• Informacje na temat:

    cebula smazona panierowana

Artykuły na temat: cebula smazona panierowana
  • Śledź opiekany w stylu azjatyckim – czyli panierowane w orzeszkach arachidowych  fileciki śledziowe

    Chrupiące orzeszki arachidowe…odpowiednio dobrany balans smaków słodkiego, kwaśnego i słonego z odrobiną pikanterii i nutka przypraw korzennych w tle… to wszystko stawia zwykłego na pozór śledzia w zupełnie nowym świetle…zdecydowanie POLECAM!!!

  • Smażone dania mięsne

    ...w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Frykadelki z kalafiorem Składniki na 4 porcje: 10 maleńkich różyczek kalafiora, 1 duża cebula, 3-4 kawałki suszonych pomidorów wyjętych z zalewy...

  • Kotlety rybne

    Przygotowanie: Bułkę kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10-15 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Rybę oczyść z ewentualnych ości. Zmiel razem...

  • Z kokosową nutą

    Kokosowe curry z indyka Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu basmati, 1 cebula, 40 dag fileta z piersi indyka, 2 łyżki oleju, 20 dag pieczarek, 2 płaskie łyżki mąki, 3 łyżeczki (6 g) przyprawy curry, 1 puszka mleka kokosowego, 400 ml bulionu drobiowego, 10 dag mrożonego zielonego groszku, 6 gałązek kolendry, sól, pieprz 1. Ryż ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać...

  • Kotlety z sałatką z soczewicy

    Soczewicę zalewamy wrzącą wodą. Szpinak płuczemy. Cebule kroimy w pierścienie. Kucharze podkreślają, że kolejność jest ważna w gotowaniu. Dlatego warto z uwagą czytać przepisy. Efekt nas zaskoczy.

  • ​Sznycel po wiedeńsku z sałatką z ogórków

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i zagotować w bulionie, dodać ocet. Przygotowaną zalewą zalać ziemniaki,...

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Piccata alla Milanese

    Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wlać pomidory i ocet. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować...

  • Przysmaki z patelni

    Dziś zapraszamy na smakowite kąski smażone w niewielkiej ilości tłuszczu.

  • Nazywany jest oberżyną lub gruszką miłosną. Co ciekawe, bakłażan botanicznie klasyfikowany jest jako owoc, a dokładnie jagoda. Ale w kuchni traktujemy go jak warzywo, choć można przygotować deser z bakłażanem w roli głównej.