• Informacje na temat:

    cebula marynowana w occie

Artykuły na temat: cebula marynowana w occie
  • Buraki marynowane

    Pyszne buraczki, idealne do niedzielnego obiadu.

  • Cukinia marynowana

    Cukinię pokrój na cienkie plastry, ułóż na sicie i posyp solą. Cebulę pokrój w plasterki i umieść w misce z zimną wodą. Czosnek pokrój w plasterki....

  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    .... Konfitura z cebuli: na patelni rozpuszczamy miód z odrobiną oliwy, dorzucamy cebule pokrojone w piórka, kiedy cebula ładnie się zarumieni, zalewamy octem balsamicznym, doprawiamy zielem angielskim...

  • Placki z dyni z camembertem i marynowaną surową dynią

    Składniki: mała dynia łyżka miodu 200 g sera camembert 3 łyżki octu winnego pół pęczka drobnego szczypiorku 4 ząbki czosnku biała cebula oliwa z oliwek sól pieprz 3 ziarna kardamonu 3 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Dynię obierz i podziel na cztery części. Jedną część pokrój w drobną kostkę, resztę...

  • Co daje marynowanie mięsa przed grillowaniem?

    Samo grillowanie mięsa nie jest niezdrowe. Problem w tym, że robimy to bardzo nieumiejętnie.

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Księga smaków: Śledź

    Śledzie w occie, oliwie albo śmietanie królują na polskich stołach, bo rzadko szukamy alternatywy. A może w tym roku warto pozwolić śledziowi zaszaleć?

  • Marynaty do mięs

    ...koniec grillowania posmarować rybę pozostałą płynną marynatą. Marynata do wieprzowiny (1. rodzaj) szklanka wody 2/3 szklanki octu winnego cebula 20 ziaren jałowca 10 ziaren pieprzu 2 liście laurowe łyżeczka rozmarynu kilka szpilek świerkowych Marynata do wieprzowiny (2. rodzaj) pół litra białego wytrawnego wina cebula marchew por kawałek selera 2 ząbki czosnku goździk kilka...

  • Nawet najdelikatniejszy kawałek mięsa nie będzie smaczny po zdjęciu z rusztu, jeśli wcześniej go nie zamarynujesz. Zalewa (najlepiej na bazie octu albo alkoholu) i oliwy sprawia, że mięso nie tylko jest kruche i delikatne, ale zyskuje także niepowtarzalny smak. Do marynaty możesz dodać ulubione składniki, np. warzywa, przyprawy, musztardę.

  • Sztufada

    Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego i pieprzu, 2 listki laurowe.