszkopt

    ... Jajka rozbij. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Wsyp cukier i miksuj, aż powstanie gładka masa. Dodaj żółtka i przesiane mąki  z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż  papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i posyp lekko mąką. Przelej ciasto do formy i wygładź wierzch.  Piecz w temperaturze 180˚C około  30 minut...

  • Biszkopt ze śliwkami

    To ciasto kojarzy się z babim latem. Biszkopt w tym przepisie gra pierwszoplanową rolę.

  • Sekrety biszkoptów

    Ciasto biszkoptowe będzie wyjątkowo puszyste po upieczeniu, jeżeli przeznaczone nań jajka włożymy na 5 minut do ciepłej wody.

  • Robiąc ciasto biszkoptowe, wtłacza się dużo powietrza (podczas ucierania żółtek i ubijania piany z białek), więc dodawanie środków spulchniających (proszek...

  • Biszkopt przekładany

    .... Ciasto delikatnie wymieszać łyżką. Płaską blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 14 minut.  Od razu po upieczeniu przełożyć(...) biszkoptem i pozostałym kremem. Schłodzić.  3. Przed podaniem ciasto poprószyć cukrem pudrem. Udekorować odłożonymi truskawkami. Pokroić na porcje. Zobacz także:

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • Sposób na idealny biszkopt

    ...1. Masz kłopot ze zdjęciem pergaminu z wystudzonej biszkoptowej rolady? Zwilż go pędzelkiem maczanym w zimnej wodzie. Jeśli roladę przełożysz bitą śmietaną, podejdzie ona wodą i rozmiękczy ciasto(...) ciasto wyjmowały. Biszkopt wydaje się zbyt suchy? Nakłuj go w kilku miejscach,  w otworki  wpuść po 2-3 krople soku pomarańczowego. 3. Pieczesz biszkoptowe blaty na tort? Brzegów tortownicy nie...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    ...szczyptą soli. Do piany dodaj cukier, następnie żółtka, a na końcu mąkę przesianą przez sitko. Ciasto ubijaj krótko, cały czas w tym samym kierunku. Smak ciasta warto urozmaicać, dodając cukier waniliowy(...) masy tuż przed mąką. Smaruj tłuszczem i wysypuj tartą bułką tylko dno tortownicy, brzegi pozostaw suche. Ciasto biszkoptowe wlewaj najwyżej do 2/3 wysokości formy. Inaczej – rosnąc w czasie pieczenia...

Wideo na temat: ciasto na biszkopcie
  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową

  • Zmysłowe smaki: Biszkopt z kremem i truskawkami

    To ostatnia szansa, żeby wykorzystać truskawki! Zobaczcie koniecznie i przygotujcie to pyszne ciasto razem z nami. Biszkopt z truskawkami - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Zobacz także: 119 przepisów na truskawki! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie(...) syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda zjawiskowo. Przepis na takie biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami i śmietanką to

Dyskusje na temat: ciasto na biszkopcie
  • Ciasto "Admirał"

    Witam, pamiętam takie pyszne ciasto z galaretką i masą czekoladową, chyba na biszkopcie. Było modne ładnych parę lat temu. Czy ktoś z Was zna może przepis? Byłabym wdzięczna... :) Pozdrawiam!

  • Re: ptasie mleczko z jagodami na biszkopcie

    agula patrz ciasto z masą budyniową i bezami, moze zrozumiesz!!!!!!

  • Re: ptasie mleczko z jagodami na biszkopcie

    agula, nie zrozumiałaś margo. Jej chodziło o wątek który dopiero co był na forum: http://smaker.pl/forum/watek/ciasto-z-masa-budyniowa-i-bezami,1192773,,,,,,,0p a dokładniej o to, że co chwilę piszą tu ludzie którzy chcą, a nieraz żądają, żeby im znaleźć jakiś przepis - tak jakby sami nie mogli tego znaleźć. Jest na smakerze wyszukiwarka, jest coś takiego jak google i naprawdę można znaleźć

  • Re: masa makowa

    Kiedyś znalazłam przepis na makowiec na biszkopcie, w którym biszkopt nie był pięknie wyrośnięty i ni siadał pod ciężarem maku. Przyczyna tego cudu grawitacyjnego była banalnie prosta... najpierw się zapiekało masę makową a dopiero później wylewało się na nią ciasto i piekło się jak gdyby do góry nogami. Po upieczeniu i wystudzeniu znowu odwracało się ciasto biszkoptem do dołu i polewało polewą.

  • przepisy SIOSTRY ANASTAZJI

    sie wydaja,czy wygladaja tak doskonale jak na ilustracjach? Szczegolnie zachwycilo mnie ciasto "biszkoptowy" Jest niesamowite,jeszcze nie widzialam przepisu,ktory proponowalby wlozenie kupnych biszkopcikow do masy biszkoptowej?Co dzieje sie z takimi biszkoptami,czy one miakna w tym biszkopcie? Dzieki za odpowiedz!

  • Re: Lekkie ciasto na biszkopcie

    Tylko Ktoś bardzo naiwny albo zupełny laik uwierzy, że zdjęcie przedstawia ciasto z przepisu. Najstarszy sposób przygotowania biszkoptu + jabłka + stara sprawdzona masa budyniowa! Hallo! Co w tym fantastycznego?

  • Re: Sposób na idealny biszkopt

    Makowiec na biszkopcie. Masa makowa nie wpadnie do surowego ciasta. Na pergamin wlać gotowaną masę makową a na nią ciasto biszkoptowe. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem.

  • Re: Lekkie ciasto na biszkopcie

    Uwielbiam jak próbuje się wcisnąć przepis ze zdjęciem z innego ciasta. Grunt to własny pomyślunek.

  • Re: Lekkie ciasto na biszkopcie

    Na pewno tak to się robi?Na foto widać więcej warstw.

  • Re: Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Jak blaszka, albo inaczej, jakiej grubości ciasto bszkoptowe?