• Informacje na temat:

    ciastka migdalowe

Artykuły na temat: ciastka migdalowe
  • Ciastka migdałowo-wiśniowe z czekoladą

    Te ciastka zachwycą twoich gości. Zrobisz je w niewiele ponad godzinę.

  • Korzenno-migdałowe ciasteczka z miodem

    ...mąką, ciasto dzielę na cztery części i rozwałkowuję. Za pomocą foremek gwiazdek różnej wielkości wycinam ciastka. W każdym, używając słomki do picia, wycinam na jednym z ramion gwiazdki dziurkę. Blachy wykładam papierem do pieczenia. Układam na nich ciasteczka, zostawiając między nimi odstępy. Piekę 10-12 minut w 160ºC, by gwiazdki podrumieniły się na jasnozłoty kolor. Ciastka przekładam na talerze...

  • Financiers czyli migdalowe ciastka z jagodami

    Znane od sredniowiecza... glownie dzieki zakonowi zenskiemu Visitandines, ktory te recepture stworzyl, zachwycaja do dzis. Financier to ciastko na bazie zmielonych migdalow. Z czasem zaczeto do niego dodawac owoce: maliny, jagody oraz kawaleczki gorzkiej czekolady choc naturalne tez jest znakomite. Ciastkarze wokol paryskiej gieldy nadali mu forme prostokata ale to forma owalna, niezbyt regularna...

  • Migdałowa moc zdrowia

    Migdały doceniane są za swoje wyjątkowe właściwości od tysiącleci. W dobrze skomponowanej, zbilansowanej diecie nie może ich zabraknąć - są one bowiem jedną, wielką bombą minerałów i witamin oraz skarbnicą bezcennych dla organizmu, zdrowych tłuszczy nienasyconych.

  • Kolorowe kremowe tarteletki

    1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciasteczka migdałowe przekładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy na pył, np. przy pomocy wałka. Do pokruszonych ciastek...

  • ​Florentynki

    Pyszne bakaliowe ciastka.

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Najczęściej do tego celu wykorzystujemy pokruszone biszkopty, płatki migdałowe lub starty kokos, ale możemy zastąpić je innymi słodkościami. Ciasto będzie miało oryginalny wygląd i ciekawy smak! Obręcz z delicji: Jeśli robisz tort na zimno, ciastka ustaw czekoladową stroną do obręczy. Możesz nimi wyłożyć też spód formy. Jeśli jest to tort pieczony, boki gotowego ciasta posmaruj podgrzaną...

  • Tego o płatkach nie wiedziałaś

    Ciastka robię z każdego rodzaju płatków. Czasem je miksuję w malakserze na pył i są jak mąka. Receptura Płatki owsiane, mąka, jaja, masło, cukier lub miód, proszek do pieczenia to podstawowe(...), daktyle, a także orzechy, pestki słonecznika lub dyni. Nadają one ciastkom smak i aromat. Dekorowanie Ciastka owsiane dekoruję lukrem lub polewami z białej albo ciemnej czekolady. Często podaję je...

  • Sernik polany musem z mango

    ...1. Ciastka owsiane rozkruszamy w melakserze, dodajemy roztopione masło, mieszamy. Masą wykładamy dno tortownicy, dociskamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut. 2. Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń mieszamy, aż powstanie gładka, jednolita masa, którą dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy mak i likier migdałowy, mieszamy. 3. Na spodzie z ciastek układamy na przemian warstwy...

Dyskusje na temat: ciastka migdalowe