• Informacje na temat:

    chłodnik

Artykuły na temat: chłodnik
  • Chłodnik tarator

    Idealna zupa na upały: chłodnik w wersji bułgarskiej, czyli tarator.

  • Chłodnik ogórkowy

    ...rzodkiewki, szczypiorek, koperek, czosnek oraz starte ogórki.  5. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  6. Chłodnik wstawić do lodówki, by się schłodził.  7. Podać posypany posiekanym...

  • Chłodnik na upał

    Przygotowanie: Do garnka wlej wodę, dodaj wino oraz połowę truskawek. Dołóż cynamon i wanilię. Całość zagotuj i dopraw cukrem. Odłożone truskawki dokładnie...

  • Chłodnik z buraczkami

    Przygotowanie: 1. Botwinkę drobno posiekaj.  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki.  3. Zagotuj rosół, dodaj buraczki i startego na...

  • Hiszpański chłodnik gazpacho

    Gazpacho ma wiele odmian, ale zasada jest jedna: w aksamitnej warzywnej zupie ma coś chrupać. Mogą to być warzywa, migdały itp.

  • Chłodnik litewski przygotowuje się na bazie zakwasu chlebowego. Jego nieodłącznym elementem jest ugotowana botwina. Podaje się go ze świeżym ogórkiem,...

  • Tarator: Bułgarski chłodnik

    Do chłodnika warto też dodać posiekane orzechy włoskie, żeby przyjemnie chrupały. Zupa powinna być bardzo zimna, więc dobrze do niej dorzucić przed podaniem kilka kostek lodu.

  • Chłodnik po polsku

    Dobrym pomysłem na letni obiad jest przygotowanie chłodnika.

  • Pyszne i zdrowe chłodniki

    Chłodniki to niskokaloryczny posiłek obfitujący w błonnik, który działa w przewodzie pokarmowym niczym miotła, pomagająca oczyszczać organizm z toksyn. Błonnik pęczniejąc w żołądku daje uczucie sytości na dłużej, dlatego chłodniki są podstawą letnich diet odchudzających. Do tego chłodne zupy są banalnie proste w przygotowaniu. Wystarczą świeże warzywa i blender.  Dania schłodzone są również...

  • Klasyczny chłodnik litewski

    Przygotowanie: Najpierw ugotuj wywar. Botwinę wraz z liśćmi bardzo dokładnie umyj i drobno posiekaj (kilka małych listków odłóż do dekoracji). Zalej małą ilością wody, tylko tyle, aby przykryła buraki i gotuj przez około 10 minut. Wywar natychmiast zakwaś sokiem z cytryny, aby nie stracił intensywnego koloru, a następnie schłodź. Chłodnik z botwiny dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem...

Zdjęcia na temat: chłodnik
Wideo na temat: chłodnik
  • Chłodnik uniejowski

    Chłodnik uniejowski, gicz jagnięca w czerwonym winie z rozmarynem i borowikami z czarnego lasu oraz rycerskie placki z cukinii z rozmarynem - to pyszne dania, które przygotowali w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" uczestnik programu "MasterChef" Adam Kozanecki oraz szef kuchni Rafał Andrzejczak.(Dzień Dobry TVN)

  • Przepis na chłodnik melonowy

    Chłodniki to doskonały sposób na przygotowywanie pierwszych dań obiadowych. Świetnie sprawdzają się nie tylko latem, kiedy ich temperatura świetnie chłodzi od środka! Przepis na chłodnik melonowy to znakomity sposób na zupę, która będzie nietypowa w smaku, ale świetnie odżywi i dostarczy wielu cennych witamin! Zobaczcie, jak w parę chwil przygotować doskonały chłodnik melonowy!

  • Przepis na chłodnik paprykowy

    Chłodniki to świetna propozycja na zupę na zimno nie tylko na upalne dni! Ta robiona z drobno poszatkowanych, zmiksowanych warzyw zupa to popularna pozycja w kartach wielu kuchni narodowych. Właściwie każde warzywo nadaje się do przyrządzenia chłodnika - my tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na wyjątkowy chłodnik paprykowy. Zobaczcie, jak łatwo go przygotować!

Dyskusje na temat: chłodnik
  • Kto nie powinien jeść pomidorów?

    na ostro lub chłodnik, a także pomidory w sałatce z rukolą oraz zapiekane z cukinią i serem. Jeśli znacie jakieś fajne przepisy, to podzielcie się!!

  • Re: Chłodnik

    i utasa z polewa do polizania !!!

  • Re: chłodniki

    Badylek 89 jeśli chodzi o chłodnik z sokiem pomidorowym, to robi się go z takich składników co chłodnik z botwiną, z tą różnicą, że zamiast botwiny do maślanki dodaje jedną buteleczkę /300ml/ soku pomidorowego, oczywiście nie gotujemy go. Chłodnik robi się bardzo szybko i ma kwaskowy smak. Ważne jest ,aby dobrze go schłodzić ii posypać koperkiem. Pozdrawiam.

  • Re: Chłodnik

    Do tego jeszcze podgrzybki i kiełbaski z tak zwanej nadmuchanej świnki. Pychotka

  • Re: chłodniki

    Witam! Ja robie chłodnik z botwiną albo z sokiem pomidorowym. Pierwszy z nich jest na moim profilu. Zapraszam i pozdrawiam.

  • Re: Chłodnik

    I zanim dojedziesz do pracy, już jesteś głodny! :-)

  • Re: chłodniki

    W moim domu je się chłodnik z następujących składników:sałaty,ogórka,szczypiorku,rzodkiewki oraz ugotowanego na twardo jajka.Wszystkie składniki oczywiście trzeba pokroić w przypadku sałaty należy rwać ją na kawałki.Zaznaczam,że na chłodnik kupuje mleko krowie bo jest znacznie smaczniejszy.Co do kopru to można dodać do chłodnika,oprócz posypanych ziemniaczków!!Pozdrawiam

  • Re: Chłodnik

    Z kibelka nie wyjdziesz przed południem :)

  • Re: Przepisy

    CHłODNIK SZCZAWIOWY AUTORSTWA "SMACZNEGO"TEZ BYL DWA RAZY:(

  • Re: Różowy chłodnik

    Bez jaj: mąka do chłodnika!? Jakiś konował, nie kucharz!